sdílení Win XP x Win 7

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Georgio
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

sdílení Win XP x Win 7

Příspěvekod Georgio » 21 bře 2013 17:29

Dobrý den, mám dotaz ohledně sdílení souboru mezi dvěma počítači jeden je notebook pracující na win 7 ultimate 32bit a stolní pc na Win XP proffesional také 32bit. Potřebuji je oba propojit skrz wifi tak aby se dalo sdílet soubory a složky z ntbk do pc jestli to vůbec jde . Wifi na stolním PC mam USB tím bych se chtěl připojit na založenou sít v ntbk, skoušel jsem vytvořit bezdrátové připojení myslím že v domácí síti vytvořil jsem jí uspěšně dokonce se na ní i uspěšně připojil ale problém byl u notebooku v ikonce signálu to psalo žlutý otazník tím že je něco špatně skusil jsem nasdílet složky které potřebuji přesunou na pc jsem je viděl ale psalo to přístup odepřen. nastavenou stejnou pracovní skupinu mám, něco dělám špatně a už třetí den si stím nevím rady děkuju za brzkou odpověd jestli je info málo stručné dopíšu při upozornění / dodatek četl jsem mnoho podobným připadů ale žádný se neshoduje stím který je u mě.

Reklama

Georgio
nováček
Stav:

Re: sdílení Win XP x Win 7

Příspěvekod Georgio » 21 bře 2013 18:46

pěkný návod ale nějak jsem z toho nevyčetl tu podstatu například "zkopírujte z "code" uplný tupec na pc nejsem ale takové soubory se kterýma se člověk skoro nepotká nevím kde jsou. Nevím jestli je to odpověd na mojí otázku, studoval jsem to nějakou tu chvilku všechno super napsaný ale to co vlastně potřebuju nevím jestli řeší takže skusím to znovu : Potřebuji přesunou 3x 20ti gigabitovou složku z ntbk do PC tímž podle mě by mělo stačit vytvořit v ntbk "spravovat bezdrátové připojení" > "připat" > "vytvořit sít mezi počítači" mnoa tam název síte typ zabezpečení a klíč zabezpečení bych potřeboval poradit. Vím že to tímhle stylem někudy jít musí jelikož dřív ještě kamarád ze školy používal ve Win 7 takové nastavení a já na win XP se na to připojil a tahal od něj věci. tak jestli by jsi byl tak hodný a popřípadě mi napsal nějak jednoduše jak na to děkuju moc .

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 21 bře 2013 19:04

Vytvoř na W7 stejného uživatele, kterým se připojuješ.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Georgio
nováček
Stav:

Příspěvekod Georgio » 21 bře 2013 19:06

myslíš vytvořit učty stejné? například Georgio u obou pc? nebo název počítače "SKUPINA" u obou.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 21 bře 2013 19:34

On totiž W7 a XP používají domácí skupinu, jenže není vzájemně kompatibilní.
Pokud budeš používat skript, pak ani stejného uživatele mít nemusíš. Nejjednodušší postup by byl snad tento:
nasdílej na ntbk adresář, který chceš vidět na PC. pak spusť příkazový řádek a zadej:

Kód: Vybrat vše

net use Z: \\IP adresa ntbk\Název sdílení "heslo" /user:uživatelntbk /persistent:no

Tím se sdílený adresář připojí jako síťový disk a můžeš kopírovat. Pokud bys chtěl zapisovat tak při sdílení dej práva i pro zápis.
Oba počítače ale musí být ve stejné skupině.
/Edit: a nejsem si jist zda to bude fungovat s prázdným heslem.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 21 bře 2013 19:44, celkem upraveno 1 x.

Georgio
nováček
Stav:

Příspěvekod Georgio » 21 bře 2013 19:41

super, tím pádem když tohle potřebuju založit na ntbk do p.řádku zadat to samé? moje chyba jestli jsem zapoměl napsat že na ntbk není přistup k internetu pouze vše v offline režimu potřebuji provést díky moc

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 21 bře 2013 19:46

Ne. Sdílený adresář na ntbk musíš vytvořit ručně. Dále oba počítače musí být ve stejné síti. Klidně stačí i vzájemné propojení kabelem, pak se IP adresy musí zadat ručně.

Georgio
nováček
Stav:

Příspěvekod Georgio » 21 bře 2013 19:49

Nemám křížený kabel, tím pádem ti děkuju za radu ostatní z toho určitě nastavý ale asi jsem tupý ale toto nechápu takže soubory asi zakomprimuju a budu posílat 3dny skrz BT :) popřípadě kdyby se tu našel nějaký ochotný člověk tak se na to může kouknout skrz teamviewer. :)

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 21 bře 2013 20:06

No, dnes už si síťovky samy rozpoznají křížený/nekřížený. takže by měl stačit i normální.
A WiFi by mělo chodit taky, jen to USB musí fungovat jako AP.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Google Meet sdílení obrazovky
    od Vítek Pokorný » 16 dub 2025 11:34 » v Vše ostatní (sw)
    0
    1711
    od Vítek Pokorný Zobrazit poslední příspěvek
    16 dub 2025 11:34
  • Google mapy-sdílení polohy
    od Anett » 26 črc 2024 09:53 » v Vše ostatní (inet)
    1
    3212
    od TechShowGamer Zobrazit poslední příspěvek
    27 črc 2024 06:31

Zpět na “Administrace sítě”