náhrada monochrom CRT monitoru
Re: náhrada monochrom CRT monitoru
No, tak samozřejmě jsem myslel něco menšího 

Just Fucking Google It!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Menšího? My jsme velká firma... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Hm, tak smůla, si přines z domu, jestli máš velkej dům, tak neporadím 
Mi připomíná..
Operátor: Do jména zadejte O2. Zákazník: Ó mám dát malé nebo velké? Operátor: Dejte velké, my jsme velká společnost.
Ale to už je OT.

Mi připomíná..
Operátor: Do jména zadejte O2. Zákazník: Ó mám dát malé nebo velké? Operátor: Dejte velké, my jsme velká společnost.
Ale to už je OT.
Just Fucking Google It!
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V jaké poloze je ten přepínač EIA-CCIR? Pokud v CCIR, vyzkoušel bych připojení přes nějakou redukci BNC - cinch, popř. smart na nějaké malé televizi, pokud v poloze EIA, může být problém, je to americký standard, se kterým nemusí televize a monitory , které se v současnosti na trhu vyskytují, spolupracovat.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Asi jsem úplný tupoun. Pročetl jsem detailně celé vlákno 3x, ale zda ten monitor jede ve standardu EIA nebo CCIR pořád nevím. Proto jsem si dovolil zeptat se na stávající polohu toho přepínače 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Reagoval jsem na druhou část tvé rady, tedy vyzkoušení s televizí. Režim zkouknu zítra.
-
- Pohlaví:
Je to OT, ale musím se podělit. Když vidím ten počítač od Karlose vzpomněl jsem si na moje počítačové začátky. Bylo to někdy koncem osmdesátých let a já byl hrdým vlastníkem Sharp MZ-821. U nás v Semilech jsme byli jenom dva /později 4/.
Tenkrát jsem měl jednoho známého /ani nevím jak jsem k němu přišel/ který byl tím druhým vlastníkem. Byl to nějaký spojař a dělal na poště. V případě potřeby, když jsem si nevěděl s počítačem rady mě vždy poradil.
Vzpomínám, jako by to bylo včera, když mi řekl že mi něco ukáže.
Na poště byla taková menší místnost, klimatizovaná a zasklená a tam si trůnil počítač se zabudovaným monitorem.
Koukal jsem s očima vykulenýma a ještě víc jsem je vykulil, když mi tam ukázal šachy ve 3D. To byl pro mne zázrak techniky. Údajně to byl počítač, který zpracovával všechny poštovní operace, jaké ale nevím.
Je to 20 let a dneska to všichni máme pod stolem.
A ještě později jsem se setkal s řídícím počítačem v jedné belgické firmě tady u nás. Také místnost s klimatizací a nemohl tam nikdo krom ředitelky a nás mechaniků.
Ale to vlastně nebyl řídící počítač. Byl jenom od toho, aby operátorka v případě poruchy zadala na terminálu závadu. Mechanik to viděl na monitoru a šel to opravit. Krom toho to bylo spojené se šéfem v Belgii a ten to bedlivě sledoval.
Stačilo tu hlášku přehlídnout a už byla komunikace na vyšší úrovni. Proč ta mašina stojí, proč to nikdo neopravil apod.
Jo a vyrábělo, lépe řečeno splétalo se tam umělé hedvábí pro špičkové módní salony. Obleky z něho měl např. Elton John anebo Madonna šaty.
Tak to bylo moje prví seznámení s "pořádným" PC.
Tenkrát jsem měl jednoho známého /ani nevím jak jsem k němu přišel/ který byl tím druhým vlastníkem. Byl to nějaký spojař a dělal na poště. V případě potřeby, když jsem si nevěděl s počítačem rady mě vždy poradil.
Vzpomínám, jako by to bylo včera, když mi řekl že mi něco ukáže.

Koukal jsem s očima vykulenýma a ještě víc jsem je vykulil, když mi tam ukázal šachy ve 3D. To byl pro mne zázrak techniky. Údajně to byl počítač, který zpracovával všechny poštovní operace, jaké ale nevím.
Je to 20 let a dneska to všichni máme pod stolem.

A ještě později jsem se setkal s řídícím počítačem v jedné belgické firmě tady u nás. Také místnost s klimatizací a nemohl tam nikdo krom ředitelky a nás mechaniků.
Ale to vlastně nebyl řídící počítač. Byl jenom od toho, aby operátorka v případě poruchy zadala na terminálu závadu. Mechanik to viděl na monitoru a šel to opravit. Krom toho to bylo spojené se šéfem v Belgii a ten to bedlivě sledoval.
Stačilo tu hlášku přehlídnout a už byla komunikace na vyšší úrovni. Proč ta mašina stojí, proč to nikdo neopravil apod.

Jo a vyrábělo, lépe řečeno splétalo se tam umělé hedvábí pro špičkové módní salony. Obleky z něho měl např. Elton John anebo Madonna šaty.
Tak to bylo moje prví seznámení s "pořádným" PC.

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
CCIR je v podstatě PAL, EIA pak NTSC. Pokud vládneš angličtinou, více o tom je tady .
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Pohlaví:
Tady jde nejspíš no ten výstup z kamery - BNC.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Takže před chvílí jsem okoukl druhý (fungující) monitor ve stroji a nastaveni jsme v poloze CCIR. Pomalu se tak začíná rýsovat, že objednám monitor se vstupem "kompozit PAL". BNC-CINCH není problém, nějaké redukce v šuplíku vymetu.
Děkuji zůčastněným za cenná popostrčení, snad, správným směrem
Děkuji zůčastněným za cenná popostrčení, snad, správným směrem

- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Vstup "Kompozit PAL" je v podstatě každý Scart (pin video in -20 - a pin video gnd - 18) nebo Video cinch (obvykle, vlastně vždy, žlutý cinch). V dnešní době digitálního signálu "kdykoli a kdekoli" můžeš mít trochu problém příslušný přístroj sehnat. Použití HDMI vstupu nebo "monitorového" - PC - vstupu (VGA, DVI) se neobejde bez nějakého převodníku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3373
-
od petrmet
Zobrazit poslední příspěvek
14 říj 2024 18:51