Dobrý den,
Mám dotaz týkající se uživatelského hesla v systému win7.
Když jsem dnes ráno zapnul PC z ničeho nic jsem měl zablokovaný přístup na svůj uživatelský účet heslem. Nebyl to žádný vtípek kamarádů a nebyli to ani rodiče. Nikdo tam to heslo nezadal a nikdo o něm nic neví.
Myslím si že to je zapříčiněno nějakým virem, který jsem tam mohl dostat při stahování ...
Potřeboval bych poradit jak to heslo nějak zrušit, četl jsem různé články s tímto tématem, ale všude bylo napsáno že mám použit CD mechaniku..
A tady vznik další háček, moje CD mechanika je nefunkční...
Na některých stránkách bylo také napsáno že se to dá Bootovat přes usb různými programy... Stáhnul jsem si Windows7 USB/DVD download tool ale když chci nabootovat napíše mi to že tento soubor není podporován i přesto že je to .iso
Už si fakt nevím rady co s tím prosím poraďte..
S pozdravem Greedy
Windows po mně začaly chtít heslo, které neznám * Vyřešeno
Windows po mně začaly chtít heslo, které neznám *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 08 dub 2013 17:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „Heslo“
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „Heslo“
Re: Heslo
Sosni image třeba ze slunečnice.cz vypal cd, nabootuj a zvol reset hesla. Je to v anličtině a jen poznámka pro uložení operace se používá znak vykřičník což je alt+33. Bez této kombinace to nejde. Tímhle zlomíš hesla ve všech Windows systémech.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
tady je návod na stránce výrobce
Upgrading (and installing continued) from Windows
Prerequisites: 7-zip or any archive application that can open iso files.
-Download trinity-rescue-kit.3.4-build-366.iso (or the latest version)
-Plug in your USB stick with the old version of TRK
-Open the file trinity-rescue-kit.3.4-build-366.iso and extract it to your USB drive root (we will call it the G: drive in this case)
-Open a command prompt 'cmd'
-Go to your USB drive: 'G:'
-'cd trk3'
-'syslinux G:' ('syslinux -f G:' if it refuses because windows reports it to be a fixed drive)
-'exit'
-eject the device and try booting from it (use the 'safely remove hardware' from the system tray)
Upgrading (and installing continued) from Windows
Prerequisites: 7-zip or any archive application that can open iso files.
-Download trinity-rescue-kit.3.4-build-366.iso (or the latest version)
-Plug in your USB stick with the old version of TRK
-Open the file trinity-rescue-kit.3.4-build-366.iso and extract it to your USB drive root (we will call it the G: drive in this case)
-Open a command prompt 'cmd'
-Go to your USB drive: 'G:'
-'cd trk3'
-'syslinux G:' ('syslinux -f G:' if it refuses because windows reports it to be a fixed drive)
-'exit'
-eject the device and try booting from it (use the 'safely remove hardware' from the system tray)
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Tady je to v Překladu :
Předpoklady: 7-zip nebo archiv aplikace, které lze otevřít iso soubory.
-Download trinity-rescue-kit.3.4-build-366.iso (nebo poslední verze)
-Připojte USB zařízení s starou verzi TRK
-Otevřete soubor trinity-rescue-kit.3.4-build-366.iso a rozbalte jej do kořenového adresáře jednotky USB (budeme ji nazývat G: disk v tomto případě)
-Otevřete příkazový řádek "cmd"
-Jdi na USB disk: "G:"
- "cd trk3"
- "syslinux G:" ("syslinux-f G:" pokud to odmítne, protože Windows hlásí, že je pevná jednotka)
- "exit"
-vysunout zařízení a zkuste spustit z něj (pomocí "bezpečně odebrat hardware" v systémové liště)
Jak je to myšleno s tou kořenovou složkou ? Mám čistý USB flash disk ale pořád si nejsem jistý postupem, nemůžete mi to ještě nějak přiblížit?
Předpoklady: 7-zip nebo archiv aplikace, které lze otevřít iso soubory.
-Download trinity-rescue-kit.3.4-build-366.iso (nebo poslední verze)
-Připojte USB zařízení s starou verzi TRK
-Otevřete soubor trinity-rescue-kit.3.4-build-366.iso a rozbalte jej do kořenového adresáře jednotky USB (budeme ji nazývat G: disk v tomto případě)
-Otevřete příkazový řádek "cmd"
-Jdi na USB disk: "G:"
- "cd trk3"
- "syslinux G:" ("syslinux-f G:" pokud to odmítne, protože Windows hlásí, že je pevná jednotka)
- "exit"
-vysunout zařízení a zkuste spustit z něj (pomocí "bezpečně odebrat hardware" v systémové liště)
Jak je to myšleno s tou kořenovou složkou ? Mám čistý USB flash disk ale pořád si nejsem jistý postupem, nemůžete mi to ještě nějak přiblížit?
Re: Windows po mně začaly chtít heslo, které neznám *
Kořenový adresář je ten nejvyšší ve stromové struktuře, tzn. z tvého pohledu se nijak nejmenuje – když to nakopíruješ na prázdnou flashku, bude to v kořenovém adresáři.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak, oteveřel jsem ten soubor .iso a nakopíroval všechny soubory na flashku. Pak jsem si otevřel CMD ale dál nevím jak na to. :/
zkoušel si nabootovat v nouzovém režimu pod administrátorským účtem? Tam by to nemělo chtít heslo
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”