Zdravím vás.
Vlastníme routr Linksys WRT54GL už delší dobu, ale nevíme jak ho nastavit a co jsou různé funkce..
Například mám na wifině připojený mobil, chvilku ho nepoužívám a internet neběží, ale k routru jsem stále připojený takže musím vypnout a zapnout wifinu aby ke mě putovala data..
Děkuji za radu..
Nastavení routru Linksys WRT54GL
Re: Nastavení routru Linksys WRT54GL
S tím mobilem jsem tě něak nepochopil. Dělá to i u jinych strojů?
Mimochodem, takový našlapaný router a základni firmware :-)
Mimochodem, takový našlapaný router a základni firmware :-)
No tak s tím mobilem ano skoušel jsem to i s jiným dělá to to samé.
On se dá do routru nahrát jiný firmwere ?? Co se tím zlepší a jaké to má výhody??
V této oblasti nejsme moc zkušení takže každá rada bude super ..
On se dá do routru nahrát jiný firmwere ?? Co se tím zlepší a jaké to má výhody??
V této oblasti nejsme moc zkušení takže každá rada bude super ..
Pro tebe jako bezneho uzivatele asi novy firmware(dd-wrt) nic zasadniho neprinese, toto je uz vlastne linuxový router.
Vyhody jsou ze ti to odemkne nove rezimy (client,repeater) a budes moct i pretaktovat router(ano,i routery se daj taktovat) a tim z neho muzes vyzdimat vetsi vykon. Samozrejme na takto upraveny router se nevztahuje zaruka a router potrebuje dodatecne chlazeni.
Jinak s tim mobilem, pokud to nedela v pc tak bude asi neco spatne nastevene v mobilu, treba vypinani wifi pri uspani nebo tak neco.
Pokud je router celkove nestabilni tak bych zkusil updatovat firmware(naleznes ho na strankach vyrobce).
Omlouvam se za gramatiku,ale jsem na tabletu...
Vyhody jsou ze ti to odemkne nove rezimy (client,repeater) a budes moct i pretaktovat router(ano,i routery se daj taktovat) a tim z neho muzes vyzdimat vetsi vykon. Samozrejme na takto upraveny router se nevztahuje zaruka a router potrebuje dodatecne chlazeni.
Jinak s tim mobilem, pokud to nedela v pc tak bude asi neco spatne nastevene v mobilu, treba vypinani wifi pri uspani nebo tak neco.
Pokud je router celkove nestabilni tak bych zkusil updatovat firmware(naleznes ho na strankach vyrobce).
Omlouvam se za gramatiku,ale jsem na tabletu...
Děkuji.
A to nastavení ??
A to nastavení ??
Do toho se moc nevrtej, to je pokrocile nastaveni wifiny. Nech to tak jak to mas. A co chces vlastne měnit?
Nechci měmit nic jen se ptám jestli je to nastavení správně a jestli pro lepší dosah není třeba nastavit něco jinak ..
Pro lepsi dosah? Hledej tx power nebo transmitt power. Mel by byt nastaveny na max. Popř. Kup lepsi anteny.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3605
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 14:01