Zdravim, chtěl bych si přetaktovat procesor, ale jsem začátečník, tak bych měl pár dotazů, se kterými mi ani google moc nepomohl. První dotaz bych chtěl směřovat k chlazení. Mám boxovaný chladič, teploty v klidu kolem 20°C, v zátěži přes Prime98 a CPUStabTest nastaveným na "vytvoření" nejvyšší teploty jsem dosáhl 64°C (oba testy jely zároveň) a já bych chtěl vědět, zda je to dostatečná rezerva pro nataktování na 3.8 GHz, nebo je potřeba koupit nový chladič. Druhý dotaz se týká napětí na RAM. Když přetaktuji procesor, samozřejmě mírně změním i frekvenci RAM a tady bych se chtěl zeptat, jak je to s napětím. V BIOSU mám nastavené AUTO, ale když ručně změním hodnoty, nastavení AUTO se také změní automaticky? Protože si myslím (možná se mýlím), že když mám frekvenci RAM na 1600 MHz a kvůli taktování ji srazím na 1332 MHz, (jinak bych musel přes 1600 GHz a nechci moc riskovat ztrátu pamětí) tak hodnoty automatického napětí zůstanou stejné.
Doufám, že jsem to napsal srozumitelně a alespoň někdo to pochopí

často mě kvůli mému složitému vyjadřování lidi nechápou, tak se kdyžtak prosím ptejte.
Díky