Dobrý den, dostal jsem výše zmiňovaný router a zkoušel jsem ho připojit k pc (Win7 Prof.). Postupoval jsem podle manuálu, ale ani omylem se nemohu připojit. Je mi jasné, že chyba je mezi klávesnicí a židlí, ale... Pokud by mi někdo mohl poradit co dělám špatně budu rád.
PS: má s připojením routeru co do činění (ne)veřejná IP? Sám mám neveřejnou IP.
Výňatek z manuálu. Tento problém u mě přetrvává:
WAN, 1-4 - Svítí --- K príslušnému portu je pripojeno zarízení, ale není aktivní... Proč už ale napsáno není. Co může být příčinou?
Připojení routeru TP-Link TL-WR543G Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Připojení routeru TP-Link TL-WR543G
1. restartuj do továrního nastavení.
2. připoj se k routeru přes LAN (tedy kabel)
3. nastav WAN připojení dle svého providera.
2. připoj se k routeru přes LAN (tedy kabel)
3. nastav WAN připojení dle svého providera.
Děkuju. Tovární nastavení mám, router jsem zresetoval. Teď se asi budu ptát jako totál blb, ale...
Kabel od providera mám v zásuvce WAN, z routeru do PC kabel v zásuvce 1... WAN nastavení, myslíš tím IP, DNS, atd?
Kabel od providera mám v zásuvce WAN, z routeru do PC kabel v zásuvce 1... WAN nastavení, myslíš tím IP, DNS, atd?
-
- Pohlaví:
Takže do nastavení routeru se dostaneš?
Každý provider má jiné podmínky. Můj třeba potřebuje mít povoleno na routeru DHCP, ale připojené zařízení (router) musí mít jedinečnou MAC adresu. Každý provider to má nějak jinak.
Každý provider má jiné podmínky. Můj třeba potřebuje mít povoleno na routeru DHCP, ale připojené zařízení (router) musí mít jedinečnou MAC adresu. Každý provider to má nějak jinak.
Ne právě že se do nastavení nedostanu. Když si to nastavím podle manuálu, i podle jiného návodu co jsem našel na netu a chi přejít na adresu routeru tak mi to píše, že se nelze připojit a něco o dlouhé časové prodlevě a nedosažitelnosti adresy ...
-
- Pohlaví:
1. Spusť příkazový řádek, v něm zadej příkaz ipconfig /all a pečlivě si opiš všechny údaje (zvlášť pokud jsi měl dříve síťový kabel zastrčený do počítače).
2. Zkontroluj si v nastavení síťového připojení jaké máš parametry a ty si také opiš. (Protokol TCP/IP v.4 - vlastnosti)
3. Změň nastavení síťového připojení na "Získat IP adresu automaticky" a "Získat DNS automaticky"
4. Restartuj router do továrního nastavení
5. do prohlížeče zadej 192.168.1.1
6. objeví se přihlašovací stránka do routeru. Jméno a heslo by mělo být admin/admin.
Pro obnovení výchozího továrního nastavení použijte tlačítko Reset: nejprve vypněte napájení routeru. Za druhé, stiskněte tlačítko reset, potom zapněte napájení routeru a držte tlačítko reset, dokud kontrolky M1 a M2 nezačnou simultánně blikat (asi 3 sekundy).
Nakonec tlačítko reset uvolněte a počkejte, než se router restartuje
2. Zkontroluj si v nastavení síťového připojení jaké máš parametry a ty si také opiš. (Protokol TCP/IP v.4 - vlastnosti)
3. Změň nastavení síťového připojení na "Získat IP adresu automaticky" a "Získat DNS automaticky"
4. Restartuj router do továrního nastavení
5. do prohlížeče zadej 192.168.1.1
6. objeví se přihlašovací stránka do routeru. Jméno a heslo by mělo být admin/admin.
Pro obnovení výchozího továrního nastavení použijte tlačítko Reset: nejprve vypněte napájení routeru. Za druhé, stiskněte tlačítko reset, potom zapněte napájení routeru a držte tlačítko reset, dokud kontrolky M1 a M2 nezačnou simultánně blikat (asi 3 sekundy).
Nakonec tlačítko reset uvolněte a počkejte, než se router restartuje
Ok, jsem se tam dostal :) Děkuju! Akorát teď jak to nastavit, aby mi fungoval i pc?
nevím co jak nastavit, ani manuál mi moc nepomáhá... sice si hraju s menu routeru, ale jak se chci podívat na nějakou internetovou stránku, nenačte se.... (jak říkám, lama....)
-
- Pohlaví:
Běž do nastavení WAN a nastav tam to, co máš přiděleno od providera. Pokud jsi měl kabel přímo do počítače, tak bude nastavení stejné jako na sí´tové kartě - jasně jsem ti napsal, že si to máš opsat. Pokud tvůj provider kontroluje MAC adresu, můžeš naklonovat MAC adresu síťovky. Pak normální restart routeru a mělo by to chodit.
Zde návod: viewtopic.php?f=8&t=2175
Zde návod: viewtopic.php?f=8&t=2175
Opsané to mám, jenom jsem nevěděl kam s tím. Ten návod co jsi mi poslal v odkazu se zdá být tím pravým (prostě pro mě). Jdu na to, snad se zadaří..
-
- Pohlaví:
Návody zde psané jsou pro lidi.
Občas se vyplatí nějaký pohledat 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2917
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
27 led 2025 16:39
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1908
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 20:50
-
-
-
Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky - 1
- 2424