Dobrý den,
v srpnu minulý rok jsem si kupovala tuto sestavu:
BitFenix Merc Alpha černá
Corsair CX500
Intel Core i5-3450 BOX
Kingston HyperX blu XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz
Sapphire HD 7850 2GB DDR5 11200-07-20G
MSI ZH77A-G43
Samsung SH-222BB černá, OEM
Seagate Barracuda 7200.12 1TB
Ovladače mám nejnovější. Bohužel mi KAŽDÁ hra ihned po zapnutí začala padat do Windows (promiňte to špatné vyjadřování). Bez výjimky. Absolutně nevím, kde začít, co mám začít zkoumat. Hry padají jak ty stažené, tak i ty, co mám pořízené legální cestou.
Prosím poraďte, co s tím, protože jsem zoufalá - kupovala jsem si ten počítač na hraní a nebyl levný. Předem děkuju
Problém s padáním her, hra přestane odpovídat Vyřešeno
Re: Problém s padáním her, hra přestane odpovídat
Padajú ti úplne všetky hry ? a nemáš prepnutú na integrovanú grafiku ? inak by si stou zostavou nemala mat problémi. Inak skús prehnat pc antivirom, ked hovoríš že si nejaké hry stiahla, nevieš či si nedostala niečo navyše.
PC:Sapphire Radeon R9 270X / I5 4670k / ASUS Z87-K / 8GB / 1000GB/ 620W / Zalman Z5 / Benq rl2455hm
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red
+Apple Watch Ultra / AirPods 1 / AirPods MAX
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
DirectX, VCRedist, Net Framework - to vše máš nainstalované?
Jakou hlášku dostaneš?
Máš poslední ovladače grafiky?
Taktuješ? Co teploty? Použíj HWINFO (je zdarma) a vyscreenuj mi teploty CPU a grafiky v zátěži (použíj Prime95 a Furmark například). Testy nech běžet Prime95 - 2h a více a Furmark třeba 15 minut.
Jakou hlášku dostaneš?
Taktuješ? Co teploty? Použíj HWINFO (je zdarma) a vyscreenuj mi teploty CPU a grafiky v zátěži (použíj Prime95 a Furmark například). Testy nech běžet Prime95 - 2h a více a Furmark třeba 15 minut.
mimi973 píše:Padajú ti úplne všetky hry ? a nemáš prepnutú na integrovanú grafiku ? inak by si stou zostavou nemala mat problémi. Inak skús prehnat pc antivirom, ked hovoríš že si nejaké hry stiahla, nevieš či si nedostala niečo navyše.
Dobrý den, přepnuto na integrovanou grafiku nemám. Já vím, že bych neměla mít problémy :(
Prohnala jsem pc Avira testem a Antimalwarebytes a obé bylo čisté.
Podle mně je to nějakou součástí v počítači a ne virem, protože je tam cítit hrozný skok. Dříve to šlo několik hodin v kuse a nyní je problém i pár minut. Je to teda subjektivní pocit, třeba to nějaký vir způsobuje.
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2013 21:24) ---
Clorky píše:DirectX, VCRedist, Net Framework - to vše máš nainstalované?
Jakou hlášku dostaneš?
Dobrý den, výše jmenované mám stažené, poslední ovladače také. V tom myslím problém není. Ono to žádnou hlášku nenapíše - pouze se obraz zasekne (hudba hraje dál) a hodí mě to do Windows. Hra je stále na hlavním panelu a nejde jí rozkliknout. Pak to řeším klasicky ctrl+alt+del a ukončím to tímto způsobem.
Netaktuju. Až se prokoušu návodem, jak se pracuje s HWINFO , tak sem ihned dám výsledky. Zatím moc díky, že se mi věnujete
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se na stav disku v CDI http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/ . Jaký máš OS ? Je koupený, nebo nějaký šmejd z uloz.to ? Zkus nějakou hru nenáročnou na grafiku ( třeba Minecraft, který běží na CPU) Možná se přehřívá GPU nebo CPU
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, udělej ten Crystaldisk.
HWINFO je jednoduché, stáhneš a před spuštěním odškrtneš Sensors-only a dáš OK. Není třeba nic dělat, jen normálně print screen na klávesnici a ctrl+v v malování.
HWINFO je jednoduché, stáhneš a před spuštěním odškrtneš Sensors-only a dáš OK. Není třeba nic dělat, jen normálně print screen na klávesnici a ctrl+v v malování.
Tak jsem dělala test Furmark, tu je výsledek - http://i48.tinypic.com/1265tp2.jpg
Ten druhý test pustím až zítra, protože už teď půjdu spát.
CDI stav disku - http://i48.tinypic.com/29pu9eq.jpg
Ohledně toho OS nebudu lhát - je to Windows aktivovaný loaderem. Mohlo by právě toto způsobovat veškeré moje problémy?
Zatím děkuju!
Ten druhý test pustím až zítra, protože už teď půjdu spát.
CDI stav disku - http://i48.tinypic.com/29pu9eq.jpg
Ohledně toho OS nebudu lhát - je to Windows aktivovaný loaderem. Mohlo by právě toto způsobovat veškeré moje problémy?
Zatím děkuju!
Mohlo, nevies ake bugy ten win este môže mať.
Odoslané z GT-P3100 cez Tapatalk 2
Odoslané z GT-P3100 cez Tapatalk 2
PC:Sapphire Radeon R9 270X / I5 4670k / ASUS Z87-K / 8GB / 1000GB/ 620W / Zalman Z5 / Benq rl2455hm
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Chybí mi tam VRM teploty (GPU), ty jsou celkem důležité.
Jinak to vypadá OK.
Zkus to ještě jednou nechat běžet na co nejextrémnější nastavení. Full rozlišení, 8xMSAA... Burn-in zapnuto apod.
Jinak to vypadá OK.
Zkus to ještě jednou nechat běžet na co nejextrémnější nastavení. Full rozlišení, 8xMSAA... Burn-in zapnuto apod.
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Projeď ještě přes noc PC memtestem http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... u_vasi_ram
Zatrhla jsem všechno, co jste psal - výsledkem je toto : http://i47.tinypic.com/11sjsq8.jpg
VRM teploty tam také nevidím, v testu se nezobrazily, vyfotila jsem to co bylo vidět.
Memtest nechám dneska puštěný. Výsledky vložím ráno.
Ještě tedy zmíním dnešní zkušenost - stala se úplně nová věc. Přišla mi dnes nová hra, tak jsem jí hned zkoušela a prakticky ihned mi spadla do Windows. Poté jsem jí zkoušela znovu spustit a po pár minutách hraní se objevila modrá obrazovka a počítač se ihned vypnul. To se mi ještě nestalo.
Můžu se zeptat, co si o tom myslíte? Čím to může být?
VRM teploty tam také nevidím, v testu se nezobrazily, vyfotila jsem to co bylo vidět.
Memtest nechám dneska puštěný. Výsledky vložím ráno.
Ještě tedy zmíním dnešní zkušenost - stala se úplně nová věc. Přišla mi dnes nová hra, tak jsem jí hned zkoušela a prakticky ihned mi spadla do Windows. Poté jsem jí zkoušela znovu spustit a po pár minutách hraní se objevila modrá obrazovka a počítač se ihned vypnul. To se mi ještě nestalo.
Můžu se zeptat, co si o tom myslíte? Čím to může být?
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Soubory ze složky Windows/Minidump sem vlož pomocí http://www.leteckaposta.cz (Pokud jich je víc, tak zararuj)
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0