Dobrý den.
Předem děkuji za Vaše odpovědi a pomoc.
Problém je následující: Z mě naprosto neznámých příčin v případě že na pc nic nedělám a jsem třeba jen na ploše je v programu: Monitor technologie Intel(R) Turbo Boost 2.6., frekvence procesoru 3,40 GHz a 100% vytížení podle programu OCCT. Podobně v GPU-Z je bez zjevných důvodů frekvence GK 822.7x1002x1645 MHz. Spuštěním správce úloh klesne frekvence procesoru na 1,605GHz (úspora energie jak je to nazvané v Turbo boost monitoru), vytížení +-4% a frekvence GK na 50x67,5x101 MHz. Poprvé jsem si problému všiml po testu programem 3D mark 2006 kde mi s mojí konfigurací vycházelo 16000 bodů. Po zapnutí Správce úloh je to 23000 bodů. Občas se taky stane že se mi po kombinaci ctrl alt delete zobrazí zpráva: "Ovladač zobrazení přestal odpovídat a byl obnoven..." nevím jestli to s tím souvisí. Samozřejmě to můžu vyřešit reinstalací windows nicméně to beru jen jako poslední možnost. Moje podezření je virus popřípadě něco podobného.
Za jakékoli nápady a rady velmi děkuji.
Zbytečné vytížení CPU a GPU
Zbytečné vytížení CPU a GPU
Microsoft Windows 7 Ultimate, Intel Core i5 2500K, GeForce GTX560 Ti, ASUS P8P67 EVO, Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3, CORSAIR 600W. Acer Aspire 6920G, GeForce 9500m GS, Intel Core 2 Duo T5800, 4GB Ram
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zbytečné vytížení CPU a GPU
Taky bych si vsadil na virus. Mně se stalo něco podobného a místní členové Security Teamu mi pomohli.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Můžeš mě pls odkázat kde jsi to řešil pls? Třeba by to šlo řešit stejně. Každopádně antivirem jsem oba disky který mám projel nicméně to nepomohlo. Mám zkusit jinej antivirus? Třeba Aviru free nebo jak se jmenuje?
Microsoft Windows 7 Ultimate, Intel Core i5 2500K, GeForce GTX560 Ti, ASUS P8P67 EVO, Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3, CORSAIR 600W. Acer Aspire 6920G, GeForce 9500m GS, Intel Core 2 Duo T5800, 4GB Ram
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Vlož do sekce HijackThis log podle tohoto návodu. Někdo se ti na to podívá.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”