Stolní PC:
adresa IPv4 - 192.168.100.248 maska podsítě - 255.255.255.0 vých.brána - 192.168.100.254
NTB1:
adresa IPv4 - 192.168.0.100 maska podsítě - 255.255.255.0 vých.brána - 192.168.0.1
NTB 2 momentálně nemám u sebe
Propojení tří počítačů, domácí síť Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Propojení tří počítačů, domácí síť
Problém je, že tvůj Wi-Fi vysílač funguje jako router a dává jiný rozsah. Ideální by bylo nastavit jej jako bridge, možná ti pomůže můj článek ve zdejším FAQ
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Můžeš mi poslat odkaz na ten článek
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Propojení tří počítačů, domácí síť Vyřešeno
On by to vlastně asi nepomohl. Musíš se prostě dostat do toho wifi routeru, vypnout na něm DHCP server a přívodní kabel strčit do zdířky LAN
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tak článek jsem našel již předtím než jsi mi nakonec odepsal.
Mohl bys mi to polopatě vysvětlit. Do routeru se dostanu přes int.prohlížeč zadáním adresy http://192.168.1.1. Je to tak správně? Z PC by měl jít přímo kabel do toho wifi routeru nebo to můžu mit zapojeno přes ten rozbočovač? Který přívodní kabel do zdířky LAN máš na mysli? přímo ten co jde z antény bezdrátového poskytovatele internetu?
Mohl bys mi to polopatě vysvětlit. Do routeru se dostanu přes int.prohlížeč zadáním adresy http://192.168.1.1. Je to tak správně? Z PC by měl jít přímo kabel do toho wifi routeru nebo to můžu mit zapojeno přes ten rozbočovač? Který přívodní kabel do zdířky LAN máš na mysli? přímo ten co jde z antény bezdrátového poskytovatele internetu?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Bude to spíš 192.168.0.1
Kabel může jít přes switch (rozbočovač), ale po té změně nebude zapojený ve zdířce WAN, ale LAN
Kabel může jít přes switch (rozbočovač), ale po té změně nebude zapojený ve zdířce WAN, ale LAN
-
- Pohlaví:
Předpokládám, že máš připojení následovně:
kabel od poskytovatele do WAN routeru 1 (192.168.100.254)
z tohoto routeru kabel do WAN routeru 2 (192.168.0.1)
PC stolní do routeru 1
V tom případě:
- Vezmi NTB a připoj ho kabelem do routeru 2.
- Zadej do prohlížeče 192.168.0.1, vstup do administrace routeru. Zde vypni DHCP (nastav na disable).
- Nastav si WiFi jak potřebuješ.
- Kabel z LAN portu routeru 1 připoj do !!!LAN!!! portu routeru 2.
Nyní budou mít všechny PC v síti IP adresu z ranku 192.168.100.xxx a vzájemně se uvidí.
pozn.: předpokládám, že na routeru 1 běží DHCP.
kabel od poskytovatele do WAN routeru 1 (192.168.100.254)
z tohoto routeru kabel do WAN routeru 2 (192.168.0.1)
PC stolní do routeru 1
V tom případě:
- Vezmi NTB a připoj ho kabelem do routeru 2.
- Zadej do prohlížeče 192.168.0.1, vstup do administrace routeru. Zde vypni DHCP (nastav na disable).
- Nastav si WiFi jak potřebuješ.
- Kabel z LAN portu routeru 1 připoj do !!!LAN!!! portu routeru 2.
Nyní budou mít všechny PC v síti IP adresu z ranku 192.168.100.xxx a vzájemně se uvidí.
pozn.: předpokládám, že na routeru 1 běží DHCP.
Přikládám foto připojení:
Vlevo router1, vpravo router2 Kabely na routeru1 zleva: přívod od antény poskytovatele, propojení s routerem2, stolní PC, VOiPtelefon
Co znamená nastav wifi jak potřebuješ? Moc tomu nerozumí, takže bych nic nenastavoval, aby to potom šlapalo.
Který kabel z routeru1 do routeru2?
Nevím co je DHCP
Vlevo router1, vpravo router2 Kabely na routeru1 zleva: přívod od antény poskytovatele, propojení s routerem2, stolní PC, VOiPtelefon
Co znamená nastav wifi jak potřebuješ? Moc tomu nerozumí, takže bych nic nenastavoval, aby to potom šlapalo.
Který kabel z routeru1 do routeru2?
Nevím co je DHCP
-
- Pohlaví:
Jsem v tom skoro-úplný laik
Příště napiš že nevíš vůbec nic. Aspoň nemusíme předpokládat, že něco umíš.
Nejlépe kdybys řekl kamarádovi, který něco umí, on by ti to nastavil.
Pročti si pečlivě tohle: viewtopic.php?f=8&t=2175
Anténa --> nějaký rozbočovač(Switch 1xIN, 4xOUT) --> 1.OUT do PC --> 2.OUT do WiFi routeru pro připojení 2xNTB -->3.OUT pro VoIP telefon --> 4.OUT volný
2.OUT do wifi routeru - podle toho jak se to chová, tak ho máš připojen do portu WAN routeru2. Má vést do některého z portů LAN.
DHCP - stará se o přidělování IP adres. Je třeby aby se v síti o přidělování adres staral jen jeden DHCP (v tomto případě router1). Router2 bude fungovat jako switch (použij hledání router jako switch - jen na tomto fóru je toho plno - např.
viewtopic.php?f=41&t=101447&p=766976&hilit=router+jako+switch#p766976 )
WiFi jak potřebuješ tzn. SSID, šifrování (WPA, WPA2), heslo atd. Tyto pojmy ti vysvětlovat nebudu, google zná odpověď.
Tak jsem to již částečně zpovoznil. Internet funguje na obou (stolní i NTB)
NTB stolní vidí, ale stolní nevidí NTB.
Přikládám mapy sítě. Můžete mi poradit, kde ještě dělám chybu?
NTB stolní vidí, ale stolní nevidí NTB.
Přikládám mapy sítě. Můžete mi poradit, kde ještě dělám chybu?
-
- Pohlaví:
Ty obrázky jsou k ničemu. Jaké jsou nyní IP adresy počítačů v síti?
Stolní : IP 192.168.100.248 vých.brána 192.168.100.254
NTB : IP 192.168.100.64 vých.brána 192.168.100.254
a obrázek se dnes změnil
NTB : IP 192.168.100.64 vých.brána 192.168.100.254
a obrázek se dnes změnil
Naposledy upravil(a) bobr.cz dne 17 bře 2013 12:37, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3421
-
od petrvorisek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:26