Ahoj
Podobné téma jsem tu nenašel a asi protože je absurdní. Všichni mi teď asi řeknete že pro Ubuntu je antivirus zbytečností.
Jsem trochu paranoidní a rád bych znal názor zkušených lidí. :)
Ubuntu a antivirus ?
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Ubuntu a antivirus ?
Ano, Linuxové distribuce nepotřebují antivir, protože žádný vir jim nehorzí.
Hold někdo si to umí pohlídat líp...
Hold někdo si to umí pohlídat líp...
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Paradoxne sa antivir pre Linux pouziva na odtranovanie virusov z ulozisk pracujucich pod Windows. Mam taky dojem, ze AVG robi antivir aj pre Linux ak by si mal zaujem. Inak aj pre Linux existuje niekolko virov. Minuly rok sa objavil napriklad prvy multiplatformovy vir Windows/Linux/Mac.
Dobře chápu, že díky root by stejně nenapáchal vir moc škody. Ale co když se jedná o trojského koně ? Různé vyplňování / placení přes kreditní kartu mi pak přijde nebezpečný.
Někde jsem četl, že poslední dobou se objevují viry i na linux.
Někde jsem četl, že poslední dobou se objevují viry i na linux.
Viry pro unixy samozrejmne existuji, a to uz od 70tych let. Jen pomerne logicky nejsou prilis rozsirene.
Mam ale takove podezreni, ze ve chvili kdy si neco rekne o heslo roota tak ho tam typicky uzivatel Windows co presel na linux proste a jednoduse zada, a pak uz lze smazat skoro cely obsah disku.
Co se tyka viru na domacim pocitaci, s linuxem mas mnohem vetsi pravdepodobnost ze se ti v nem nekdo vrta pres net nez ze tam mas vejra nebo trojaka.
Mam ale takove podezreni, ze ve chvili kdy si neco rekne o heslo roota tak ho tam typicky uzivatel Windows co presel na linux proste a jednoduse zada, a pak uz lze smazat skoro cely obsah disku.
Co se tyka viru na domacim pocitaci, s linuxem mas mnohem vetsi pravdepodobnost ze se ti v nem nekdo vrta pres net nez ze tam mas vejra nebo trojaka.
tak viry už ani moc neřeším. Teď řeším jestli můžu bezpečně něco zaplatit přes master-card nebo jestli můžu ještě něco pro bezpečnost udělat.
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”