Nastavení mikrofonu, aby nešuměl Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Nastavení mikrofonu, aby nešuměl  Vyřešeno

Příspěvekod Pernee44 » 06 dub 2013 10:52

Dobrý den. Vlastním mikrofon Sony ECM-MS907. Pokud nahrávám přes minidisk, tak během ticha neslyším téměř šum (spokojenost), ale pokud nahrávám přes notebook pomocí programu audacity, šum je velmi hlasitý http://uloz.to/xwXP7P4/creep-flac tady je nahrávka co jsem dělal, krom šumu jsem se zvukem spokojený. Nejspíš se to dá někde nastavit, jenom nemám ponětí kde. OS mám windows 7. Díky za rady 8)
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nastavení mikrofonu, aby nešuměl

Příspěvekod mmmartin » 06 dub 2013 11:31

Mikrofon má asi třetinovou citlivost proti běžným kondenzátorovým / elektretovým mikrofonům. Šum není způsobený vlastním mikrofonem, ale právě touto malou citlivostí mikrofonu ve spojení s malou citlivostí, případně malým odstupem šumu mikrofonního vstupu zvukové karty. To, že při nahrávání do minidisku je šum snesitelný je dané tím, že citlivost mikrofonního vstupu minidisku je vyšší než citlivost vstupu zvukové karty. Pomůže jedině pořízení kvalitnější (nejlépe externí) grafické karty, nebo nákup kvalitního mikrofonního předzesilovače. Doporučuju variantu č. 1
PS 1 (to není playstation, to je post scriptum): Poprvé po dlouhé žadě let se opět setkávám s uživatelem minidisku.
PS 2: Možná by šlo použít minidisk jako předzesilovač: připojit mikrofon do minidisku, dát nahrávání, sluchátkový výstup minidisku spojit se vstupem notebooku a nahrávat do notebooku.
PS 3: Nemá zvuková karty funkci BOOST v nastavení mikrofonu?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 06 dub 2013 11:53

Ahoj Martine. Dověděl jsem se, že jako předzesilovač minidisk použít jde, ale nevím, jak ho zapojit k notebooku. 3,5mm zdířky tu mám dvě a to na sluchátka a mikrofon. Taťka mi řekl, že to u sebe v pc dává do ještě nějaké jiné zdířky, ale tu na nb nemám. Asi budeš vědět, o čem mluvím. S tím propojením je možnost zrovna nahrávat do pc popřípadě nb, takže by byl problém vyřešen. Existuje nějaká redukce či tak něco? Díky :-)

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 dub 2013 12:00

Kabelem Jack 3,5 mm stereo -> Jack 3,5 mm stereo propojíš sluchátkový výstup minidisku se vstupem zvukové karty, hlasitost sluchátek nastavíš cca do poloviny a úroveň nahrávání na notebooku nastavíš tak, aby indikátory v Audacity chodily maximálně na hranici červeného.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 06 dub 2013 12:19

vstup zvukové karty znamená ta zdířka, kam se zapichují sluchátka? :-)

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 dub 2013 13:09

Nee. Vstup zvukové karty je ta zdířka, kam zapojuješ mikrofon při pořizování nahrávek, které šumí. Zdířka, do které připojuješ sluchátka je výstup - signál touto zdířkou vystupuje ven ze zařízení.

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 07 dub 2013 09:34

Tak jsem to zkoušel a nejde mi to. Propojím minidisk s notebookem, dám přehrávat (už tam mám chvilku nahranou abych věděl, jestli to hraje v notebooku nebo ne) a v notebooku to nehraje, takže jako by to nebylo propojený. Máš nějaký nápad, čím by to mohlo být? Btw na ten boost ještě kouknu :-)

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 dub 2013 13:29

Na výstupu minidisku je signál? - zkontroluj sluchátky. Nastavení zvuku by mělo být podle připojených obrázků.
zvuk 0.jpg

zvuk 1.jpg

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 07 dub 2013 19:42

Jo tak mi chybělo akorát zaškrtnutí toho, co je na obrázku. Díky moc za vyřešení mýho problému, jsem ti vděčnej ;) :thumbup: :bigups: :P

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”