Tiché PC do domácnosti

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Lomonosov
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Tiché PC do domácnosti

Příspěvekod Lomonosov » 04 bře 2013 08:38

Dobrý den,

chtěl bych vás požádat o radu při výběru PC do domácnosti pro celou rodinu.

1, Rozpočet je cca 20 000,- Kč
2, V ceně by měla být pouze "krabice" + OS, bez periférií
3, Rád bych použil disk s předchozího PC, za předpokladu, že to bude možné (našel jsem o něm pouze, že by se mělo jednat o "WDC WD10EALS-00Z8A0" kapacita 1TB)
4, Je nutné, aby PC byl maximálně tichý
5, Využití PC by bylo různorodé - od běžné uživatelské práce s MS office, sledování filmů, přes občas nějakou hru, photoshop, až po hlavní funkci, ke které by byl využíván a to je práce s AutoCADem, ArchiCADem a jinými CADy, se kterými manželka pracuje a já sám o nich nemám přehled...
6, Jako skříň se mi líbila Fractal DEFINE R4, která má být údajně velmi tichá...

Zároveň bych chtěl požádat o radu kde komponenty zakoupit a jaký OS použít...

Předem děkuji za rady.

Reklama
Shinji-kun
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Tiché PC do domácnosti

Příspěvekod Shinji-kun » 04 bře 2013 10:21

Vitaj na PC-Helpu!

zostavu som ti navrhol takto 19 331,-
pre autoCAD je dolezite mat rovnomerne postavenu masinu, kde ani jeden komponent nepokulhava za tym druhym.
tak isto sa ma autoCAD velmi rad len so znackou nVidia, takze kupovat hocico ine ako gtx 660 sa neoplati
bednu si si vybral velmi dobre, Fractal Define R4 je top skrinou svojej cenovej hladiny a ponuka ticho,kvalitne chladenie a cable-managment
ako si povedal,ze chces pouzit disk, ktory mas tak som tam iny nedaval...
v bedni su uz v zaklade 2 namontovane ventilatory - jeden co vyfukuje a druhy co nasava
pridal som ti do tej zostavy este jeden - Scythe - ktory mozes napojit na vrch bedne nech vyfukuje teply vzduch ale ja by som bol skôr takeho nazoru,ze by si nim mal nahradit ten, ktory davaju k Gelid Tranquilo. Procesor to uchladi a nebudes mat v skrnini zbytocny hluk. Ten ventilator co ti ostane z chladica cpu mozes zapojit ako druhy vstupny ventilator dopredu, kvoli lepsiemu airflow dovnutra bedny
je to variabilna masina s vykonom aj pre hry aj CAD + je velmi ticha a bezprasna

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 04 bře 2013 10:29

Na ACAD bych osobne pouzil pouze oficialne podporovane graficke karty

Herni grafika je sice super, ale podpora Autodesku nebude resit jakekoliv problemy ktere s ni muzou souviset. Coz muze byt pro komercni pouziti ACADu prusvih.

Lomonosov
nováček
Stav:

Příspěvekod Lomonosov » 04 bře 2013 18:00

Trochu jsem očekával více než jeden odkaz na košík a jednu extra radu, že si mám GK vybrat z doporučených k CADu... Jak jsem ale řekl, tak tomu bohužel nerozumím, nevím co jakou z doporučených vybrat.

Ale mám otázku - SSD ano nebo ne? Myslím na systém. A proč systém Win7? Je lepší nebo je to o ceně?

Každopádně děkuji za návrh Shinji-kun!

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 04 bře 2013 18:15

Ono nic výrazně lepšího než ti sestavil Shinji-kun neseženeš, já osobně bych přidal ještě RAM (aspoň 8GB, 4GB je na CAD málo). Co se týče té grafiky, tak záleží jak vážné to s tím CADem je, protože nVidia Quadro je trochu předražená (v profesionální sféře je ta cena v pohodě, ale co se týká srovnání s "herníma" grafikama GTX 6xx tak Quadra nabízí mizerný výkon (hlavně teda herní), ale zase mají ty certifikáty...)

Co se týče SSD, tak bych o něm uvažoval až v případ kdy by se kvůli němu nemuselo ubírat nikde jinde, a ty W7 jsou lepší než W8, ale pokud chceš klidně si tam dej W8.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Polkiking
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Polkiking » 04 bře 2013 18:46

SSD určitě ano , poznáš až zažiješ , a u pc za 20 k to rozhodne musi byt ...
Intel I7 4770K, 32 GB Ram v Quad Channelu, Deska Asus... HyperX Kingston SSD 1 GB hadr + Data disk 2TB , Grafika GE Force RTX 2070 OC , LCD monitor 240 Hz 1920x1080 , Internet, 100/100 - 349Kč.

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod tarogar » 04 bře 2013 18:54

Já se jenom vyjádřím k OS. URČITĚ WINDOWS 8 ! Nenech se ukecat lidma co píšou: windows 8 je na nic, Je to uplně jiné, staré dobré sedmičky, vždyť to je zasekané jak vista, je to jenom hybrid mezi systémy atd atd. Já mám doma koupené windowsy 8 a nemůžu si je vynachválit. (předtím jsem měl xp i 7) Jedná se vlastně o sedmičky akorát bez startu na desktopu (ploše). Žádný jiný velký rozdíl tma není. 8 jsou mnohem lépe optimalizované než sedmičky a i vypadají lépe. A hlavně je to nový sestém který se bude jenom vyvíjet. Taky jsem se jich bál něž jsem si je koupil ale teď jsem tak rád že jsem si nekoupil 7. Za mě rozhodně windows 8 !!!. :D
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,

Shinji-kun
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Shinji-kun » 04 bře 2013 20:15

Polkiking píše:SSD určitě ano , poznáš až zažiješ , a u pc za 20 k to rozhodne musi byt ...

skus prosim zostavit podobne vykonnu zostavu s SSD do 20k - aj ja sa rad priucim.
co sa tyka tej grafiky ci radsej GTX660 alebo Quadro tak to uz je na Lomonosovi. Ak GTX660 nebude vykonavat potrebne ukony, moze ju vratit v zakonom stanovenej lehote a nechat si vratit peniaze alebo ju vymenit za Quadro.

tarogar píše: 8 jsou mnohem lépe optimalizované než sedmičky a i vypadají lépe.

nejaku studiu alebo hodnoverny clanok?

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 04 bře 2013 20:20

Možná se to ještě nějak víc rozvine viewtopic.php?f=46&t=104380
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod tarogar » 04 bře 2013 20:23

Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,

emba5
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod emba5 » 04 bře 2013 21:26

Normalne bych byl pro W8.Ale je potreba overit podporu konkretnich programu AutoCad, ktere chce uzivat, s OS W8. http://www.cadforum.cz/cadforum/aplikac ... -8-tip8899

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Bře 2013 21:29) ---

http://www.cadforum.cz/forum/forum_post ... itle=win-8
Jsem flegmatik no a co?

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod tarogar » 04 bře 2013 21:45

Na to jsem nemyslel ja jsem se jenom vyjadril k OS.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tiché herní PC - full HD
    od fenda2 » 09 lis 2024 09:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    8844
    od fenda2 Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 08:33

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”