Jakou videokameru? (vyřešeno)

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

jiribori
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jiribori » 13 čer 2007 16:57

Tak to já zase mám kameru s HDD a jsem naprosto spokojenej - je to JVC GZ-MG37. Podle mě hlavní výhoda kamer s HDD je ta, že oproti páskům to nemusíš převíjet. Tady to akorát nakopčíš do kompu, krapet ostříháš a vysmahneš na DVD :wink: :wink: :wink:

Reklama
wichin
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wichin » 13 čer 2007 17:04

To je mi jasné. Beru to ale na kvalitu videa. Už jsi zkoušel stříhat a vypalovat na dvd? Jaký byl výsledný efekt?

Ladislav Hůsek
nováček
Stav:

Příspěvekod Ladislav Hůsek » 13 čer 2007 17:50

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 14 čer 2007 06:43

Elusive píše:
MINI DV je problém, že médium můžeš nahrát a smazat pouze několikrát.

A na to jsi přišel jak? Mám MiniDV Sony, 5 let starou, mám 2 kazety a jedou pořád dokola. Kvalita naprosto stejná jako na začátku. :wink:

Co se týče těch kamer, já bych bral tu druhou. Měj jsem možnost zkusit HDD a DVD-R a neměnil bych. Kazeta je sice nepraktická co se týče pracování přímo v kameře, ale já točím a točím, pak to celý přetáhnu do PC a sestříhám. V kameře needituju vůbec, na to MiniDV opravdu vhodná není.

Stejně tak to dělám já. Mám tři kazetky, vždy předáhnu video do PC a zase je přehraju. A ještě jsem si nevšiml, že by se kazetky nějak ničily.

Elusive píše:Máš pravdu, záznam se ukládá už komprimovanej a při sestříhání a následném exportu na DVD se opět komprimuje - kvalita jde dolů. Ano, manipulace s kartou je výborná, ale druhou věcí je cena karet (s rozumnou velikostí).

Máš miniDV kameru? Zajímalo by mě, kolikrát necháváš vido v plné kvalitě. Když si uvědomíš, jaké je množství dat které se vejde na celou kazetku (co mám nyní na disku tak to je 13GB z jedné kazetky). Stejně budeš video komprimovat a to i po sestříhání.

jiribori píše:Tak to já zase mám kameru s HDD a jsem naprosto spokojenej - je to JVC GZ-MG37. Podle mě hlavní výhoda kamer s HDD je ta, že oproti páskům to nemusíš převíjet. Tady to akorát nakopčíš do kompu, krapet ostříháš a vysmahneš na DVD :wink: :wink: :wink:

Kamera s HDD není zas tak špatná, ale je dražší, nevyměšníš médium a kvůli mechanickým částem méně vydží. Asi je to nejlepší volba, pokud nebudeš filmovat měsíc dovolené a nebudeš s kamerou zacházet hrubě. Například s HDD kamerou bych si asi netroufl filmovat za jízdy za kole, což u miniDV dělám.

U SD kamery mi chybí hledáček. Když jsem se nedávno díval po nabíádce kamer, nenašel jsem žádnou, která by kromě velkého displeje měla i hledáček, což mi dost chybí.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

re

Příspěvekod jarod72pm » 14 čer 2007 07:07

Protože jsme používali miniDV kameru dlouho(a ne jednu!) a často její nevýhody jsou v malém rozlišení,pásek strácí časem kvalitu - převíjení zdržuje vesměs je to stará technologie celkově kamer.
Dneska pokud budu kupovat new kameru jedině s HDD .
V nabídce jsou HDD kamery s lepším rozlišením + lepší stabilizátory +bezproblémový zápis/mazání+rychlý přístup+kvalitnější střeva+obsluha prostě je to vývoj.
Prosazovat dneska miniDV je krok spět a i když se tu najdou jedinci kteří na to nedají dopustit - zavírat oči před tím nejde.(to je jak vracet se od CDčka ke kazeťáku)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 14 čer 2007 09:33

MiniDV má nižší rozlišení??? Podle mě je záznam naopak kvalitnější, než na HDD. A co se týče těch úvah o pokroku - nejnovější neznamená vždy nejvhodnější pro každého. HDD má spoustu nevýhod, už to tu bylo řečeno.

2ini808: Nemyslel jsem to tak, že nechávám video v původní plné kvalitě, to vůbec, vždy exportuju na DVD, spíš jakože je lepší ve střižně pracovat s původní kvalitou, než už s jednou komprimovaným videem. Poznat je to (a hodně) u záběrů pořízených v horších světelných podmínkách atd.
Jinak s tebou stopro souhlasím.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

re

Příspěvekod jarod72pm » 14 čer 2007 09:47

Ano miniDV má dnes většinou nižší rozlišení a tudíž horší záznam a na tom je zajímavá jen už cena!
Nevýhody HDD oproti miniDV neznám žádné(teda takové které by HDD degradovali na stejnou kvalitu miniDV)
HDD kamery jsou schopné ukládat záznam do .vob souborů což miniDV asi moc nejde ale jinak zajímavé čtení
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 14 čer 2007 19:09

jarod72pm: Nemohu s tebou souhlasit. Všechny normální kamery nahravají v PAL (720×576, 25fps), možná seženeš i některé s NTFS (29,5fps). Ať je to miniDV, SD, DVD, HDD, vždy mají toto rozlišení.
Jedinou vajímkou jsou nocé HD kamery (HDD nebo SD), které umí vyšší rozlišení (1080i), ale o těch se tu nebavíme. Tyto kamery jsou v jiné cenové kategorii a nevím jak jsou odzkoušené.
Elusive: Když přetahuji video do PC, tak to vždy dělám v nekomprimované podobě, takže rozdíl posoudit nemohu, ale vím, že obraz ze špatných světelných podmínek je téměř vždy mizerný a to i z tříčipových kamer.

wichin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod wichin » 14 čer 2007 23:19

Ladislav Hůsek píše:Brácha nedávno řešil to samé a po konzultacích jsme se shodli na GS280, takže pro tebe ta druhá. Záznam perfektní, střihat budeš stejně až v pc, je to pohodlnější a s dobrým programem i efektivnější.

Jsem nakonec koupil nv-gs320, tu vaši u nás nikde neměli. Jsem spokojen velice. Dík
PS: S MiniDv je editace zdlouhavější, ale neplatíme za to tak velikou daň ve formě ztráty kvality obrazu jako je tomu u kamer s hdd. Díky

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”