Instalace OS - zadny disk
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Instalace OS - zadny disk
Ahoj, mam problem, se kterym si nevim rady. Disk, na kterem mam hry proste blokoval nacteni systemu. Ani po peti minutach pulzujiciho loga W7 se nic nedeje, ani HDD nepracuje. Kdyz herni disk odpojim, tak se vsechno nacte, ale PC je zasekany(poskozeny systemovy disk). Tak jsem si rekl, ze je definitivne po disku a nainstaluju si prozatim WXP z USB, at mam aspon funkcni PC. Jenze pouze kopirovani souboru trvalo vice nez 2 hodiny a instalace se stejne nezdarila. To me donutilo na PC nainstalovat visty z legalniho originalniho DVD. Jenze ty pro zmenu nevidi zadny disk - ani SATA poskozeny, ani SATA datovy, ani IDE herni. Zkousel jsem menit sata mod je celou dobu na ide, nepomohl ani AHCI, zkousel jsem formatovat disky pres CMD v disk partu , nepomohlo nic. disk party disky vidi, instalacni program vsak ne. Uz nevim co s tim. Zitra tam zkusim dat sedmicky, ale s nima asi dopadnu stejne, protoze se instalujou stejnym zpusobem jako visty. Pak jeste zkusim naformatovat disky v jinem PC. Nic jineho me nenapada. Nevite co s tim ?
Re: Instalace OS - zadny disk
Ja osobne bych otestoval disky diagnostikou vyrobce (bootovaci CD, treba Ultimate Boot CD), urcite ten co na nej prijde system.
Nekoukal jsem ze ktereho roku je chipset na motherboardu, ale je technicky mozne ze W7 obsahuji ovladace ktere Visty nemaji.
Dalsi co jde skusit je low level format disku co na nej prijde OS (nebo aspon zruseni vsech oddilu co na nem jsou ted).
Muj odhad: zdroj (a ne pouze kvuli tomu, ze je to Eurocase, ale proto ze jsem podobne pripady resil a bylo to zdrojem)
Nekoukal jsem ze ktereho roku je chipset na motherboardu, ale je technicky mozne ze W7 obsahuji ovladace ktere Visty nemaji.
Dalsi co jde skusit je low level format disku co na nej prijde OS (nebo aspon zruseni vsech oddilu co na nem jsou ted).
Muj odhad: zdroj (a ne pouze kvuli tomu, ze je to Eurocase, ale proto ze jsem podobne pripady resil a bylo to zdrojem)
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Ok, zitra vezmu PC ke kamosovi. Naformatuju u nej disky, zkusim jeho zdroj. Je divne ze instalacka WXP vsechny disky a ze instalace trva strasne dlouho, at to instaluju na byvaly poskozeny systemovy disk, nebo na datovy disk. Herni disk nevidi, ten je totiz pripojeny pres radic, takze to je v poradku. Datovy disk, na ktery chci dat system je OK, kdyz jsem mel system, tak jsem ho kontroloval v crystal disk info
Odesláno z mého HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
Ja osobne bych postupoval takhle:
- odpojit vsechno co jde odpojit a flashnout novy BIOS + reset BIOSu + vizualni kontrola boardu na poskozeni (kondenzatory)
- pripojit jen disk na ktery prijde OS a nastavit v BIOSu rezim na AHCI
- otestovat vse co jde otestovat z boot CD (pameti, disk)
- spustit instalaci W7
Pokud nastane jakykoliv problem tykajici se vypinani disku nebo systemu, tak bych otestoval jiny zdroj. Podobne problemy nam delal pocitac s pretizenym nebo vadnym zdrojem.
- odpojit vsechno co jde odpojit a flashnout novy BIOS + reset BIOSu + vizualni kontrola boardu na poskozeni (kondenzatory)
- pripojit jen disk na ktery prijde OS a nastavit v BIOSu rezim na AHCI
- otestovat vse co jde otestovat z boot CD (pameti, disk)
- spustit instalaci W7
Pokud nastane jakykoliv problem tykajici se vypinani disku nebo systemu, tak bych otestoval jiny zdroj. Podobne problemy nam delal pocitac s pretizenym nebo vadnym zdrojem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3736
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
-
Žádný USB Wifi dongle není schopný přesáhnout 100 mbit/s
od samosato » 30 pro 2024 21:07 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1810