Zamykání témat Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Zamykání témat
Popravdě je to asi potřetí, co jsem chtěl okomentovat k věci téma, ale v danou chvíli už bylo zamčené. Upřednostňoval bych, kdyby se tam objevil status "vyřešené atp." a to nejlépe autorem, ne moderátorem, ale aby bylo možné ještě přidat příspěvek. Setkal jsem se se zamčeným vláknem, které bylo neúplné, řešení historické, ale už ne úplně pravdivé nebo jediné možné. Zámek má smysl, pokud se téma vymyká kontrole, objeví se v něm vulgarity, je už lidově mimo mísu. A pak je to na moderátorovi.
Re: Zamykání témat
Vlákno zamyka bud Moderátor nebo ten co ho založil :)
Computer Settup
Procesor : Intel Core i5-4440 * 3,2Ghz TurboBoost 3,7gHZ
Operační Pamět : 3x HyperX Blu 4GB DDR3 = 12GB
Základní deska : Asus ProGamer
Grafika : MSI R9 270 Gaming 2G
Zvuková karta : na Desce
1 HDD : WD Caviar Green 500GB
2 HDD : SSD Kingston V300, SATA III, 2,5", 120GB
Procesor : Intel Core i5-4440 * 3,2Ghz TurboBoost 3,7gHZ
Operační Pamět : 3x HyperX Blu 4GB DDR3 = 12GB
Základní deska : Asus ProGamer
Grafika : MSI R9 270 Gaming 2G
Zvuková karta : na Desce
1 HDD : WD Caviar Green 500GB
2 HDD : SSD Kingston V300, SATA III, 2,5", 120GB
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Wradi: máš pocit, že jsi kompetentní k odpovídání na dotazy v připomínkách k fóru? 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Status "vyřešené" tam je - je to zelená fajka za názvem tématu. Většinou to zamyká tazatel, moderátor jen v minimech případů. A když už to musí udělat moderátor, opět to většinou napíše v posledním příspěvku.
Jestli ses setkal s tématem, které mělo historické řešení, bylo to proto, že téma bylo pravděpodobně historické taky. Logicky teda nemohlo obsahovat řešení, které nebylo tehdy známé nebo možné. Stejně tak o neúplnosti asi nerozhoduješ ty ani já, ale tazatel - konkrétně to, jestli se s podaným vysvětlením spokojí nebo ne. Někomu stačí na otázku odpověď ano/ne, někdo chce vědět i proč a někdo to potřebuje vědět do detailů. A až má co potřebuje, "vyřeší" to.
Příspěvky se vyřešením zamykají, protože to pak akorát láká jiné uživatele, hlavně nováčky, řešit víc problémů v jednom tématu (navíc cizím) nebo oživovat témata několik let stará. Navíc silně pochybuju, že by někdo stál o to vědět, řekněme po 3 letech, jak jde za tu cenu ta sestava líp postavit, jak může to video upravit v posledním Sony Vegas, jak může předejít BSOD, kterou už nemá, jak mohl *dosaď si*. Tazatel hledá řešení teď a pokud funguje a neobtěžuje jej, na 99,9% už jiné řešení hledat nebude. Kór po několika letech
Jestli ses setkal s tématem, které mělo historické řešení, bylo to proto, že téma bylo pravděpodobně historické taky. Logicky teda nemohlo obsahovat řešení, které nebylo tehdy známé nebo možné. Stejně tak o neúplnosti asi nerozhoduješ ty ani já, ale tazatel - konkrétně to, jestli se s podaným vysvětlením spokojí nebo ne. Někomu stačí na otázku odpověď ano/ne, někdo chce vědět i proč a někdo to potřebuje vědět do detailů. A až má co potřebuje, "vyřeší" to.
Příspěvky se vyřešením zamykají, protože to pak akorát láká jiné uživatele, hlavně nováčky, řešit víc problémů v jednom tématu (navíc cizím) nebo oživovat témata několik let stará. Navíc silně pochybuju, že by někdo stál o to vědět, řekněme po 3 letech, jak jde za tu cenu ta sestava líp postavit, jak může to video upravit v posledním Sony Vegas, jak může předejít BSOD, kterou už nemá, jak mohl *dosaď si*. Tazatel hledá řešení teď a pokud funguje a neobtěžuje jej, na 99,9% už jiné řešení hledat nebude. Kór po několika letech
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zamykání témat Vyřešeno
Hezky to shrnul Žbeky, tak snad jen doplním.
Každé fórum si tuto věc řeší po svém, nám se po několika letech provozu výborně osvědčil systém uzamykání "fajfkou", kdy autor tématu, jestliže tak uzná za vhodné, kliknutím na zelenou fajfku své téma označuje za vyřešené a uzamyká jej. Jak už Žbeky naznačil, málokdy toto udělá moderátor a pokud se tak stane, většinou s komentářem. Navíc, phpBB nerozlyšuje statut uzamknutého tématu, jestli to bylo provedeno autorem či moderátorem. Jestliže bylo téma jednou uzamknuto, nelze do něj vpisovat žádné komentáře.
Výjimečně, je-li to třeba, uzamykáme fajfkou i zmíněné vulgarity či flame témata, nicméně to bych viděl tak na 1% uzamknutých témat.
Občas se stane, že si autor sám téma omylem uzamkne. Pro tyto účely je možné použít fci nahlášení příspěvku/tématu, kde požádá o jeho znovuodemknutí. Dokázal bych si představit, pokud by v některém z tématů bylo uvedeno chybné řešení, že by takto mohlo být - za pomoci moderátorů - znovu odemknuto. Šlo by spíše ale o výjimky, určitě bychom neradi zaváděli nové pravidlo otevírání měsíce starých témat jen proto, že bylo možné vyřešit více způsoby.
Každé fórum si tuto věc řeší po svém, nám se po několika letech provozu výborně osvědčil systém uzamykání "fajfkou", kdy autor tématu, jestliže tak uzná za vhodné, kliknutím na zelenou fajfku své téma označuje za vyřešené a uzamyká jej. Jak už Žbeky naznačil, málokdy toto udělá moderátor a pokud se tak stane, většinou s komentářem. Navíc, phpBB nerozlyšuje statut uzamknutého tématu, jestli to bylo provedeno autorem či moderátorem. Jestliže bylo téma jednou uzamknuto, nelze do něj vpisovat žádné komentáře.
Výjimečně, je-li to třeba, uzamykáme fajfkou i zmíněné vulgarity či flame témata, nicméně to bych viděl tak na 1% uzamknutých témat.
Občas se stane, že si autor sám téma omylem uzamkne. Pro tyto účely je možné použít fci nahlášení příspěvku/tématu, kde požádá o jeho znovuodemknutí. Dokázal bych si představit, pokud by v některém z tématů bylo uvedeno chybné řešení, že by takto mohlo být - za pomoci moderátorů - znovu odemknuto. Šlo by spíše ale o výjimky, určitě bychom neradi zaváděli nové pravidlo otevírání měsíce starých témat jen proto, že bylo možné vyřešit více způsoby.
-
- Pohlaví:
Ono je pravda, že pokud tazatel považuje věc za vyřešenou, tak už se do tématu nevrátí a třeba po týdnu nezkontroluje, jestli ještě něco přibylo. Takže už rychlejší, správnější nebo ucelenější řešení stejně mine cíl (tedy alespoň jeho). Ono v řadě případů se taky stává, že stejný dotaz hodí do různých fór, z jednoho převezme řešení a v těch ostatních to nechá už "vyhnít".
Nevím no, prostě říkám za sebe, stalo se mi to, rád bych k věci přispěl a téma už bylo zamčené. Ale za to "riziko", že pak všichni čtenáři budou považovat řešení za "jediné možné" to asi stojí v porovnání s pracností měnit fungování fóra.
Nevím no, prostě říkám za sebe, stalo se mi to, rád bych k věci přispěl a téma už bylo zamčené. Ale za to "riziko", že pak všichni čtenáři budou považovat řešení za "jediné možné" to asi stojí v porovnání s pracností měnit fungování fóra.
-
- Pohlaví:
Především by ten tazatel měl to téma uzamknout. Přiznám se, že nevím zda je to v pravidlech, ale to je celkem jedno, protože příchozí zpravidla pravidla nečtou.
Je celkem běžné, že tazatel dostane odpověď, ale už se neozve a to je chyba. Zpětná vazba je třeba aby ten rádce věděl, že jeho rada pomohla, anebo nepomohla.
Také se mi stalo že jsem psal příspěvek k tématu, které bylo na hranici pravidel, ale než jsem ho odeslal bylo uzamčeno moderátorem. Nijak mne to nepotěšilo, ale bylo to správně.
To že je tu spousta letitých témat je z jisté části vina moderátorů, kteří by o nic měli vědět a uzamknout je.
Je celkem běžné, že tazatel dostane odpověď, ale už se neozve a to je chyba. Zpětná vazba je třeba aby ten rádce věděl, že jeho rada pomohla, anebo nepomohla.
Také se mi stalo že jsem psal příspěvek k tématu, které bylo na hranici pravidel, ale než jsem ho odeslal bylo uzamčeno moderátorem. Nijak mne to nepotěšilo, ale bylo to správně.
To že je tu spousta letitých témat je z jisté části vina moderátorů, kteří by o nic měli vědět a uzamknout je.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jen k té spoustě letitých témat....určitě nejde o žádnou vinu moderátorů/adminů
Interně jsme se dohodli, že u starých témat bude zobrazováno, při pokusu o odpověď, varování. Stará témata hromadně nezamykáme, to by byl zase druhý "extrém", než tu píše xlnc. Takže spíše než o chybu kohokoliv jde o rozhodnutí jak fórum spravovat a vést...

-
- Pohlaví:
Panebože promiň že si Tě beru do huby. Ltb jasně, měl sem držet hubu protože i sebemenší kritika je bráno jako jakýsi útok.
i to lze dělat s chybami anebo bez nich.Takže spíše než o chybu kohokoliv jde o rozhodnutí jak fórum spravovat a vést...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nebo spíš každé vysvětlení čehokoliv je bráno jako útok a snaha zamést to pod koberec...
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Pohlaví:
Nebo spíš každé vysvětlení čehokoliv je bráno jako útok a snaha zamést to pod koberec...
Pochybuji že běžný uživatel-tazatel něco mete pod koberec. Nemá k tomu důvod a ani pálku.

Edit: Špatně jsem to pochopil, ano, pak je na řadě rozumné a ne autoritatvní vysvětlení.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Blue Spirit píše:Panebože promiň že si Tě beru do huby. Ltb jasně, měl sem držet hubu protože i sebemenší kritika je bráno jako jakýsi útok.
Jen jsem považoval za důležité zmínit, že nejde o jejich chybu či nečinnost, ale o moje rozhodnutí stará témata ponechávat neuzamknutá. Neni v tom nic jiného

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”