COA štítek - je operační systém vázán na hardware? Vyřešeno
COA štítek - je operační systém vázán na hardware?
Dobrý den, ve škole jsem "spálil" sestavu Dell gx620 s licenčním COA štítkem na win 7. Oprava by byla nákladnější, než sestava a tak jsem koupil repasovanou totožnou soustavu s win xp. Je systém nějak vázán na hardware, nebo bych mohl teoreticky přehodit case a systémy přeinstalovat? 

Naposledy upravil(a) Ltb dne 10 dub 2013 23:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: COA štítek
Jak to citis ty?
Oficialne je COA stitek vylepeny na bedne je nedilnou soucasti OEM licence a ta je svazana se zakladni deskou. V pripade jejiho zniceni licence zanika s vyjimkou zarucni opravy/vymeny, coz neni tvuj pripad.
Oficialne je COA stitek vylepeny na bedne je nedilnou soucasti OEM licence a ta je svazana se zakladni deskou. V pripade jejiho zniceni licence zanika s vyjimkou zarucni opravy/vymeny, coz neni tvuj pripad.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
A systém je svázán teoreticky, nebo je opravdu nějak vázán s tou základovkou? Já osobně jsem kupoval novou licenci na svůj PC a starou nepoužívám. Systém nic nijak neodhalil a žádné problémy s chodem windows nejsou.

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
To, ze neco fakticky jde neznamena, ze je to pravne v poradku - precti si licencni podminky.
Ale proc to resis, kdyz skolstvi ma licence doslova za par sestaku?
Ale proc to resis, kdyz skolstvi ma licence doslova za par sestaku?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ta licence nebyla nejspis nikdy pouzita
Co ale Policii nevysvetlis je, proc mas svoji kopii Windows aktivovanou klicem pro Dell, u kterho lze snadno zjkistit s jakym pocitacem byla licence prodana
Co ale Policii nevysvetlis je, proc mas svoji kopii Windows aktivovanou klicem pro Dell, u kterho lze snadno zjkistit s jakym pocitacem byla licence prodana
Protože ten učitel, kterej se stará o počítače tomu vůbec nerozumí, ale když jde o tohle tak chce mít celej PC identickej se starým. A platit na tu starou vránu nový win 7 se mi moc nechce.

Re: COA štítek Vyřešeno
Pokud je tam skutecne instalovana OEM licence Windows 7, tak proste prehod motherboard. Windows se aktivuji automaticky pres certifikat.
Ten COA stitek je tam vicemene uplne k nicemu, protoze to cislo vubec nepotrebujes. A pokud nemas Dell Recovery DVD, nic nepreinstalovavej.
Ten COA stitek je tam vicemene uplne k nicemu, protoze to cislo vubec nepotrebujes. A pokud nemas Dell Recovery DVD, nic nepreinstalovavej.
Tak dobrá, podívám se, co půjde zachránit, snad se ta základovka nespálila s tím zbytkem.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3339
-
od Steage7717
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 18:49
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6912
-
od Minapark
16 zář 2024 10:47
-
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3300
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2117
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5501
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”