Jelikož delší dobu nikdo nereagoval prosím alespoň o radu kde se zaměřit se studiem!
Jde o proceduru, která by měla udělat asi toto:
Z formuláře vzít datum od a datum do, ke každému dni v rozpětí zjistit zda událost tento den je či nikoli a pak vypsat do formuláře jako datový list.
Jako začátečník samouk zvládnu sestavit smyčky pro vypočet i načteni potřebných údajů z tabulek, ale nevím kterou metodu použit pro sestaveni vypočtu do nějakého objektu a jak následně s objektem zacházet.
Mám tabulku, do které ukládám hodnoty pro výpočet data pravidelně opakovaných události.
Příklad:
ID |Název Události |Den Události |Opakovaní Události |
1. | Událost - 1. .. | Pondělí . . . | Každý týden . . . . |
2. | Událost - 2. .. | Čtvrtek . . . | Sudé týdny . . . . . |
3. | Událost - 3. .. | Úterý . . . . | Třetí v měsíci . . . .|
4. | Událost - 4. .. | Pátek . . . . | Poslední v měsíci . |
Kde:
Událost 1 se opakuje každé pondělí
Událost 2 je každý čtvrtek v sudých týdnech
Událost 3 je ve třetí úterý v měsíci
Událost 4 je vždy v poslední pátek v měsíci
Atd.
Vytvořil jsem si funkci vypocetData(Aktuální datum, Den Události, Opakovaní Události), která mi vrací výskyt události v týdnu, v němž je Aktuální datum.
Potřebují ale vytvořit dotaz pro zobrazení dat událostí za jiné období než týden, například tento měsíc (duben), kde pro „Událost 1“ by v dotazu bylo 5 řádku, pro „Událost 2“ 2 řádky a pro ostatní po jednom řádku s datem výskytu.
Nemusí to byt vyloženě dotaz. Možná by bylo vhodnější toto protáhnout smyčkou, ale zase nevím jak to seskládat na formulář (datový list).