Huawei Echolife HG520i

...

Moderátor: Mods_senior

Zlotak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Huawei Echolife HG520i

Příspěvekod Zlotak » 25 úno 2013 23:09

Bydlíme v rodinném domku tchan dostal od O2 nový modem k internetu. Já bydlím nahoře ale signal internetu je tu bídný. Protože jsou v obou patrech zásuvky na telefon ze kterého vystupuje i internet napadlo mě zapojit starší typ Huawei Echolife HG520i u mě nahoře s tím, že tady budu mít lepší signál. Otázka zni zda lze zapojit dva routry na jeden kabel a pokud ano co je potřeba pro to udělat. Pokud budete mít nápady prosím popište mi návod trochu podrobně. Nejsem odborníkem. Díky za rady Zlotak

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Huawei Echolife HG520i

Příspěvekod Uziv00 » 26 úno 2013 00:14

Vítej na PC-HELP!
Především si přečti pravidla, protože název tématu Huawei Echolife HG520i nic nevypovídá o tvém problému.
Telefonní linku musí aktivovat operátor, takže druhý modem na telefonní linku rozhodně nepřipojíš - viz. viewtopic.php?f=45&t=103085
Můžeš ale do patra protáhnout UTP kabel (RJ45) a připojit jej k druhému routeru. Druhý router by pak musel fungovat v režimu switch - na to téma se tu už toho napsalo tolik, že si to najdeš sám.

Zlotak
nováček
Stav:

Příspěvekod Zlotak » 26 úno 2013 07:22

díky za rady. Používáme nahoře 2x notebooky, která nejsou na pevném místě. Navíc se mi zatím nejde tahat kabel přes stěnu (žena je proti vrtání). Myslíte že by oba routry šly propojit jak jste již psal na linku níže. Nebo budu muset koupil jiný. Popřípadě můžete mi doporučit. Díky

viewtopic.php?f=66&t=100799&p=762064&hilit=Huawei+EchoLife+HG520i#p762064

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 úno 2013 08:24

Neni ten novy modem VDSL?

Pokud je, tak oficialni (!!!!!) reseni od O2 je na nem vypnout Wifi (jejiz dosah na VDSL modemu je uplne k prdu) a jako wifi pouzit ten puvodni modem (jen jako router, pripojeno k netu je to pres ten novy). Kdyz jsem tohle "reseni" od operatora slysel poprve, tak jsem je malem jel navstivit osobne.......

Zlotak
nováček
Stav:

Příspěvekod Zlotak » 26 úno 2013 09:48

Díky ale trochu jsem se ztratil. modem je Comtrend VR-3026e tedy VDSL. Mám tedy na novém vypnout wifi vysílat je přes starý modem? starý s novým bude tedy spojeno kablem? Jestli budou spojeny kablem tak budou muset být blízko sebe a nevím jestli si tím pomůžu se signálem v horním patře.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 úno 2013 09:58

Presne tak si to predstavuji

Jinymi slovy: vime ze wifi na tom VDSL modemu je k nicemu, ale nehodlame s tim nic delat (oni stejne jiny VDSL modem nemaji)

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 26 úno 2013 10:24

petr22 píše:Neni ten novy modem VDSL?

Pokud je, tak oficialni (!!!!!) reseni od O2 je na nem vypnout Wifi (jejiz dosah na VDSL modemu je uplne k prdu) a jako wifi pouzit ten puvodni modem (jen jako router, pripojeno k netu je to pres ten novy). Kdyz jsem tohle "reseni" od operatora slysel poprve, tak jsem je malem jel navstivit osobne.......

No to je teda mazec. Nemluvě o tom, že už ten huawei stojí za dvě věci...
No a k tazateli - proč by musely být u sebe? Pokud bys našel ideální místo pro šíření WiFi někde uprostřed baráku, tak bych huawei přišroubnul na strop, natáhl bych k němu linku a napájení a je po žížalkách :-)
Jem připomínám, že huawei musí být zapojen jako switch - tzn. přívod sítě do LAN (nikoli do WAN), a zakázáno DHCP.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 26 úno 2013 10:49

Huawei pujde jako AP pouzit, ale vzhledem k jeho problematickemu vykonu na wifi bych to resil investici do bezneho wifi routeru. Cca 650Kc te snad nezruinuje.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Zlotak
nováček
Stav:

Příspěvekod Zlotak » 26 úno 2013 11:29

No on už je teď uprostřed braku. Nevím jestli je to optimální místo - nikdy jsem nezkoušel s routrem pohybovat. Spíše mě zajímá jestli je možnost nechat jeden jako router a druhý jako repeater bez spojení kabelem? Musí být router a repeater vždy spojen kabelem? Pokud ne dá se odhadnout o kolik signál klesne? Router je už teď kousek pod stropem - je na obývací stěně. Měl jsem představu, že je spojím bezdrátově a posílím tím signál v patrech. Dole je příjem cca 10-12MB nahoře mi to klesne na 4-6MB a není příliš stabilní spíše padá.
Nebo se mám na nějaké propojování zcela vykašlat a koupit router, který zvládne pokrýt celý dům? Chtěl bych vás v tomto případě požádat o doporučení - nebo aspoň na co mám klást důraz při výběru. Díky

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 úno 2013 11:37

Ja bych koupil router s osvedcenou wifinou

Ten VDSL kram (ten novy) ma problemy i skrz jednu stenu - coz je nejakych 5-10 metru.

Zlotak
nováček
Stav:

Příspěvekod Zlotak » 26 úno 2013 21:34

Ahoj takže petr22 mel bohužel pravdu. Volal jsem na O2 a řekli mi taky, že si mam dopojit starý router. No sranda. Paní naproti byla milá a poslala mi navod jak přístroje spárovat. Říkala že jde oba routry nastavit bez drátu ale na to jsem nepřišel. Kable to spojím zítra. Co si o tom myslíte. Návod níže:

připojte k počítači kabelem starý modem (Zyxel) – nemusí být zapojený v přípojce, stačí v el. napájení.
1) Zadejte do prohlížeče 10.0.0.138.
2) Přihlaste se do modemu jménem a heslem admin.
3) Zvolte Network -> Wireless Lan – zde si nastavte WiFi. Zaškrtněte Active Wireless LAN. Do Network Name napište název sítě (takový, který jste ještě nikdy v minulosti nepoužíval). V Security Mode vyberte WPA2-PSK. Do Pre-Shared Key zadejte heslo, kterým má být zabezpečena WiFi síť. Klikněte na Apply.
4) Poté zvolte Network -> Lan a záložku DHCP Setup.
5) V řádku DHCP přepněte na None a klikněte na Apply.
6) Poté přepněte zpět na záložku IP a změňte IP address například na 10.0.0.139 a klikněte na Apply.
7) Vyskočí okno, které stačí potvrdit tlačítkem OK.
8) Po cca 30 sekundách se zobrazí chyba, že stránku nelze zobrazit. V tuto chvíli je možné prohlížeč zavřít a modem od PC odpojit. Pokud by se chyba neobjevila, tak po cca 30 sekundách také prohlížeč zavřete a modem odpojte.
Nyní stačí nový modem resetovat do továrního nastavení (tím se v něm vypne WiFi) a propojit ho z portu LAN1 nebo LAN4 (krajní porty) do starého modemu (Zyxel) opět do portu LAN1 nebo LAN4 (krajní porty). Na počítači nyní vyhledejte novou WiFi síť a připojte se k ní.
V tu chvíli nový modem plní pouze funkci modemu a routeru a starý modem plní funkci pouze WiFi AP.
Pokud by bylo potřeba v budoucnu změnit nastavení starého modemu, např. změnit heslo do WiFi sítě, je nutné se do modemu přihlašovat na adrese 10.0.0.139.

pro Huawei je návod velice podobný.

1) Zadejte do prohlížeče 10.0.0.138
2) Přihlašte se do modemu jménem a heslem admin
3) Zvolte Basic -> Wireless Lan – zde si nastavte WiFi
a. Access Point - zaškrtněte Enable
b. Do řádku SSID napište název sítě (takový, který jste ještě nikdy v minulosti nepoužíval)
c. V Authentication Type vyberte WPA2-PSK
d. Encryption vyberte TKIP
e. Do Pre-Shared Key zadejte heslo, kterým má být zabezpečena WiFi síť
f. Klikněte na Submit
4) Potom zvolte Basic -> DHCP a v řádku DHCP přepněte na None a klikněte na Submit
5) Potom zvolte Basic -> Lan Setting a změňte IP address například na 10.0.0.139 a klikněte na Submit
6) Po cca 30sek se zobrazí chyba, že stránku nelze zobrazit. V tuto chvíli je možné prohlížeč zavřít a modem od PC odpojit
7) Pokud by se chyba neobjevila, tak po cca 30sek je možné prohlížeč zavřít a modem od PC odpojit

Zpět na “Vše ostatní (inet)”