Nejlevnější wireless usb adapter do TV Samsung Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nejlevnější wireless usb adapter do TV Samsung  Vyřešeno

Příspěvekod mmfmoc » 31 bře 2013 16:33

WLAN je zkratka pro Wireless Local Area Network - Bezdrátová lokální síť. Povedlo se ti dostat do administrace a nastavit si vlastní SSID a heslo?

A ano, i když bude WAN u TV prázdná bude to fungovat. "Internet" to bude přijímat právě bezdrátově od tvého stávajícího AP.

Reklama
warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Re: Nejlevnější wireless usb adapter do TV Samsung

Příspěvekod warcraftan » 31 bře 2013 16:40

lze na adrese 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1 nebo 10.0.0.138

hm hm hm, víš, já jsem připojen na telefonu přes nějakou wifi (nechráněnou heslem), a v telefonu mi to ukazuje tp-link f210d4 a ip adresa je velmi podobná těch tří co jsi napsal. Je možné že tp-link f210d4 je ten můj router TP-LINK TL-WR841ND? nebo by se to mělo i v telefonu ukazovat stejně?

Povedlo se ti dostat do administrace a nastavit si vlastní SSID a heslo?

promiň, ale musíš mě nasměrovat typu start=>ovládací panely (to byl příklad), čili kde se to nastavuje, předpokládám někde na pc, nebo musím mít prvně nainstalovaný software od routeru?
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 31 bře 2013 17:03

V webovém prohlížeči naťukáš výchozí bránu (192.168.0.1 nebo 192.168.1.1 nebo tak podobně)

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 31 bře 2013 17:12

Bingo, natukal jsem 192.168.1.1, ip adresa je identická te mé i jméno zářízení (wifi-routera) je stejná jako ten můj :lol: , čili je to moje wifi, celou dobu, celé ty roky, se mohl někdo z baráku připojit na naši wifi a tím nám spomalovat připojení :wtf: :crazy: - rozumím tomu? Jinak teď od Vás potřebuji vědět, kde to heslo nastavit.

EDIT:
Tohle? Čili teď zadám údaje, a odteď se nebude nikdo moct připojit na můj wifi router? a ty samé údaje zadám do toho nového wifi-routeru, který si pořídím k TV že?
PS: jen abych rozuměl: až budu mít ten nový wifi router: tak přes prostředí televizního prohlížeče zadám čísla do adresáře atd atd jo?
Přílohy
Capture_161.jpg
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 31 bře 2013 17:23

warcraftane, silně nedoporučuji zavádět internet v TV přes WiFi. Na běžné prohlížení internetu je to v pořádku, ale jakmile pustíš video na youtube ve FullHD, tak uvidíš tu zasekanou hrůzu. Máš to podobné jako u nás v bytě(pokoj-wifi router, chodba, pokoj-TV). Dal jsem si tu práci a natáhl kabel - je to k nezaplacení. Stačily 3 díry ve zdi a 35m kabelu, při průrazu doporučuju dávat do díry "husí krk" a v něm vést kabel.. Žádná videa se nesekaj, ani ty ve 3D.
Pokud píši bez diakritiky, tak jsem na mobilu!

Návod na základní diagnostiku počítače

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 31 bře 2013 17:29

divine: jo vím, co myslíš, takhle samo jsme to udělali když jsme měli ještě wifi-router v ložnici a další pc (které taky chtěli internet) byli v pokoji a zbytek přesně jak pišeš...taky přes ten husí krk...

warcraftan píše:Bingo, natukal jsem 192.168.1.1, ip adresa je identická te mé i jméno zářízení (wifi-routera) je stejná jako ten můj :lol: , čili je to moje wifi, celou dobu, celé ty roky, se mohl někdo z baráku připojit na naši wifi a tím nám spomalovat připojení :wtf: :crazy: - rozumím tomu? Jinak teď od Vás potřebuji vědět, kde to heslo nastavit.

EDIT:
Tohle? Čili teď zadám údaje, a odteď se nebude nikdo moct připojit na můj wifi router? a ty samé údaje zadám do toho nového wifi-routeru, který si pořídím k TV že?
PS: jen abych rozuměl: až budu mít ten nový wifi router: tak přes prostředí televizního prohlížeče zadám čísla do adresáře atd atd jo?

Tak jsem tak udělal ,zadal jsem nějaké jmeno a heslo, čili jsem předpokládál, že když se někdo bude chtít připojit na moji wifi, že to vyžádá heslo, ale když jsem se připojil znovu na wifi přes telefon, tak to po mě jmeno a heslo nechtělo, co mám dělat? je to v tom menu snad někde jinde prosím? :-)

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 31 bře 2013 17:49

Nastavil jsi heslo na admina na na WiFinu. Tákže, dej wireless -> wireless security -> zaškrtni WPA/WPA2 - Personal(Recommended) a PSK password je to heslo k wifině,který si zvolíš jaké chceš. Dej save.

--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Bře 2013 17:50) ---

a version WPA2-PSK

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 31 bře 2013 18:01

Je to trošičku jinak než říkáš, ale asi myslíš tohle že? a to jako mám zadat stejné heslo jak u WPA/WPA2 tak i u WPA-PSK/WPA2-PSK? proč to nestačí jenom u jednoho? :-)
Přílohy
Capture_163.jpg

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 31 bře 2013 18:17

Stačí,vyber to pod tím (wpa-psk/wpa2-psk) a tam dej heslo.
Takto:
Přílohy
tkto.jpg

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 31 bře 2013 18:30

Funguje to, teď mám chráněnou wifi, děkuji moc všem zúčastněným v tomto topicu :inlove:

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 31 bře 2013 18:40

Ten klient už se nastavuje lehce. Jen se připojíš k tvé síti co jsi teď nastavoval a je to. A pak ho propojíš kabelem s televízí.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Odešla baterie nebo adaptér notebooku?
    od p3v4x » 05 lis 2024 18:24 » v Problémy s hardwarem
    3
    2341
    od p3v4x Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 22:54
  • iPhone 4K/60FPS na Samsung A55/56
    od AirCrew » 03 bře 2025 16:46 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    5914
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    04 bře 2025 09:42
  • Samsung Monitor problém Příloha(y)
    od Redd1902 » 08 bře 2025 10:11 » v Problémy s hardwarem
    5
    4470
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    09 bře 2025 18:01
  • ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
    od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem
    6
    4797
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 09:16

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”