Opravení 3,5 jacku reproduktorů
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Opravení 3,5 jacku reproduktorů
Když strčím jack od repráků třeba do mobilu tak musím chvíli štelovat aby repráky vůbec hrály a nevydávaly nesnesitelný zvuk, bude to vymačkaným kabelem tam kde končí jack a začíná kabel? :) půjde to opravit?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Opravení 3,5 jacku reproduktorů
Ano, půjde. Koupit nový jack, starý ustřihnout kousek za ním - cca 0,5-1cm, připájet nový jack - pozor, nezaměnit kabely - a hotovo.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ok, díky pokusím se někde zakoupit jack a svěřím to někomu s pájkou 

Jen doporuceni. Pajej na paralenu bez kalafuny. Jde to mnohem lepe.
-
- Pohlaví:
Především si musíš ujasnit, kde je závada. Vyzkoušej to třeba v jiném PC. Může být také chyba v samici-konektoru mobilu.
Tito rychlorádci ti sice doporučí nový konektor, ale chyba může nýt i jinde!
Tito rychlorádci ti sice doporučí nový konektor, ale chyba může nýt i jinde!
To muze byt. Da se ale predpokladat, ze tazatel zkusil jack i v jinem zarizeni. A nejcasteji je zavada prave v jacku.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Když strčím jack od repráků třeba do mobilu
Z této věty se dá soudit, že bude závada na samci...
Pájení na čemkoliv z farmaceutického průmyslu bych se důsledně vyhnul a použil jen chemii, k pájení určenou. Při pájení se z bobule sice uvolní látky, které usnadní pájení, ale nikdo neví, co dalšího se díky kapilární elevaci natáhne mezi jednotlivé žíly pájené licny a co to tam provede třeba za rok. Naštěstí je tazatel moudrý a nechce se matlat s něčím, co neumí, takže věc svěří odborníku. Ten jistě nebude "matlou ze sousedství", aby to dělal takto a jistě bude používat pasty vyráběné výhradně pro pájení. Paralen pak použije na bolest hlavy...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tak, zkoušel jsem to strčit i třeba do ntb a chvíli si s tím jackem musím hrát aby hezky hrála hudba tak jak má. Mám kousek od sebe souseda elektroopraváře tak skočím asi za ním, on už by mohl vědět. Díky moc
karlos, neberu to tak, ze jsem patlal? Tuhle metodu jsem dostal od cloveka, ktery paji 40 let. Bylo mi dokazano, ze pomoci paralenu spaji v normalni dilne i to, co kalafuna nechytne, nebo se lehce prepaluje. Mozna ted jsou uz lepsi metody. Je to prece jenom stara skola.
Už som podobnú záležitosť kedysi riešil a zaobišiel som sa aj bez kúpy nového konektora. Jednoducho som ho rezákom zbavil toho plastu a na obnažené jadro (vyzerá podobne, ako ten vonkajší kolík) prispájkoval kábliky. Izolačnou páskou som to potom omotal tak, aby sa to podobalo na pôvodný konektor. PVC izolačky sú pekne hladké a dostať ich kúpiť v rôznych farbách: čierne, zelené, žlté, červené, ... V inom prípade som zase izolačku použil ako bužírku, keď som ňou omotal 2 m zhluk káblikov 

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Divine: pájím již více než čtyřicet let a jako malý kluk, když mě táta učil pájet, jsem viděl totéž s acylpirinem. Co si budeme povídat je 21.století, bolševici jsou v pr...eli a již není problém si obstarat nejen kvalitní nářadí, ale i potřebné příslušenství. Já používám: http://www.tme.eu/cz/details/wel.lw25/t ... ler/lw25/# Určitě lepší, než prášky na hlavu :-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Vidíš. To neznám. Já jsem pájel pouze s kalafunou a právě paralenem. Na moje pájení KO na šasí to stačilo :). Každopádně díky za tip. Zase jsem se něco přiučil :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1629
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
24 črc 2024 19:51