Jaký je maximální výkon USB? Vyřešeno
Re: Výkon USB
Přesně co jsi napsal, začalo to hrčet a tak, když jsem zapojil všechny bedny, což by mělo být údajných 22W, kdy to teda jako solidně řvalo a basilo a bylo úplně všechno na max. Windows/Player/Subwoofer. Zkoušel jsem to i s velkýma bednama bez těch malých na všechno max a trošku to hrčí.
Acer Aspire V15 Nitro II (VN7-592G-56MS)
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB GDDR5
SSD Crucial BX200 - 480GB
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Na těch 22W zapomeň. Když si pořádně přečteš, co jsem už napsal, troufám si tvrdit, že ten Tvůj zesilovač naplno jede na 8-10W trvalých, což vede k těm "nepříjemným" projevům. Pokud se spokojíš s pokojovou a mírně vyšší hlasitostí - ne naplno - mohlo by to docela schopně fungovat 
Ta USBčka jsou v individuálních případech schopna dodat i 1-1,5A na 1USB, což ke krmení Tvé "aparatury" při připuštění určitých kompromisů stačí.

Ta USBčka jsou v individuálních případech schopna dodat i 1-1,5A na 1USB, což ke krmení Tvé "aparatury" při připuštění určitých kompromisů stačí.

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Aha, tak těch 8-10 trvalách W je už jiný soudek k napájení. Tak tedy dík za ujasnění :)
Acer Aspire V15 Nitro II (VN7-592G-56MS)
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
-
- Pohlaví:
Jen malé upozornění: To, že je USB schopno v některých případech dát víc neznamená, že ho tím nezničíš.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
To USB obvykle nezničíš, dá jen to, co zvládne, víc neumí 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
ITCrowd píše:Jen malé upozornění: To, že je USB schopno v některých případech dát víc neznamená, že ho tím nezničíš.
Přesně, lze ho odpálit jako každý jiný zdroj napětí-proudu.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, ve zkratu odpálím, na co si vzpomenu 
Ber v úvahu Tvůj příspěvek z 11:32. To ostatní je už jen přiblblá debata zdejších radilů (bohužel včetně mě), a je k ničemu. Neber to vážně

Ber v úvahu Tvůj příspěvek z 11:32. To ostatní je už jen přiblblá debata zdejších radilů (bohužel včetně mě), a je k ničemu. Neber to vážně

Naposledy upravil(a) peyrac10 dne 02 bře 2013 12:57, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Zase jeden zbytečný příspěvek.
Nemusí jít přece o zkrat , ale o to, že spotřebič bere více než je zdroj schopný dát. Říká se tomu přetížení.
S tebou peyracu ale nemá cenu diskutovat, ty si chceš jenom dopisovat.
Doporučuji http://www.maxiforum.cz/

S tebou peyracu ale nemá cenu diskutovat, ty si chceš jenom dopisovat.
Doporučuji http://www.maxiforum.cz/
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
2BS: podívej se na základy elektrotechniky a zjistíš, že když spotřebič chce víc, než mu je zdroj schopen dát, tak určitě ten zdroj neshoří, ale prostě to nedá!. Už dlouho dělám do elektroniky/elektrotechniky, ale tohle pravidlo se zatím nezměnilo 
Dále viz můj předchozí příspěvek o zbytečnosti a tím tady končím - teda pokud se neobjeví solidní odborný dotaz

Dále viz můj předchozí příspěvek o zbytečnosti a tím tady končím - teda pokud se neobjeví solidní odborný dotaz

-
- Pohlaví:
2pearac: Klidně dát může. Ale uvědomuješ si tloušťku plošného spoje po kterém půjde 1,5A? Já osobně bych to neriskoval, ale proti gustu...
Jinak:
- aby zdroj nedal víc než může, pak je třeba proudového omezení.
- Přetížení zahřívá aktivní prvky => snižuje se jejich životnost
- Chováme se slušně k elektrozařízení. Tedy když je ve specifikaci 0,5A nebudeme brát více.
A jak dlouho je dle tebe dlouho?
Jinak:
- aby zdroj nedal víc než může, pak je třeba proudového omezení.
- Přetížení zahřívá aktivní prvky => snižuje se jejich životnost
- Chováme se slušně k elektrozařízení. Tedy když je ve specifikaci 0,5A nebudeme brát více.
A jak dlouho je dle tebe dlouho?
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 02 bře 2013 13:14, celkem upraveno 2 x.
peyrac10 píše:To USB obvykle nezničíš, dá jen to, co zvládne, víc neumí
Obvykle ne, ale pár spálených už jsem viděl

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
2ITCrowd a faraon: Souhlasím, máte oba pravdu, ale to, co uvádíte nesouvisí s obecnými pravidly, ale s tím, že někdo něco šidí - viz proudová zatižitelnost plošných spojů (ITCrowd). Bohužel se musíme zabývat skutečností a ne teorií, že? 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4907
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 17:53