Jaký je maximální výkon USB? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výkon USB

Příspěvekod Uziv00 » 02 bře 2013 13:16

2peyrac: Za tohle bys měl dostat za uši! Jestliže mám konstrukčně plošňák na 0,5A, tak to nikdo nešidí!

Reklama
peyrac10
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 02 bře 2013 13:20

2ITCrowd: Ale neblbni. Já bych měl dostat za uši?
Jestliže mám konstrukčně plošňák na 0,5A, tak to nikdo nešidí

Ale to není můj prblém, nemyslíš???
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 bře 2013 13:21

Tvůj problém ne, ale toho komu odpálíš USB.

guest

Příspěvekod guest » 02 bře 2013 13:22

peyrac10 píše:To USB obvykle nezničíš, dá jen to, co zvládne, víc neumí :P

Já to za sebe uzavřu tím zvýrazněným obvykle. Sice to není přímo k USB, ale není to od věci. Mám tu 16A jistič a když mám zapnutý PC, troubu a zapnu varnou konvici, pak mi jistič obvykle nevypadne, ale někdy ano.
Z toho důvodu troubu a konvici nezapínám současně, neboť bych nerad opravoval systém!

Bohužel USB nemá žádné jištění a potom tedy to přepálení plošného spoje hrozí. Nestane se to hned, třeba až za 10 anebo i 100 přetížení, ale stát se to může.

O šizení nemůže být ani řeči, je to na něco dimenzováno a v tom rozsahu se to má používat. Také si zde můžu na jednu fázi připojit cirkulárku, místo jističů dát hřebíky a upálím drát ve zdi anebo až na rozvodně, ale nebude to tím, že je něco ošizené, ale tím, že dělám něco co dělat nemám.

Je třeba si uvědomit, že zde radíme lidem, někdy i dětem, které o počítačích a elektronice či elektrice nemají šajnu.
Nemůžeme jim radit ať udělají to anebo ono, jelikož to obvykle funguje, pokud je možnost že to tak fungovat nemusí.
Pokud se někomu na základě špatné rady /a stát se to může/ zhroutí prohlížeč, pak se mnoho nestane, pokud by si odpálil porty, je to na výměnu desky!

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 bře 2013 13:25

2BS: máš pravdu předsedo!
2peyrac: Už jsem ti myslím psal co by na tvém místě udělal japonský rádce. Protože japonec nejsi, můžeš jít za dveře a naliskat si. Třeba tě to probere.

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 02 bře 2013 13:26

ITCrowd píše:Tvůj problém ne, ale toho komu odpálíš USB.

Já mu ho neodpálím, on si ho po všech našich radách odpálí sám - a mě do toho netahej :roll:

2BS: Nebudu to rozvádět. Máš pravdu, souhlasím s Tebou.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 bře 2013 13:39

A když už řešení, tak pak bych koupil něco takového: http://www.ges.cz/cz/usb-pcb-2as-GES06614876.html
a to připojil přímo na PC zdroj na 5V.
A může hrát nahlas jak chce a čím chce.

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 02 bře 2013 13:43

Máš pravdu, to už je jiné "kafe". Třeba mu to taky bude fungovat

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 02 bře 2013 13:47

peyrac10 píše:ale s tím, že někdo něco šidí - viz proudová zatižitelnost plošných spojů

Četl jsi můj první příspěvek o tom půlampérovém mýtu? Kromě toho je naprostá idiocie používat USB (neboli sériovou komunikační linku) k napájení něčeho většího než myši, co navíc nic jiného než těch +5V nepotřebuje.

Začalo to lampičkami, co bude dál? Vrtačka, fén na vlasy? V tom odkazu je jasně napsáno že podle normy dostane spotřebič 0,1A a teprve až si o to řekne, pustí port víc. Jenže kvůli debilům, co potřebují mít notebook ověšený třiceti blikajícími a bzučícími 3,14čovinami co nic jiného nedělají, tohle výrobci nedodržují, a místo toho aby podobné frikulínské imbecily poslali do (_!_), tak obcházejí normu aby se jim ty hračky vůbec daly do pohybu.

Vezmi si prostě fyzikální tabulky a spočítej si jak velký průřez by ten tišťák musel mít, aby ten proud bez zahřátí dlouhodobě snesl, pak si vezmi šupleru a poměř na desce kolik desetin milimetru se tam vůbec vejde! Vymyslet reproduktory se zesilovačem napájeným z USB mohl jen kretén co místo fyziky ve škole pařil hry na mobilu, takový by dřív ani nedokončil základní vzdělání, maximálně tak ve zvláštní škole mezi podobnými uslinatnými mongoloidy :evil:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 bře 2013 13:53

OT/2farao: Já myslím, že dnes jsou takové věci vyráběny cíleně. Kde jsou ty doby, kdy jsme si hráli na konstrukční vady. Dnes se zcela běžně dávají výkonové prvky a elyty ke trafu, aby se co nejdříve (rozuměj po záruce) zahřály a odešly. Dnešní elektronika se už nekonstruuje na výdrž, ale na množství. Kolikrát když něco rozeberu, tak se nestačím divit.

guest

Příspěvekod guest » 02 bře 2013 13:59

To ITCrowd, také OT/ :smile:

Chodím už léta k jedny fajn doktorce na plicní a už 3x jsem byl svědkem jak ji odešel mobil. Ptám se tedy: "Co záruka?" Záruka před týdnem skončila. 3x stejné. Jakoby to bylo naprogramované. :lol:

Jako čip v tiskárně, 600x vyleze prázdný list papíru a čip hlási že došel inkoust. :evil:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 02 bře 2013 14:11

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nízký výkon u CPU Ryzen 3 1200 Příloha(y)
    od Votasini » 02 úno 2025 14:46 » v Problémy s hardwarem
    12
    4907
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 úno 2025 17:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”