Mám takový dotaz. Dneska jsem si jen tak hrál s routerem a vytvořil jsem si malou síť. Nejdřív jsem ji neměl zabezpečenou, pak jsem si ji zabezpěčil pomocí WEP - ale to bylo už před cca 10 lety prolomeno, tak jsem zkusil lepší šifrování WPA2(AES) a nastavil passphrase na "nejake_heslo". Pak jsem se chtěl s notebookem připojit. Takže jsem si zapl wifi u NTB, vyhledal jsem si onu siť a zadal síťové heslo (to co jsem vyplnil u routeru) "nejake_heslo" potvrdil znova a dal enter. Ejhle, vyskočila na mě hláška "Siťové heslo musí být 40bitové nebo 104 bitové podle konfigurace sítě. Můžete zadat 5 nebo 13 znaků ASCII a 10 nebo 26 šestnáckových znaků" a nemohl jsem se připojit. Zdůvodní mi někdo proč?
Windows používám na PC W 7 na notebooku W XP (podpora WPA2 zřejmě je). Díky za objasnění.
EDIT:
router: well DA-300N
NTB: Windows XP 2002, SP2, wireless 802.11b/g..zbytek snad není nutný, ne?
WEP a WPA2 (AES) Vyřešeno
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
WEP a WPA2 (AES)
Naposledy upravil(a) spartakus25 dne 28 bře 2013 22:20, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Re: WEP a WPA2 (AES)
Router? WinXP verze? SP verze? HW ntb WiFi? TKIP funguje?
Křišťálové koule zde nefasujeme. I když někteří rádci jsou tak dobří, že si myslím, že je mají.
Křišťálové koule zde nefasujeme. I když někteří rádci jsou tak dobří, že si myslím, že je mají.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
doplněno. No já ty údaje nepsal z toho důvodu, že mi někdo třeba řekne "jo, nastav si ještě to a to anebo něco tomu podobného".
-
- Pohlaví:
Re: WEP a WPA2 (AES) Vyřešeno
Vidíš. SP2 neumí WPA2. Jak jednoduché.
http://www.pcblog.cz/clanek/1420/window ... e-stazeni/
http://www.pcblog.cz/clanek/1420/window ... e-stazeni/
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Díky, jsem poučen