Ahoj,
mám dotaz ohledně toho, jak se naučit programovat?
Zajímali by mne především jednoduché aplikace pro Android nebo iOS, možná něco málo pro Windows.
-ze začátku pouze aplikace jednoduchého rázu (např. klikni na tlačítko, otevře se tabulka) nebo prostě něco jednoduchýho od čeho bych se mohl odrazit a postupně na to nabalovat
-další otázka jaký jazyk se začít učit, čemu hlavně věnovat pozornost a jak se naučit daný kód (protože si myslím, že koupit si knížku něco si z toho načíst, z toho bych nebyl asi nejmoudřejší)
Všem co mi poradí budu velmi vděčný.
Jak se naučit programovat? Vyřešeno
Jak se naučit programovat? Vyřešeno
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
Re: Jak se naučit programovat?
Podle mých informací se na Android programuje většinou v Javě. Pokud ti nevadí angličtina, tak Google má vlastní návod, o tom, jak začít programovat na Android a mají tam i všechny potřebné programy a vývojová prostředí.
CPU: AMD Athlon X4 750K MB: Gigabyte GA-F2A75-D3H RAM: Corsair Vengeance XMP LP 2x 2GB 1600MHz GPU: Gigabyte HD 7850 PSU: BeQuiet Pure Power BQT L8-CM-630W
"něco málo pro Windows", pokud by jsi šel touhle cestou, doporučuji C#.
Vtípek
Alenka v říši divů : <div> <div><div><div><div>ALENKA</div> </div> </div> </div></div>
Alenka v říši divů : <div> <div><div><div><div>ALENKA</div> </div> </div> </div></div>
C# doporučuju taky, možná proto že je to jedinej jazyk v kterým sem se naučil programovat xD
http://projektysipvz.gytool.cz/Projekty ... aspx?uid=3
http://projektysipvz.gytool.cz/Projekty ... aspx?uid=3
Just Fucking Google It!
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Najlepsie sa naucis ak si zoberies jednoduchy hotovy a funkcny kod nejakej aplikacie a budes sa s nim hrat, vylepsovat ho a skumat ako a co funguje.
Samozrejme nejake zaklady ako vypisat na obrazovku text, alebo zosnimat vstup z klavesnice sa predpoklada, ze si nastudujes. Ale aj to sa da okukat ak mas priblizne sajnu co tie prikazy asi tak mozu znamenat, alebo vies pouzit google.
Samozrejme nejake zaklady ako vypisat na obrazovku text, alebo zosnimat vstup z klavesnice sa predpoklada, ze si nastudujes. Ale aj to sa da okukat ak mas priblizne sajnu co tie prikazy asi tak mozu znamenat, alebo vies pouzit google.
Ja bych volil c++ , protoze aspon se naucis spravu pameti. Pote se muzes ucit co chces. Zaklad ti da jakykoli programovaci jazyk.
MainBoard : ASUS Z9PE-D8 WS
CPU : Intel Core i7 3970X
RAM : Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB)
GPU : 2x nVidia GTX Titan 2way SLI
SSD : Samsung SSD 840 Series - 256GB
HDD : 3x Seagate SV35.5 - 2TB RAID 0
Zvukovka : Creative Sound Blaster VX
CPU : Intel Core i7 3970X
RAM : Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB)
GPU : 2x nVidia GTX Titan 2way SLI
SSD : Samsung SSD 840 Series - 256GB
HDD : 3x Seagate SV35.5 - 2TB RAID 0
Zvukovka : Creative Sound Blaster VX
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
joo doporučuju začít rovnou výzkumákem a rovnou zkoumat něco pro NASA
dle mého: C# je jednoduchý na naučení a je to pěkný moderní jazyk , založený na C
dle mého: C# je jednoduchý na naučení a je to pěkný moderní jazyk , založený na C
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
WordStar, on psal "Jak se naučit", a myslím si, že učit se zkoumáním nějaké aplikace, tedy zdrojového kodu, se nic moc nenaučí, takže ten tvůj příspěvek byl zbytečný..
Já jsem začínal tak, že jsem měl ego na nejvyšší úrovni, a dělal si weby jen z HTML, bylo to otřesné, čas od času jsem potřeboval nějaký tuning, něco jsem nabalil, a takhle se to nabalovalo až jsem to uměl.
Začni si psát svoje aplikace, přibaluj k nim nové a nové věci a naučíš se to :-)... dle mého názoru
Já jsem začínal tak, že jsem měl ego na nejvyšší úrovni, a dělal si weby jen z HTML, bylo to otřesné, čas od času jsem potřeboval nějaký tuning, něco jsem nabalil, a takhle se to nabalovalo až jsem to uměl.
Začni si psát svoje aplikace, přibaluj k nim nové a nové věci a naučíš se to :-)... dle mého názoru
Vtípek
zkus toto: devbook.cz
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jojo devbook doporučuju, zkoušel jsem tam pár testů a měli tam minimálně 10% špatných odpovědí 
CrazyC0de: já zas začínám s webama tak že jsem chtěl něco udělat a šel jsem rovnou do programování bez učení HTML
to až potom když už něco jakštakš umim tak se učim nějaký podrobnosti

CrazyC0de: já zas začínám s webama tak že jsem chtěl něco udělat a šel jsem rovnou do programování bez učení HTML

to až potom když už něco jakštakš umim tak se učim nějaký podrobnosti
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
No, ale jak se to učit? Koupit knížku naučit se příkazy a pak zkoušet něco zbastlit nebo jak?
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
EVGA GQ 750
CzechBoY : to jako fakt ?
co jsi dělal PHP(ze začátku).

Vtípek
Zpět na “Programování a tvorba webu”