Dobrý den,
v neděli ráno jsem přišel k zapnutému notebooku, který byl zamrzlý, tudíž jsem ho natvrdo vypnul a po zapnutí už nenajely windows 7 (64bit).
Po obrazovce starting windows naskočí černá obrazovka a svetelný indikátor CAPS LOCK a NUM LOCK zhasnou. Notebook nereaguje a je třeba jej vypnout.
Zkusil jsem pár kroků:
Safe mod nenajede.
Po nabootování instalačníího disku windows Startup Repair, proběhne vyhledávání problémů, ale u "Attemping Repairs ... Repairing disk errors. This might take over an hour to complete." se po 6 hodinách nic neděje.
V system recovery options po nabootování jsem zkusil ještě command prompt:
C: - "volume in drive C: is System Reserved"
D: - tady myslím jsou windowsy nainstalované hodí chybu - " the request could not be performed because of an I/O device error"
V tomdle se nevyznám, všechny kroky výše uvedené jsem zkoušel podle fór na internetu.
Zajímá mě, jestli je to problém v harddisku, jak myslím, jestli to třeba reinstalace windows se ztrátou dat (není problém) zachrání nebo jak pokračovat dále.
Prosím pomoc, nejde spustit Windows 7
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prosím pomoc, nejde spustit Windows 7
Pokud je notebook ještě v záruce, tak doporučuji reklamaci. Co to znamená Safe mód nenajede? Po zvolení Safe módu se nic neděje, nebo při jeho spuštění opět notebook zatuhne? Čekal jsi než Safe mód naběhne, jelikož jeho spuštění někdy trvá i 2 - 3 minuty.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Aha, safe mod najede modra uvitaci obrazovka windows, muzu hybat s kurzorem, ale nic víc se neděje.
V záruce noťas není (kupován v březnu 2010), ale na to že je to sony vaio - před rokem odešla mechanika, půlrokem adaptér (nový 2500 kč) a teď todle...
V záruce noťas není (kupován v březnu 2010), ale na to že je to sony vaio - před rokem odešla mechanika, půlrokem adaptér (nový 2500 kč) a teď todle...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejspíše vadný systémový disk, nebo poškozený systém. Máš-li možnost stáhni si Hiren'sBoot, vypal na CD (je bootovací) a mimo jiné obsahuje Mini WinXP a dalších mnoho programů ke kontrolu atd. Spuštěním Mini WinXP se můžeš podívat zda je přístupný disk, nebo potom disk zkontrolovat programy, které jsou na tom disku. Vol program výrobce disku, který máš v PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Můžete mi prosím poradit, jestli ten disk ještě rozjedu, nebo to dávat do servisu (záruka už není), nebo peníze za servis ušetřit, koupit nový disk a zkusit výměnu doma (data mám zálohovány).
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jeste sem muzes hodit vypis z HDTune, zalozka Health, ale i tak je jiste, ze disk pomalu dosluhuje.
Muzes zkusit HDD Regenarator z Hirensu, pak novou cistou instalaci s pomalym formatem, ale zacni si setrit na novy disk. Servis s klidem vynechej.
Muzes zkusit HDD Regenarator z Hirensu, pak novou cistou instalaci s pomalym formatem, ale zacni si setrit na novy disk. Servis s klidem vynechej.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Záložka Health zůstala až do poslední chvíle zacházení s programem prázdná, nicméně jsem nabootoval HDD Regenarator a po 15 ti hodinách scanování a oprav windowsy naběhly!!!
Děkuju!
Ještě bych vás poprosil o radu, nechat jak je nebo naformátovat a přeinstalovat?
Otázku jaký koupit hardisk, HDD či SSD nechám asi na jiné téma fora...
Děkuju!
Ještě bych vás poprosil o radu, nechat jak je nebo naformátovat a přeinstalovat?
Otázku jaký koupit hardisk, HDD či SSD nechám asi na jiné téma fora...
Naposledy upravil(a) oletadelku dne 27 úno 2013 10:29, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Jelikož je disk poškozený, pak bych to nechal jak to je. Je možné, že nová instalace by se už nepodařila.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1853
-
od Tint
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 19:41