Xperia miro, Prestigio 4040 nebo jiný?

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mkri
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Xperia miro, Prestigio 4040 nebo jiný?

Příspěvekod mkri » 22 bře 2013 17:49

Ahoj všichni,

chystám se pořídit si svůj první smartphone a už jsem asi dospěla k rozhodování mezi Sony Xperia Miro a Prestigio Multiphone 4040 DUO, pokud by ale někdo měl jiný návrh, ráda ho zvážím:)

Moje kritéria: co nejlevnější (za miro bych ještě asi byla ochotná zaplatit přes ty 4 litry no), do 4'', chci na něm HLAVNĚ poslouchat hudbu (32GB microSD uměj oba), fotit ucházející fotky, nějaký základní internety (email/fb, aktuality, učení se např. cizích jazyků a podobný intelektuální kravinky - aplikace taky v tomhle duchu), výdrž baterky, aby to nebyl úplnej shit, kterej mi za rok odejde.

Co je mi ukradený: jakýkoliv hry, na filmy se s tim taky koukat nehodlám, na kvalitě displeje mi asi taky moc nezáleží.

Plusy a mínusy, který jsem během svého amatérského průzkumu dostupnejch recenzí u obou zatím pochytila:

Prestigio - o dost levnější, přece jen lepší displej?, dual sim (i když nevím, jestli to využiju) X nemá fm rádio, což by se mi líbilo, snad horší podpora i kvalita (už jenom recenze jsou všechny ruský)

Miro - menší a lehčí, za mě i hezčí, snad lepší celková kvalita, když je to sony?, dle recenzí skoro přesně vyhovuje mým kritériím, prej dobrej foťák X cena se mi zdá být tak vysoká jenom kvůli značce, horší paměť i procesor (což nevím, jak je pro nenáročnou studentku (mě) důležitý) a drobnost - nejde vyměnit microsd bez vyndání baterky

Takže, mohl by mi někdo třeba vyvrátit/potvrdit moje amatérský domněnky nebo předat zkušenosti s těma mobilama, který by mi pomohly se rozhodnout? Předem díky!

TL;DR: Vyplatí se mi dát cca litr navíc za xperii miro i když je na papíře celkově horší než prestigio 4040?

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Q4OS či Zorin nebo jiný CZ Linux?
    od IMB » 26 lis 2024 17:17 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    4
    3180
    od faraon Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:34

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”