Zdravím,
potřeboval bych poradit, budu si pořizovat skříň zalman z9 plus, ke které jsou 4 větráky. Mám zdroj seasonic ss 500w a desku asus p8p97 m pro. Zapojím všechny ty ventylátory bez problémů, nebo budu potřebovat redukce?
Zapojení větráků
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zapojení větráků
Ty ventilátory by měly být na molex od zdroje, jako to mam já, a dohromady mi zabírají jen jeden konektor molex - nahoře na CASE mam controll panel
MSI 7870, Phenom2 X4 965, 8gb RAM, 1TB WD, SeaSonic M12II 520W,Gigabyte GA-970-UD3, Gelid ST...
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Takže žádné redukce nejsou potřeba, tak aspoň, že tak.....no a stím ovládáním rychlosti ventilátorů, to funguje i přez molex?
Já nemám stejnou skřín, a jdou mi na tom panelu jenom vypnout/zapnout, rychlost řídit nepůjde :(
MSI 7870, Phenom2 X4 965, 8gb RAM, 1TB WD, SeaSonic M12II 520W,Gigabyte GA-970-UD3, Gelid ST...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Hlavně tam necpi všechny 4, pokud to není potřeba.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Proč ne? 

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
tak když už k té skříni jsou, tak proč ne? (jeden vepředu, nahoře, vzadu a na bočnici)
http://www.czc.cz/primecooler-mx1-multi ... 56/produkt
tohle by nepomohlo?
http://www.czc.cz/primecooler-mx1-multi ... 56/produkt
tohle by nepomohlo?
Dej jen dopředu a dozadu
to farmer: to by byla ta největší blbost co by mohl udělat...víš jak by se ten vduch vevnitř vířil? bylo by tam víc tepla
to farmer: to by byla ta největší blbost co by mohl udělat...víš jak by se ten vduch vevnitř vířil? bylo by tam víc tepla
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Protože bezmyšlenkovité zapojení větráků Ti klidně rozhodí solidní airflow. Pokud se v tom nevyznáš, nech si poradit, d1amond má krutou pravdu. Výrobce case tam nacpe větráky a dělej si s nimi co chceš. Ale "Návod" k tomu nedá 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.czc.cz/zalman-z9-plus-cerna/85890/produkt
je to tahle skříň a jde mi hlavně o to, aby fungovala ta regulace pro dva větráky. A taky, neříkám, že to tak budu mít, ale aby všechny čtyři šli zapojit. CO jsem tak koukal na videa, kde dělali recenzi té skříně, tak jsem neviděl, jaký kabely od těch větráků vedou.
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Úno 2013 16:30) ---
http://imgbank.cz/images/pcflowair.jpg
takhle nějak jsem to původně myslel, až na ty dva větráky nahoře, tam by byl jen jeden
je to tahle skříň a jde mi hlavně o to, aby fungovala ta regulace pro dva větráky. A taky, neříkám, že to tak budu mít, ale aby všechny čtyři šli zapojit. CO jsem tak koukal na videa, kde dělali recenzi té skříně, tak jsem neviděl, jaký kabely od těch větráků vedou.
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Úno 2013 16:30) ---
http://imgbank.cz/images/pcflowair.jpg
takhle nějak jsem to původně myslel, až na ty dva větráky nahoře, tam by byl jen jeden
Naposledy upravil(a) FarmerCzech dne 24 úno 2013 16:30, celkem upraveno 1 x.
Nic těžkýho na zapojení větráků neni, zvládne to každej. Prostě je zapojíš do desky do 3 nebo 4 pinu ( teď nevím jaký tam jsou ) nebo přes molex od zdroje a je to
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusím to trochu shrnout:
1. Skříň má regulaci ventilátoru, tzn. jednoho, o dvou se tam nemluví.
2. Ukazatel teploty na předním panelu. ALE JAKOU TEPLOTU MĚŘÍ?
3. Pro připojení ventilátorů na Molex potřebuješ redukci/e.
4. O regulaci ventilátorů, zapojených do MB Ti řekne manuál k MB.
5. Nikde nelze nalézt směry "foukání" vestavěných ventilátorů. Pokud to bude jako obvykle, budou Ti 3 vysávat a jen 1 foukat dovnitř. Automaticky tam máš pak nevyrovnanost nasávání x výfuk a tím rozhozené airflow.
6. Dej si do vyhledávání slovo "airflow" a ve vyhledaných tématech si o tom něco přečti.
1. Skříň má regulaci ventilátoru, tzn. jednoho, o dvou se tam nemluví.
2. Ukazatel teploty na předním panelu. ALE JAKOU TEPLOTU MĚŘÍ?
3. Pro připojení ventilátorů na Molex potřebuješ redukci/e.
4. O regulaci ventilátorů, zapojených do MB Ti řekne manuál k MB.
5. Nikde nelze nalézt směry "foukání" vestavěných ventilátorů. Pokud to bude jako obvykle, budou Ti 3 vysávat a jen 1 foukat dovnitř. Automaticky tam máš pak nevyrovnanost nasávání x výfuk a tím rozhozené airflow.
6. Dej si do vyhledávání slovo "airflow" a ve vyhledaných tématech si o tom něco přečti.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4325
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 11:14