Jak vytvořit hru Vyřešeno

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Jak vytvořit hru

Příspěvekod domitea » 24 bře 2012 07:48

Začni se učit C++. Irllicht je totiž engine napsaný v C++.

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 24 bře 2012 09:18

Lukáši, měl by sis vytvořit vlastní téma, ne oživovat starou zombie. Ale že je to poprvé, tak tě snad nikdo síťovým kabelem neuškrtí ;-)

Jak dlouho se o to programování zajímáš? A jak složité programy jsi už dokázal vytvořit? I ve Small Basicu se dají udělat docela pěkné věci:

Ale jako člověk který kdysi v BASICu začínal (tahle nějak), a s vědomím že je to dodnes můj nejoblíbenější programovací jazyk a občas ho na jednoduché věci, co potřebuji rychle naťukat, používám, ti říkám: jestli to myslíš s programováním vážně, vyhni se velkým obloukem všemu co má něco společného s Basicem, a pokud je to od Microsoftu, platí to dvojnásob!

Programování je jako skládání Lega, máš krabici základních kostiček, a z nich si můžeš (musíš) skládat svoje speciální objekty, které pak společně tvoří nějaký program. Ty sis stáhnul Irrlicht, což je hromada už připravených "superkostek", ale ty musíš vědět jak je spolu pomocí svých výtvorů propojit, a k tomu potřebuješ znát jazyk pro který je tenhle engine určený, což je C++, velmi složitý a komplexní jazyk, který jako začátečník nemáš šanci správně použít, a miliony problémů co se na tebe vyvalí tě od programování spíš odradí. Takže tudy cesta nevede.
Je to jako kdybys rovnou sednul do Boeingu 747 a chtěl s ním odstartovat, přeletět Atlantik a v pořádku přistát, zatímco nemáš dost zkušeností ani s pilotováním větroně. Prostě můžeš cvakat přepínači a tahat za řízení, ale nedostaneš se ani tak daleko, abys mohl spadnout a natlouct si hubu, pokud teda nespadneš už na schůdkách...

Osobně doporučuji pro úplný začátek robota Karla, můžeš si s ním hrát přímo v prohlížeči (jako NetLogo), nemusí se nic instalovat, a navíc je kompletně v češtině, včetně dost obsáhlého návodu. Naučíš se v něm základy algoritmizace (vytváření postupů řešení), dekompozice (dělení problému na menší části) a strukturování (členění programu pro zjednodušení a zpřehlednění), dál různé lahůdky jako je třeba rekurze (tu už bys měl z NetLoga znát), a navíc je to docela zábavná hra. Na Stanford University s ním začínají také, to je dost uznávaná škola, co se programování týče ;-) Předpokládám že v tom Small Basicu už jsi něco z toho nakousnul, takže by to pro tebe nemělo být moc těžké. Karel je určený pro výuku úplných začátečníků od sedmi let, přesto se v něm dají dělat dost složité konstrukce, s náznaky umělé inteligence.

Až zvládneš úplné základy, což může trvat od pár týdnů do pár měsíců, přijde čas na skutečný programovací jazyk. Velmi vhodný je Pascal, který byl pro výuku programování speciálně navržený, takže hlídá skoro každou blbost co bys mohl udělat špatně, a za každou ti hned nafackuje, což ti ušetří hodiny a hodiny hledání začátečnických chyb. A těch bude spousta, na to se můžeš spolehnout, já jsem jich nadělal tisíce :lol:
V Pascalu by ses měl naučit především práci s různými typy dat, se soubory na disku, předávání parametrů podprogramům ke zpracování, používání funkcí... Prostě všechno co práce programátora obnáší. Aspoň ta ruční, protože ta druhá, důležitější, polovina je vymyslet jak to počítač udělá, a to už tak moc nezáleží na použitém programovacím jazyku.
V Pascalu se už dají dělat velmi složité programy (i když kvůli jeho ukecanosti je to dost obtížné, hodí se spíš k jiným věcem), byl v něm například vytvořený celý operační systém počítače Apple Lisa, díky kterému se dnes PC ovládají myší v grafických oknech, a ne textovými příkazy zadávanými z klávesnice. Dají se v něm udělat i pěkné hry s grafikou. Tohle je podobný engine jako ten Irrlicht, ale určený pro Pascal/Delphi, ve kterém se programuje mnohem snáz než v C++:

A potom nastane čas na ostrý programovací jazyk, kterých existují stovky. C, C++, Python, Java, C#, ObjectiveC, PHP...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Lunity
nováček
Stav:

Příspěvekod Lunity » 24 úno 2013 23:23

Ahoj nebo Dobrý den :D Chtěl bych moc poprosit jestli mi tu někdo poradí jak vyrobit hru podobnou ja TDP4:teambattle prosím tato hra mě baví a chtěl bych si vytvořit svojí na internetu jako onlinovku :D děkuji je mi 13 let.

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 25 úno 2013 01:11

Zdravím,

zde ve vlákně pomoc nehledej. Založ si vlastní téma.

malchus
nováček
Stav:

Příspěvekod malchus » 25 úno 2013 16:44

OMFG čo tak si sadnúť nad matematikou atd. spraviť základnú,strednú a ísť na software? kde by ste sa aj niečo poriadne naučili,jazyky ako JAVA,C/C++, a potom si pohľadať team a začať niečo skúšať? a hru vytvoriť tak za niekoľko rokov?
Je pekné keď sa o to teraz zaujímate ale je to ešte skoro, (moj názor)
NTB 1, Intel Core 2 Duo 1.8GHz , 2GB ram,ATI Radeon 1100 xpress 128MB, 250GB, Windows 7 Ultimate
NTB 2, AMD 1.6GHz,4GB ram,Ati HD Series 6310 ,500GB,Windows 7 Home Premium
NTB 3, Intel i3 3.2GHz ,4GB ram, Intel HD 3000,320GB,Windows 7 Ultimate

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 25 úno 2013 18:10

Já bych to viděl takhle: Pokud ještě studujete základní školu, kašlete na nějaký hry typu Mafia atp. a radši se učte (nebo dělejte cokoliv, co zvládnete a tím si zdokonalujte svůj um), později to oceníte víc, než tisíce hodin promrhaných u pc, dalo by se říci, na nic. Stejně to nedokážete. Hry typu Mafia dělá, jak už bylo řečeno, plno profesionálů a nějaký 11ti letý kluk se jim nikdy nemůže vyrovnat. Jste jen snílci.

malchus
nováček
Stav:

Příspěvekod malchus » 25 úno 2013 21:07

kamarát (24 roční) študuje informatiku už od strednej a až tento rok spravil plnohodnotní program a pokračuje z vytváraním hier pre android
NTB 1, Intel Core 2 Duo 1.8GHz , 2GB ram,ATI Radeon 1100 xpress 128MB, 250GB, Windows 7 Ultimate
NTB 2, AMD 1.6GHz,4GB ram,Ati HD Series 6310 ,500GB,Windows 7 Home Premium
NTB 3, Intel i3 3.2GHz ,4GB ram, Intel HD 3000,320GB,Windows 7 Ultimate

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 25 úno 2013 22:09

Tak já taky od střední jsem na IT a napsal jsem za program co ? Nic! :lol:
Místo toho si programuju na "kalkulačce", kterou, čistě pro zlepšení programování, doporučuju. Omezené zdroje, omezený jazyk, ideální na optimalizaci :wink:

dihikon
nováček
Stav:

Příspěvekod dihikon » 13 říj 2014 19:58

Jak vytvořit hru kde se jezdí s tankem?

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 13 říj 2014 20:08

Vítej na PC-Help.

V pravidlech, která jsi při registraci jistě četl, je stanoveno, že si pro svůj dotaz máš založit vlastní téma. Ono je pak také pravděpodobnější že ti někdo odpoví, než když oživuješ dva roky starou zombii s poněkud odlišným obsahem ;-)

A hru s tankem vytvoříš zrovna jako každou jinou, prostě jí naprogramuješ.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Lenkapenka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Lenkapenka » 16 lis 2014 05:06

Musím se smát tak moc, že jsem se kvůli tomu zaregistrovala :-D
Chce se 10 let věnovat bádání nad hrou, ale není ochotný se rok věnovat angličtině !!! :-D
Tak to mě fakt rozesmálo :-D
Teda mě trvalo rok, než jsem se naučila anglicky. Asi to jde i za kratší dobu.
Jsem tady jen náhodou,poprvé a naposled, už sem ani nepůjdu, takže ať si to hoch srovná v hlavě a nefňuká, že se mu do něčeho nechce, když to je ten první krok k tomu, co chce. :-D

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Jak vytvořit hru  Vyřešeno

Příspěvekod memphisto » 16 lis 2014 10:48

Tak a už by stačilo. Ve vlákně je už příliš tazatelů a navíc se jedná o archivní topic a proto jej zamykám...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
    od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    2906
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    26 led 2025 09:16
  • VWware Workstation Player-nelze vytvořit virt.Windows. Příloha(y)
    od ski1961 » 26 srp 2024 14:46 » v Programy ke stažení
    6
    5239
    od ski1961 Zobrazit poslední příspěvek
    26 srp 2024 15:48

Zpět na “Hry”