monitoring zaměstnanců + router

...

Moderátor: Mods_senior

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: monitoring zaměstnanců + router

Příspěvekod petr22 » 22 úno 2013 13:43

Ono to vypada jednoduse do chvile, kdy se objevi prvni vykradena skrinka nebo bude nekomu neco chybet. Zamestnanci dokazou byt neuveritelne vynalezavi, zavistivi a mstivi. A absoultne si nevazi toho, ze maji praci a nechavaji se vyhazovat z blbosti.

S tim logovanim to take neni o nonstop kontrole, ale o tom kdyz ma vedouci pocit ze zamestnanec nedela to co ma, tak si vyzada jeho vypis z webu (pripadne kontrolu disku).

Reklama
akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 22 úno 2013 14:35

Blue Spirit píše:OT/ Je to trochu z jiného ranku, nicméně je to také sledování a tak se podělím o zkušenost. Kamarád měl rozjetou šící dílnu /cca 20holek/ kde se šilo pro nemocnice. Povlečení, oblečení dr. a další. A jelikož je kamarád trochu na koruny a chtěl zvýšit beztak již vysokou produktivitu, nainstaloval kamery.
Nahrával na video co se děje na dílně a v kuchyňce. To se holkám nelíbilo a tak se dle mé rady zeptaly na ÚOOÚ. Odpověď byla jak už zde bylo uvedeno, že kamery ano, ale s jejich souhlasem. Ony tedy nesouhlasily a bylo jim řečeno že tedy mohou odejít. Nějak se nepočítalo s tím, že v tomto bohem zapomenutém kraji, kde není práce by odejít mohly. Odešly, on musel zaměstnat pár Ukrajinek které nic neuměly a v současné době je dílna na dně. Zaměstnanců asi pět a dům kde firma sídlí je na prodej.
Ale má to i dobrý konec. Jedna ze slečen si založila vlastní malou firmu a ostatní zaměstnala.
Konec hlášení :-)

Tak a teď tu o Budulínkovi :D dlouho sem se tak nezasmál :D

Tady v Praze kde je práce mraky :D jsem dělal kamery do 3 firem a ani jedna nekrachuje :) Když někdo vyrábí nábytek tak je rád když ví, že se na jeho strojích zpracovávají zakázky a né nepovolené melouchy...
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 22 úno 2013 14:58

Tady v Praze kde je práce mraky

A jak to co jsem psal souvisí s Prahou? Já bydlím v Semilech a tady práce není a dojíždí se 30 a více km. Ovšem ne jako v Práglu metrem, ale vlakem anebo autem a v současném počasí se někdy ani do té práce nedojede.

Já jsem jenom napsal čeho jsem byl svědkem.

Pokud děláš kamery apod., pak tady by sis ani neškrtl. Ostatně já se tu také dlouho živil zabezpečovací technikou, ale bylo to fakt jen na uživení.

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 22 úno 2013 15:04

Já sem chtěl jen ukázat, že ve městě kde je podle někoho mnohem snažší si najít práci nikdo kvůli tomu neodešel... ale je pravda, že to nebyly ženský :D Kdo má čisté svědomí a je "normální" tomu je jedno, že je na kuchyňce nebo v dílně kamera...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

guest

Příspěvekod guest » 22 úno 2013 15:17

Tak na závěr. Pochybuji že znáš pražské poměry byť jenom z 1% jako já semilské, kde se zná opravdu každý s každým a nemůžeš zodpovědně říci kdo a kdy odešel; já tady firmy které zaměstnávají víc jako 30 zaměstnanců spočítám z hlavy.
Já čisté svědomí mám, ale pod kamerama bych nikdy nepracoval. Nemyslím, že by měl někdo zevlovat na facebooku a nic nemám proti občasné kontrole PC, ale zásadně jsem proti špehování.

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 22 úno 2013 15:17

Kamery jsou dnes na každém rohu... už si si byl někdy stěžovat na úřadě, že Ti vadí, že na Tebe kouká kamera? Nebo v obchodech? Nebo na úřadech?

Já třeba vím, že do Prahy se dnes už skoro nedá přijet osobním autem, tak aby si nebyl zaznamenanej na kamerách.
Neříkám, že je to v pořádku, jen už s tím pomalu musíme začít žít...

odpovím na to špehování. Opravdu si myslíš, že někoho baví a že zaměstnavatel sleduje celej den co kdo dělá v práci??? Asi těžko, má určitě jiné věci na práci.

Apple MacBook Air M1

guest

Příspěvekod guest » 22 úno 2013 15:30

Tak tedy ještě doplním. Kamery na ulicích s tím opravdu nesouvisí, tam mne nikdo nesleduje 10 hodin denně při normální práci. Ono je to to trochu o důvěře, lidi by se měly hodnotit dle výkonu. Krom toho mám i jiné zkušenosti se zaměstnavateli kteří tyto metody používají, často nejsou vůbec solidní.

Tu pohádku doplním. Tomu kamarádovi patří k té dílně i hospoda. Tam ty kamery byla samozřejmě také a on si záznamy po nocích prohlížel. Když jsem to dal na web, tak z toho bylo velké pozdvižení. Jak se dá takových záznamů, kdo, kdy a s kým a na jak dlouho přijde na pivo zneužít si domysli sám.

Do té hospody jsem potom přestal chodit /je to asi 8/ let a ty kamery jsou tam možná stále.

Dzura
nováček
Stav:

Příspěvekod Dzura » 22 úno 2013 16:24

Ano lidi by se měli hodnotit dle výkonu a namátkovými kontrolami, bylo zjištěno, že práce je dělána déle než by měla a příčinou je vyřizování osobních věcí na pracovišti (a né v malé míře). Tím bych ukončil diskuzi o vhodnosti a nevhodnosti této metody sledování a vrátil se k původní myšlence proč byl topic založen. Chtěl jsem poradit software na monitoring (dozorce vypadá zatím slibně) a router

junior333svk
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod junior333svk » 22 úno 2013 16:59

nac sledovat zamestnancov ak si tam raz za cas nieco pozru tak boze moj ved snad tam nehraju 24/7 countre strike
Ak ľudstvo neskoncuje s vojnou, vojna skoncuje s ľudstvom.

J.F.Kennedy

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 22 úno 2013 17:00

Ako a co chces prosimta sledovat na routri? Ved 70% sucastnej komunikacie je sifrovanej.
Na nahliadnutie do komunikacie ti nebude stacit len nejaky routrik za 300 korun.
Preto si nasiel len riesenia pre firmy, nakolko to potrebuje dodatocnu infrastrukturu, ktora nepatri medzi "lacne".

Dzura
nováček
Stav:

Příspěvekod Dzura » 22 úno 2013 18:01

na co router? v současném jde blokovat jen 8 adres

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 22 úno 2013 18:30

Ako by si riesil to, ked si spravim na firmenom pc sifrovany tunel do svojej domacej siete (alebo niektorej inej na Inte) a znej sa konektnem na to co mas ty v tom routriku blokovane ? Navonok to totiz vyzera ako legitmna prevadzka.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Venkovní router
    od liborek » 12 lis 2024 20:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2645
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    17 lis 2024 17:23
  • Wifi Router do bytu Příloha(y)
    od desperado007 » 22 čer 2025 21:48 » v Sítě - hardware