Zdravím,
Chtěl bych se zeptat pc vir, který nese jméno armagedon.
Už je poměrně starý a při prohledání webu už asi zahrabaný pod hlínou, ale pořád mám hardisck, který obsahuje tento vir hledal jsem Ho soubor po souboru než jsem Ho našel dál mi týdny zabrat od té doby co jsem Ho našel a hardisck odpojil od chodu jsem neměl odvahu zjistit co mi vlastně vše zpusobil. pokud se stim už někdo setkal a ví o něm něco víc než já tak sem sním .
popis děje. viru:
První věc co nastala tak spadl pc ( restart ) vše zatím dobry až na ten restart při náběhnutì OS a win ... ale vše už vpořátku nebylo na střed obrazovky se ukázalo logo "vítá vas armagedon" hodiny dole v rožku zmizely a při každém startu pc měnily hodnotu. Správce účtu vytvořil nový účet s heslem a přehodil Ho administratora. Ten mě nepustil k žádné činosti instalace apod. Soubor se šířil, napadal soubory ( přejmenovaval,mazal obvykle jen data ve hrách ) antivirus mi nic nehlásil .
Antivirus: Avg tuším verze 4
Infikovaný soubor, který se tvářil divně byl "doc".
Pc vyléčený po formátu win.( data už nešli zálohovat po šiření )
Vir armagedon co dokaže?
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Vir armagedon co dokaže?
[spoiler=Files]Moje tvorba
>> Here <<
Soubory, jsou bezpečné bez virů a ostatní havěti. Pamětní místo se nachazí na DropBox. Otázky,info případně SZ.[/spoiler]
>> Here <<
Soubory, jsou bezpečné bez virů a ostatní havěti. Pamětní místo se nachazí na DropBox. Otázky,info případně SZ.[/spoiler]
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vir armagedon co dokaže?
kdybys napsal dříve , mohli jsme Ti případně data zachránit...
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel i toto jsem si neuvědomil. Teď už dobře i kvalifikovaně vím jak se ubránit připadne léčit svůj pc. Zálohu mám na externím hardiscku. Člověk nikdy neví co Ho čeká v počítačové technologii doporučil bych že všech rad opatrně nakládat s internetem. Přikadem je známí, který si dává pozor co stahuje z jaké ověřené stánky a doposud problémy s tímto tématem neměl
Odesláno z mého HTC Wildfire pomocí Tapatalk 2.4.1
Odesláno z mého HTC Wildfire pomocí Tapatalk 2.4.1

>> Here <<
>> Here <<
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
No ono něco můžeš chytnout i na seznamu ap..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
- fatalfanatic
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
To sice ano ale pokud nestáhneš nic tak až tak hrozný vir to není pozor netvrdím o nabourání přímo do pc to už potom je jistý že ti tam udělá bordel pokud si pravidelně léčíš registry a data co stahuješ z oficiálních stránek chytneš maximálně Trojan nebo worm pokud čteš tyto viry nejsou škodlivý ani nic neničí jen ti z emailu udělají jeden velký terč spamů
Ale lidem nedá dát spát tak stahují vše co se jim líbi ať už ruské stránky ..... až po čínské. Potom to je jak hrát vybijenou s kamenama
Odesláno z mého HTC Wildfire pomocí Tapatalk 2

Ale lidem nedá dát spát tak stahují vše co se jim líbi ať už ruské stránky ..... až po čínské. Potom to je jak hrát vybijenou s kamenama

Odesláno z mého HTC Wildfire pomocí Tapatalk 2
>> Here <<
>> Here <<
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”