Natočení obrázku

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

lami26
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Natočení obrázku

Příspěvekod lami26 » 08 dub 2013 12:47

Dobrý den,

narazila jsem na problém s natočením obrázku - potřebuji do hlavičky na e-shopu vložit cca tři obrázky různě natočené a třeba se částečně překrývající.
Používám Zoner. Ovšem když obrázek otočím (v mém případě kabát) obrázek je natočen ale pozadí zůstává rovně :).

Přikládám nezdařený pokus. Chěla bych na tom šedém pozadí mít jen samotný natočený rámeček s kabátem.

Je toto možné vytvoři nějak v Zoneru?

Děkuji za rady. E
Přílohy
BLÉÉÉÉÉÉ.jpg

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Natočení obrázku

Příspěvekod d1amond » 08 dub 2013 13:40

To je zcela normální chování, protože žádný objekt typu obrázek nemůže být otočený mimo svůj vymezený prostor.

Pokud mají být obrázky otočené, musí to být "obrázek v obrázku" A pokud nemá být pozadí vidět, musí být obrázek s průhledným pozadím.
otočení.png

Tady jsem otočil obrázek na průhledném podkladě, červený rámeček označuje pracovní prostor celého obrázku a otáčení musí probíhat v rámci tohoto prostoru. Normálně by červený okraj nebyl a bílá barva by byla průhledná. Zde na webu to neumí zobrazit průhledné a tak je to bílou barvou (jinak by to mělo barvu podkladu webu).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

lami26
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lami26 » 08 dub 2013 14:55

Děkuji moc za radu, řekla bych že chápu, jen se ještě načit, jak udělat průhledné pozadí :) Ovšem ted mi napadá, že jsem se asi vyjádřila špatně, Vkládám jeden příklad hlavičky, jak bych si to asi představovala, tam obrázky průhledné pozadí nemají.
Přílohy
vzorek.jpg

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 08 dub 2013 16:07

otočení.png
Je to celé jeden obrázek.
Pro představu, takto jsou rozměry těch malých obrázků ve skutečnosti (jejich oblast), vzájemně se překrývají a díky průhlednému pozadí je vidět ten hlavní podklad.

Pokud je to vícebarevná hlavička stránky, je lepší dělat celý podklad a ostatní grafické prvky jako celek.
Nebylo by lepší, dodat sem podklady a že bychom tu něco zpytlíkovali?
Naposledy upravil(a) d1amond dne 08 dub 2013 16:20, celkem upraveno 1 x.

lami26
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lami26 » 08 dub 2013 16:19

Super, tak fajn, ještě jestli můžu - to průhledné pozadí se dělá magickou hůlkou a gumou a pak uložením do png? Nebo je něco jednduššího?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 08 dub 2013 16:21

V podstatě ano. Na netu je spousta tutoriálů pro jednotlivé grafické editory. Záleží jak moc přesné má to "gumování" být.

lami26
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lami26 » 08 dub 2013 19:03

Velice se omlouvám, ale tutoriál jsem přímo na průhledné pozadí nenašla v Zoneru, obrázek si vložím kouzelnou hůlkou označím, ale dál už sjem totálně mimo.
Dá se to nejak popsat co dělat, anáž bych musela hodiny studovat sledovat tutoriály?

Děkuji

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 08 dub 2013 19:07

Ve photoshopu by jsme to měli hned, pokud na to spěcháš, tak sem vlož podklady, a my ti to uděláme. Pokud na to nespěcháš, tak já si to v tom zoneru vyzkouším, jestli to jde...

--- Doplnění předchozího příspěvku (Pon Dub 08, 2013 7:17 pm) ---

Tak jsem si to v tom zoneru zkoušel, a vytvořil tohle. Udělal jsem si výběr kouzelnou hůlkou, ten výběr jsem Invertoval, dal delete, tím se mi smazalo vše kromě toho obrázku. Ten jsem uložil jako png. Pak jsem si otevřel původní obrázek načetl jako vrstvu ten png a hotovo. Ale musím říct že tenhle program na to není moc ideální (nebo spíš to v něm neumím). Zoner je na jednoduší úpravy a prohlížení. Aby to vypadalo k světu, tak by to chtělo dělat v něčem jako photoshop, nebo corel.
Přílohy
BLÉÉÉÉÉÉ.jpg
BLÉÉÉÉÉÉ.jpg (7.95 KiB) Zobrazeno 423 x
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

lami26
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lami26 » 09 dub 2013 08:08

Děkuji moc, tato varianta je taky zajímavá, ale to už by chtělo opravdu lepší program, mě stačí jen tam skladát ruzně natočené obrázky jako karty, na to by snad Zoner měl statčit. Uvidím, dle uvedeného postupu to zkusím taky tak.
Zatím díky.

Tak se mi to nepodařilo, ale při vkládání obrázku do obrázku se mi objedvila možnsot náklánět samotný obrázek jak se mi zlíbí - to je to co jsem potřebovala.
Obrázky mám vloženy a děkuji za snahu mě naučit něco nového.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Design a grafické editory”