Drnčení reproduktorů, něco je v bedničce uvolněného?
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Drnčení reproduktorů, něco je v bedničce uvolněného?
Zdravím, mám doma jedny trošku starší repráčky 2.0 od Geniuse. Hrají skvěle... Až na jednu drobnost. A to tu, že pravý reproduktor drnčí, obzvláště při vyšší hlasitosti. Když reproduktor vyndám z té bedničky, ve které je přišroubován, tak to nedělá. Zkoušel jsem reproduktor i vyměnit, za jiný a dělá to samé. Drnčení se ozývá pouze při určitých basech (dunivých tónech) a jedině, když je reproduktor v bedničce přišroubován. Díval jsem se do bedničky, zdali tam není něco uvolněného a nic jsem nenašel. Jak to jen zjistit, co je uvolněného...? 

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Drnčení reproduktorů, něco je v bedničce uvolněného?
Taky nemusí být nic uvolněného, může drnčet sama bednička - její stěna/y - rezonanční kmitočet. Zkus bedničku vzít do ruky a když začne drnčet, zmáčknout jednu stěnu po druhé, může se ti povést zjistit, která drnčí. Pak tu stěnu zevnitř polep nějakým tlumicím materiálem, skoro ideální by byl tenký filc.
Nakonec může drnčet i bednička na podkladu, ale na to už musíš přijít sám, na to stačí ji zvednout.
Nakonec může drnčet i bednička na podkladu, ale na to už musíš přijít sám, na to stačí ji zvednout.

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jdu to zkusit... 
EDIT 13:28
Měl jsi pravdu! Když silněji přitlačím na pravou stranu bedýnky, tak to přestane dělat. A teď přesně, co s tím?
Co je to přesně tenký filc? Nějaký molitan, či papír? 

EDIT 13:28
Měl jsi pravdu! Když silněji přitlačím na pravou stranu bedýnky, tak to přestane dělat. A teď přesně, co s tím?

- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V první řadě bych ještě vyloučil možnost vzniku toho drnčení ve spoji té bedýnky - předpokládám, že je ze dvou kusů, které když budou mít asi na té pravé straně mezi sebou nepatrnou vůli, může to způsobovat drnčení taky.
Když nevíš, co je tenký filc, mohl by pomoci řekněme cca 1cm silný molitan nalepený zevnitř na celou vnitřní pravou stěnu bedýnky. Předem Ti říkám, že to nemusí být otázka chvliky, resp. jednoho pokusu a že nad tím můžeš strávit při zkoušení i trochu více času.
Ještě k zamezení drnčení díky vůli mezi díly - pomůže, kdž do spoje nalepíš izolepu šikovně tak, aby spoj dotěsnila a přitom nebyla zvenku vidět. Ale jak říkám, budeš zkoušet a když se trefíš napoprvé, můžeš si gratulovat.
Když si nebudeš dál vědět rady, napiš sem, zkusíme řešit dál.
Když nevíš, co je tenký filc, mohl by pomoci řekněme cca 1cm silný molitan nalepený zevnitř na celou vnitřní pravou stěnu bedýnky. Předem Ti říkám, že to nemusí být otázka chvliky, resp. jednoho pokusu a že nad tím můžeš strávit při zkoušení i trochu více času.
Ještě k zamezení drnčení díky vůli mezi díly - pomůže, kdž do spoje nalepíš izolepu šikovně tak, aby spoj dotěsnila a přitom nebyla zvenku vidět. Ale jak říkám, budeš zkoušet a když se trefíš napoprvé, můžeš si gratulovat.
Když si nebudeš dál vědět rady, napiš sem, zkusíme řešit dál.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jdu na to...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1629
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
24 črc 2024 19:51
-
- 3
- 4337
-
od Grander
20 lis 2024 15:04
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 6060
-
od buchtik
14 zář 2024 10:56
-
-
-
Něco se stalo a váš PIN kód není k dispozici
od david7891 » 29 črc 2024 22:18 » v Windows 11, 10, 8... - 1
- 2544