Zdravím celý PC-HELP
Dnes v 0:08 odešel můj disk Samsung spinpoint F3 do křemíkového nebe. Nedávno jsme tady řešili potíže s mým PC (viz. viewtopic.php?f=70&t=100017). Nakonec jsem počítač přeinstloval a byl klid. Instalace Win7 trvala něco kolem dvou a tří čtvrtin hodiny, což mi bylo jedním z prvních příznaků odcházejícího disku. PC ale běhal stabilně a rychle, když nepočítám tu instalaci systému, až do soboty 16.3. Kdy jsem se pokusil instalovat Battlefield2 (samozřejmě z legální krabicové verze). Jeho instalace trvala 2 hodiny! Poté disk začal vydávat zvuky. Znělo to jako cvaknutí a následné rozběhnutí. Myslím že to byl zvuk zastavení a roztočení ploten. Poté se počítač sám restartoval. Při bootování v disku škráblo razantněji a už se znova neroztočil. To byl jeho definitivní konec.
Vás otravuji hned z několika důvodů. Ten první je, zda-li mám disk poslat na reklamaci, když neměl odslouženy 2 roky. Tady mám ale další problém a to ten, že disky jsme kupovali 2, jeden si vzal kamarád a druhý já, jenže faktura zůstala u kamaráda a on ji vyhodil. Dá se tedy disk reklamovat na základě e-mailů z alfa computer?
Další věc, na kterou jsem se chtěl zeptat je, zda-li mohl disk odrovnat starý neznačkový 300 wattový zdroj? Mám tedy koupit nový zdroj? Jaký ? Osobně bych asi vzal Seasonic SS-400ET.
Můj poslední dotaz je, když mi reklamaci neuznají, jaký disk mám místo tohoto disku vzít ? Tady bych asi bral WD Caviar Blue EX - 1TB.
Díky. S pozdravem Rejtharik.
Mrtvý Samsung Spinpoint F3 Vyřešeno
Mrtvý Samsung Spinpoint F3
Procesor: Athlon II X3 450 3,2GHz Paměť: 3 GB Grafika: Sapphire HD 5770 Vapor-X
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
-
- Pohlaví:
Re: Mrtvý Samsung Spinpoint F3
1. Zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele neřeší doklad o zaplacení při reklamaci. Takže šance je.
2. nemyslím si, to by ten zdroj musel být nějaký shit.
3. WD moc dobrou pověst nemají.
2. nemyslím si, to by ten zdroj musel být nějaký shit.
3. WD moc dobrou pověst nemají.
Spíše bych se podíval na něco od seagate, s těma mám dobrou zkušenost.
Děkuji za rychlé odpovědi. ITCrowd tobě děkuji za pro mě velmi důležitou zprávu ohledně reklamace. V tom případě, ale nevím jak mám disk na alfu poslat, v jejich reklamačním řádu stojí : K reklamovanému zboží prosím přiložte: kopii dodacího a záručního listu, záruční list výrobce, byl-li se zbožím dodán, přesný popis závad a jejich projevů, byla-li reklamace zaslána poštou. Jenže já právě ten dodací a záruční list nemám. Co tam dát místo něj ?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš objednávky, třeba z emailové korespondence?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ano mám 2 e-maily, jeden je přijetí a druhý odeslání objednávky. Myslíš, že by je stačilo vytisknout a poslat to s tím ?
Je na tom vyrobni cislo disku nebo jiny udaj umoznujici jednoznacnou identifikaci?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rejtharik píše:Ano mám 2 e-maily, jeden je přijetí a druhý odeslání objednávky. Myslíš, že by je stačilo vytisknout a poslat to s tím ?
IMHO ano, měli by si to podle toho dohledat.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Sice v ani jednom z e-mailů není výrobní číslo, ani jiný identifikační údaj tak asi neuspěju. Nicméně to zkusím, zabalím to, přiložím tyto e-maily a pošlu. Držte palce ať mi to přijmou. Zatím díky moc za snahu.
Je to trochu starý téma, ale našel jsem to v oblíbenejch, a jak vidím tak odpověď tu není, takže se zeptám.
Jak to nakonec dopadlo?
Jak to nakonec dopadlo?
Just Fucking Google It!
Mělo to pokračování, nakonec jsem měl problémů víc a víc, kvůli kterým jsem nakonec vyměnil zdroj. Disk jsem si půjčil od kamaráda druhý a tak jsem nějak přežíval. K reklamaci disku nedošlo, nějak jsem neměl čas. Potom v prosinci jsem si koupil Seagete Barracuda 7200.14 a při té příležitsti i zkusil ten starý disk, jen tak co se stane. Stalo se něco co jsem vůbec nečekal, disk se bez jedinného pazvuku roztočil a naběhl mi systém, data všechna v pořádku.
No fajn, napadlo mě teda, že ho tam nechám, ale to nebyl dobrý nápad, protože přidání dalšího disku s W7 k mému stávajícímu disku s W7 ten původní systém rozbilo. Takže jsem 3 hodiny strávil hraním se v opravné konzoli a zadáváním příkazů bootmgr a ten druhý, na který si teď nevzpomenu.
No dílo se podařilo, ještě jsem ho prohnal přes CDI a to mě řeklo, že se bát zatím nemusím, tak tam hážu zbytečnosti.
Nakonec teda celkem happy end, mám nový 1TB disk a k tomu bonus se kterým jsem nepočítal 500GB disk
No fajn, napadlo mě teda, že ho tam nechám, ale to nebyl dobrý nápad, protože přidání dalšího disku s W7 k mému stávajícímu disku s W7 ten původní systém rozbilo. Takže jsem 3 hodiny strávil hraním se v opravné konzoli a zadáváním příkazů bootmgr a ten druhý, na který si teď nevzpomenu.
No dílo se podařilo, ještě jsem ho prohnal přes CDI a to mě řeklo, že se bát zatím nemusím, tak tam hážu zbytečnosti.
Nakonec teda celkem happy end, mám nový 1TB disk a k tomu bonus se kterým jsem nepočítal 500GB disk
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 4528
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 18:01
-
-
iPhone 4K/60FPS na Samsung A55/56
od AirCrew » 03 bře 2025 16:46 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 5962
-
od Martab
04 bře 2025 09:42
-
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4823
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”