Problém s rychlostí stahování, upload jede jak ďábel. Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Trhanec
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s rychlostí stahování, upload jede jak ďábel.

Příspěvekod Trhanec » 24 bře 2013 21:13

Zdravím, mám internet od Pilsfree, což je vlastně občasnký sdružení (http://www.pilsfree.net/) v Plzni. Není to klasickej internetovej provider, kde si vyberete balíček připojení a máte 100% technickou podporu a zaručenou rychlost atd. Nevim přesně jak to funguje, já to nezařizoval, jsem tu v pronájmu kde pilsfree už bylo. Nedávno odešlo zařízení na půdě přes který ten net frčel ( takovej box se základní deskou uvnitře, od kterýho vedl sítovej kabel a byla zde i anténka na wifi; na půdě zřejmě normální vysílač wifi) a tak jsem kontaktoval správce, kterej přinesl zařízení nový, jiný a tentokrát to napojil na klasickej router, kterej mám já v pokoji a zapojenej v mojem pc do síťovky klasicky. No jde o to, že před tim jsem měl připojení 20Mb/s a ted to neskutečně kolísá ta rychlost, max jsem naměřil 16mb/s ale většinou to jede tak 4Mb/s čili stahování někdy padne i na 200 Kb/s což je děsný... jenže upload jede tak 40Mb/s, nahrával jsem docela solidních 5Mb/s na share-rapid. Nechápu jak může bejt upload tak vysokej a download tak mizernej. Už jsem ho tom vyrozuměl, říkal že to zkusí ještě nějak poladit u něj, tak mu dám trochu času, ale chtěl bych se zeptat, jestli to nemůže být jen třeba špatným nastavením mojí sítový karty nebo tak něco. Jestli prostě někdo s něčím takovým nemáte zkušenosti, čili jestli bych tohle nějak nemohl vyřešit sám, třeba jestli nemám blbě nastavvenou sítovou kartu, prostě cokoliv. Zkoušel jsem i jinej prohlížeč, jestli to není tím ale je to všude stejný. Nebo jsetli třeba v nastavení routeru, je něco blbě zadanýho, fakt nevim jak tohle přesně funguje. Je možný, že je to třeba nějak prohozený ten download s tim uploadem? :) To je asi taky blbost.. No každopádně, děkuji za případný reakce.

EDIT: TAk jsem si něco vygoogloval a zkoušim nastavovat qqs - brandwidth control setings a rozděluju rychlosti kolik max stahovat atd a už stahuju tak 1.6 Mb/s..

Reklama
Trhanec
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Problém s rychlostí stahování, upload jede jak ďábel.

Příspěvekod Trhanec » 25 bře 2013 12:29

Tak problém bude můj zanesenej pc zřejmě spywarem atd... Zkoušel jsem to na jiným pc a tam to tahalo 2MB. Takže bych se chtěl zeptat, jsetli mi můžete doporučit nějakej kvaltní program na odstranění bordel z pc.. Nechce se mi kvůli tomu formátovat.

danieltk
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Problém s rychlostí stahování, upload jede jak ďábel.

Příspěvekod danieltk » 25 bře 2013 13:57

stahni si ccleaner odkaz na stažení zde: http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard
Moje PC:
CPU: Intel Core i3-4150
Operační paměť: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
VGA: MSI R9 270 Gaming 2G
PSU: Seasonic Focus Plus Gold, 550W
HDD: Seagate Barracuda 1TB 3,5
Case: Cooler Master K350
SSD:Kingston HyperX Savage - 240GB

Trhanec
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Problém s rychlostí stahování, upload jede jak ďábel.  Vyřešeno

Příspěvekod Trhanec » 25 bře 2013 18:21

Tak jsem reinstaloval systém a stejně mi to blbne, nechápu to.. zařízením to není, zkoušel jsm to v notebooku a tam to tahalo přes 2.2 mb.. Smazal jsem teda jen C kde jsem měl systém, Dečko s datama jsem nechal.. tam by viry a spyware bejt neměl ne? To by se mělo ukládat jen do registrů na systémovým disku pokud se nepletu...

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Bře 2013 21:20) ---

Koukám tady lidi nejsou moc nápomocný, poslední dobou...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • SSD rychlosti
    od Søren » 05 srp 2024 01:20 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1187
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 02:02
  • Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
    od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw)
    9
    2099
    od pidlo Zobrazit poslední příspěvek
    17 dub 2025 15:42
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3637
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4347
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s fps spojený s gpu
    od Matyas.S » 02 pro 2024 20:30 » v Hry
    0
    2388
    od Matyas.S Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 20:30

Zpět na “Administrace sítě”