Odstínění myši od statické elektřiny Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Odstínění myši od statické elektřiny

Příspěvekod jaojao » 03 dub 2013 13:20

Ale kdoví co s tím ještě je, psal, že mu to probíjí i přes bednu atd...
Funstorm007 píše: tak co mám vypozorováno tak zachraptí repráky (což dělají třeba i při zapnutí lampičky jen mnohem silněji). Když jsem jí používal na stoláku, tak jsem při doteku cítil přímo ten výboj ...na stolním PC, když třeba přitisknu ucho k nějakému zadnímu šroubku, tak cítím jak bedna probíjí ..

Nejlíp jak psal KARLOS přitáhni tam elektrikáře. Než to lehne popelem. :-(
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Reklama
Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 03 dub 2013 13:29

No diť me taky kopne kde co... Od kohouktů přes futra, topení, kliky až po PC. Mě z toho za chvíli odvezou do jedličkova ústavu. A zkoušel jsem najít tu fázovou zkoušečku a našel ale nefungovala a když jsem se mrknul dovnitř, něco se na mě vysypalo a celkově to vypadalo tak nějak zašle...Mám doma ještě ten multimetr ale to nevím jestli by se dalo použít...

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod LaB » 03 dub 2013 13:37

..
Naposledy upravil(a) LaB dne 04 dub 2013 11:28, celkem upraveno 1 x.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 03 dub 2013 13:41

Multimetr se použít dá. Ale jak jsem již jednou psal, pokud nevíš co vlastně měříš a neznáš základní souvislosti, dosmykuj domů profíka. Podle všeho máte opravdu problém se zemí (ochranný vodič). Na dálku ani nevíme, jestli máte rozvod TNS, nebo TNC, jestli je v mědi, hliníku, nebo nedejbože v obojím...
Zkus jen pro info změřit multimetrem napětí mezi nulovým kolíkem na zásuvce, proti radiátoru. Pokud naměříš napětí, je něco špatně, přičemž to nemusí být u tebe doma, ale klidně někde v baráku a s tím toho mnoho nenaděláš.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 03 dub 2013 14:44

No jak jsem psal, rozvody jsou původní, tudíž hliník. To napětí zkusím teda proměřit a uvidíme.... Jen se ještě zeptám, kam přesně bych měl přiložit ten druhý fous u notebooku?

guest

Příspěvekod guest » 03 dub 2013 14:46

Nic neměř a zavolej toho profíka. Může ti to ublížit a také můžeš odpálit nb.

Pokud si už nezkoušel, tak zkus jinou myš.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 03 dub 2013 14:49

Mě ublíží leda tak ta myš jestli to nějak neudělám.... Nebo ublížím já jí :D

spini11
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod spini11 » 03 dub 2013 14:50

MiliNess píše:A nebo povrchová úprava zadku. Třeba ho máš nadměrně chlupatý a suchý.

http://www.clevertex.cz/antistat/vyhledavani.php
Sedej k počítači pouze v antistatických montérkách a rukavicích, před zapnutím počítače vyhoď jističe.
Já osobně používám i elektromagnetické stínění, aby mi nemohla BIS, CIA a mimozemšťané číst myšlenky.

Zbyl po té BSOD ve složce Windows\Minidump nějaký výpis paměti? (.dmp soubor) Pokud ano, tak ho upni. Celkem mě to zajímá.

Já bych ještě doporučil alobalovou helmu na ty mimizemštany

Odeslano z aceru
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 03 dub 2013 15:00

Tak mě napadá, ona je tu docela reálná možnost, že ta "prodlužka", na které mám připíchnutý notebook ani nemá zem připojenou... :D Jako, očividně asi víte o čem mluvíte ale mě se tomu pořád nechce uvěřit, že by rozvody elektriky po baráku mohli mít s tím mým problémem nějakou souvislost...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 03 dub 2013 15:28

Už proto, že tě kope i ntb, který je odizolován od sítě bych to na závadu v rozvodech neviděl.
Síť určitě za proměření stojí, ale na to budeš potřebovat odborníka. Ale pokud jsi šikovný, zkus si vyrobit elektroskop a uvidíš, jestli je to statika či ne.
http://fyzikalnisuplik.websnadno.cz/ele ... roskop.pdf
A úplně nejjednodušeji: http://vnuf.cz/sbornik/prispevky/11-06-Drozd.html

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 03 dub 2013 16:13

Statitou to je, tím už jsem si na 99,9% jistý protože jsem si to teď hlídal a protože mám topení hned po levém boku tak vždy než sáhnu na myš, dotknu se první toho topení. Občas dostanu ránu, občas ne ale vzhledem k tomu, že se mi to stávalo i několikrát do hodiny a od té doby nic... Ona ta židle taky asi bude tu statiku chytat protože stačí když jen popojedu pár (desítek) centimetrů a už kurzor zamrzá a to ani nemusím cítit ten výboj. Jen slyším jemně zachraptět repráky a kurzor se nehýbe...

EDIT:
Tak jsem si udělal takový malý test... Chvilku jsem se nevybíjel pak jsem vzal ten multimetr, jeden fous jsem chytl do ruky a tím druhým jsem se přiblížil k místu na myši, odkud jsem vždy cítil ten výboj. A co se stalo? :D Výboj přeskočil, repráky docela silně zachraptěly, myš přestala reagovat a v ten kritický moment vyskočila hodnota na multimetru na více jak 7V a pak zas klesla na nulu... A vždy z toho stejného místa na myši, udělám fotku a pošlu ať to vidíte... ;) Jinak podobné hodnoty jsem dostal i u topení...

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod LaB » 03 dub 2013 17:09

Jestli dostáváš rány i od topení, tak bych spíš vsadil na ten svod v rozvodech (pokud tě teda nesestrojil Prokop Diviš jako první prototyp bleskosvodu). Takže opakuju znova: v ničem se nevrtat, koupit nebo půjčit fázovku a ošahat všechno kolem. A zavolat elektrikáře.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr pracovní myši
    od p3v4x » 21 lis 2024 11:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1515
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 lis 2024 11:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”