Jaký je maximální výkon USB? Vyřešeno
Jaký je maximální výkon USB?
Zdravím, chtěl bych se zeptat kolik můžu napojit výkonu na samotné napájení USB. Možná to píšu, že se v tom moc nevyznáte, ale koupil jsem si http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001VL9 subwoofer s dvěma malýma bednama, které jsem vyměnil za 4 ohmové 5 wattky, které byli k mini věži, dneska jsem koupil v Baumaxu rozbočku na cinch Y-čkovou (http://www.bmshop.eu/galerie/1_10544/si ... iginal.jpg) a propojil to i s těma malýma bednama, celkově by to mělo mít asi max. výkon 22W se subáčem. Nemůžu odpálit to USB? Subwoofer s bednama je napájen čistě přes USB s jackem pro zvuk. Zkoušel jsem to na plno a PC jede dál, subáč taky, bedny to samé. Můžu tak tak nechat nebo mám odpojit ty malé? Díky za rady 

Naposledy upravil(a) Ltb dne 03 bře 2013 21:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Acer Aspire V15 Nitro II (VN7-592G-56MS)
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB GDDR5
SSD Crucial BX200 - 480GB
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výkon USB
Ak to ma vykon 22W, tak prikon to bude mat este o trocha vacsi vzhladom na straty.
I = P / U
I = 22W / 5V = 4.4 A
Co myslis 4.4A je realnych tahat z USB ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2013 15:13) ---
Ja by som to odhadoval tak, ze tam niekto zabudol desatinnu bodku a spravne to ma byt 2.2W.
Vtedy by prud z USB neprekracoval specifikaciu kedze by bol tak zhruba na 0.44A
I = P / U
I = 22W / 5V = 4.4 A
Co myslis 4.4A je realnych tahat z USB ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2013 15:13) ---
Ja by som to odhadoval tak, ze tam niekto zabudol desatinnu bodku a spravne to ma byt 2.2W.
Vtedy by prud z USB neprekracoval specifikaciu kedze by bol tak zhruba na 0.44A
No ono to v odkazu má 12W a tím že tam připojil ještě další repráky tak to dostalo těch 22W, tzn. že samostatně by to mělo bejt bez problémů (pokud je to určeno pro USB port).
Odpojím ty malé a bude to 10W bedny + 6W subwoofer, tak mi to jelo a nic se nestalo, nevím, nějaký pokles výkonu z toho USB sem nezaznamenal, zkoušel jsem tam pak připojit externí HDD a v pohodě, mobil s USB, vše mi tam jelo v pohodě. Tak odpojím ty malé a nechám tam těch 16W, standart by měl být těch 12W, jak si psal, co je napsané v tom odkazu u Alfy. Myslím, že by se tomu nemělo nic stát, co myslíte?
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
-
- Pohlaví:
To, že si někdo napíše na výrobek 100W neznamená, že je skutečně dá. V mé době byla velká móda kazeťáků, které měly na sobě 2x50W, a když si člověk spočítal, kolik jsou schopné dát monočlánky, tak jednoduše vyšlo, že to není možné.
Ke tvému dotazu: Zase se opakuju
Jednoznačně plyne, že jeden USB port více než 2,5W nedá. U jablek jsou na tom jinak, tam se jde na 1A. Takže si klidně zapoj co chceš. Pokud ti USB, nebo základní deska odejde, je to tvá blbost. A jestli zde hledáš někoho, kdo ti řekne, že to bude v pořádku, tak nehledej.
Ke tvému dotazu: Zase se opakuju
specifikace USB říká 5V a max 0,5 A. Tedy pokud to není jabko.
Jednoznačně plyne, že jeden USB port více než 2,5W nedá. U jablek jsou na tom jinak, tam se jde na 1A. Takže si klidně zapoj co chceš. Pokud ti USB, nebo základní deska odejde, je to tvá blbost. A jestli zde hledáš někoho, kdo ti řekne, že to bude v pořádku, tak nehledej.
Ne, v pohodě. Já to jako chápu, že to bude asi maximální výkon, který to nedá. Nechám to jak to bylo, abych to neodpálil. Mám to na externí USB kartě na PCIe. Dobrá díky za rady.
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
Trochu jiný pohled na věc: Půlampérový mýtus o USB
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
specifikace USB říká 5V a max 0,5 A. Tedy pokud to není jabko.
Platí pro USB2.0 pro USB 3.0 je to trochu víc.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Uff, tak přečetl jsem toho celkem hodně a nevím výrobce uvádí 12W s bednama od výrobce, když jsem tam připojil ty moje od té věže, tak běží bez problému 6W + 10W, u toho jak jsem to propojil přes to Y-čko, tak to jelo taky všechno v pohodě. Nevím, ale asi to nebyla maximálka.
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Neuvádíš ani náznakem hlasitost, při které jsi to zkoušel. Ten psaný výkon je obvykle maximální možný a ještě to bývá často tzv "hudební výkon", což je výkon, který je schopen příslušný zesilovač (alespoň předpokládám, že se bavíme o zesilovači, to, co píšou na bednách je zase výkon, které jsou bedny schopny vyzářit) dodat ve špičce, tj. velmi krátkodobě.
Výkon zesilovače odevzdaný do zátěže (do reproduktorů) při běžné "pokojové" hlasitosti u Tebou udávaného "výkonu" 12W dosahuje pravděpodobně 1-3W (možná ještě méně), což Ti 2 USB zapojená do "Y" v pohodě nakrmí. Zkus pomalu přidávat hlasitost a měl bys dosáhnout bodu, kdy začne zvuk vynechávat, slyšitelně zkreslovat, prostě je to k neposlouchání. To jsi patrně dospěl do situace, kdy už Ti to ta USBčka "nestíhají nakrmit"

Výkon zesilovače odevzdaný do zátěže (do reproduktorů) při běžné "pokojové" hlasitosti u Tebou udávaného "výkonu" 12W dosahuje pravděpodobně 1-3W (možná ještě méně), což Ti 2 USB zapojená do "Y" v pohodě nakrmí. Zkus pomalu přidávat hlasitost a měl bys dosáhnout bodu, kdy začne zvuk vynechávat, slyšitelně zkreslovat, prostě je to k neposlouchání. To jsi patrně dospěl do situace, kdy už Ti to ta USBčka "nestíhají nakrmit"

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4907
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 17:53