Zdravi panove.
Potrebuji poradit. Mam Win Vista SP 2. Uzivatele mam v profilu 2, jeden je spravce a druhy normalni, defaul ucet Administrator nahrazuje muj ucet spravce. No a o co mi jde. Nejak jsem ladil program jak pro normalniho usera, tak pro usera s admin opravnenim. Nevim jak, ale dostal jsem se do stavu, kdy jsem prihlasen v profilu spravce s opravnenim Admina. Nicmene, prava admina nemam, viz metoda, ktera to zjistuje:
public static bool HasPrivileges(WindowsBuiltInRole role)
{
WindowsIdentity windowsIdentity = WindowsIdentity.GetCurrent();
WindowsPrincipal windowsPrincipal = new WindowsPrincipal(windowsIdentity);
return windowsPrincipal.IsInRole(role);
}
Jeste vcera to slo, a ja nevim, co jsem udelal, ze to nede. Dnes mi windowsIdentity po prihlaseni vrati 8 SID. Vynutim-li si spusteni jako sprvce, pak to projde a ve windowsIdentity je uz tech SID 9, cili jeden pribude. Nevim, co jsem kde vypnul a jak, ale normalne jsem byl po prihlaseni admine, a mohl jsem bez potvrzeni udelat adresar napr. v C:\Program Files\, ted to po mne chce potvrdit.
Nevite, prosim, jak se vratim do stavu tak, abych po prihlaseni do profilu admina opravdu dostal opravneni admina tak, jak jsem to mel drive? Uz se s tim morim cely den a nic.....
Diky
Profil Administartor nemá práva admina
Profil Administartor nemá práva admina
Naposledy upravil(a) Ltb dne 08 bře 2013 21:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Profil Administartor nemá práva admina
Je to naprosto normální situace. Procesům vytvářeným pod správcovským účtem může být přidělen jeden ze dvou přístupových tokenů. Jeden je tzv. nízkotučný, oprávnění jsou v něm zredukována a je použit u všech normálně spuštěných procesů, druhý plnotučný se všemi oprávněními dostane proces pouze v případě, že si při spuštění vynutíš plná oprávnění správce.
Pokud to obejdeš, tak ses vrátil do dob Windows XP.
Pokud to obejdeš, tak ses vrátil do dob Windows XP.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”