Modrá smrt na starším PC Vyřešeno
Re: Modrá smrt na starším PC
dva DDR2 jeden má 2Gb a druhý 1Gb akorát oba mají jinou frekvenci ale to by se měl ten s vyšší předělat na nižší ne?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Než přijde Miliness, vyndej 1 modul RAM a spusť Memtest jen s tím jedním modulem. Pokud začne házet chyby (errors), přeruš test, vyndej modul RAM a dej tam ten druhý a spusť test znovu. S největší pravděpodobností bude jedna ta RAMka vadná.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
takže myslím že to ani nemusím zkoušet protože ten jeden modul je strej asi tři dny takže vyndám ten starší a zkusím jo?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A dělá Ti to již déle, než ty tři dny? Nemusí to být jen tím starším modulem! Aby to nebylo třeba jen o nekompatibilitě - špatné spolupráci modulů RAM. Napiš podrobné údaje o obou modulech, počínaje především výrobcem. Na starších PC taky dělala občas podobné problémy kombinace jednostraných a oboustranných modulů (1 rank x 2 rank).
Ale kontrolu klidně začni tak, jak píšeš.
Ale kontrolu klidně začni tak, jak píšeš.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
takže 1. modul( ten starší) je Transcend 1Gb DDR2 667 DIMM 5-5-5 a je oboustranej
2. modul je taky Transcend 2Gb DDR2 800 U a je taky oboustanej
2. modul je taky Transcend 2Gb DDR2 800 U a je taky oboustanej
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Hmm... Tak spusť ten Memtest pro každý modul zvlášť, jeden (snad ne oba!) by měl hodit ty chyby, o kterých ses již zmiňoval.
Jinak Transcend žádný zázrak, řekl bych spíše Low-end.
Jinak Transcend žádný zázrak, řekl bych spíše Low-end.
jo už jsem to pusti tak pak dám vědět
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Bře 2013 12:46) ---
takže udělal jsem ten memory test u těch nových RAM a tam mám 111% a nula chyb takže budou špatné ty druhé asi ne?
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Bře 2013 12:46) ---
takže udělal jsem ten memory test u těch nových RAM a tam mám 111% a nula chyb takže budou špatné ty druhé asi ne?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Musíš otestovat oboje!
Re: Modrá smrt na starším PC Vyřešeno
a s tou druhou mi vubec nejde pc zapnou takže je to jasný... díky za rady
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2252
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 21:29
-
-
- 5
- 4339
-
od mmmartin