Proxy na VPS ?

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

rostigue
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Proxy na VPS ?

Příspěvekod rostigue » 11 dub 2013 13:56

Poprosím o radu.
Už jsem googlil, ale přesto se obrátím na profíky.

Filtrovat internet asi není to pravé ořechové. 13 letého syna začaly zajímat stránky typu free video. Prostě párkráte zabrousíl na pěkný péčko. Chápu vše, nemá cenu o tom diskutovat. Promluvili jsme si, že má na podobné věci na internetu ještě čas. Asi to uznal, protože od té doby na nic podobného nekoukal.

V té souvislosti jsem se začal o problematiku zajímat více. Vyzkoušel jsem, NE na omezování, ale jen monitorování:

Kód: Vybrat vše

Zabezpečení rodiny
Norton Family
i-bezpecne
OpenDNS

Doma mám připojení od místního poskytovatele. Asi klasika. Router TP-Link TL-WR542G, na něm kabelem 2 stolní PC a wifi 2x NTB a 2x mobil. Vlastně na venek všichni vystupujeme pod jednou IP. A konečně se dostávám k tomu co bych chtěl udělat. Jak kontrolovat všechno co ode mě teče routerem ven a dovnitř ?? Prostě veškerý ruch na té IP ??

Nejde mi prosím o nějaké nachytání manželky !!!! To ne. To bych do PC nasadil

Kód: Vybrat vše

http://www.studna.cz/ardamax-keylogger-p-5613.html
a mám to s fotkama obrazovky a se vším. Ale to nechci !!!

Já při své IT gramotnosti bych si to představoval jako, že si zaplatím na zkoušku VPS - Virtuální server se systémem MS Win Server 2008 R2 Datacenter CZ. Tam ještě nevím jak spustím Proxy server. No a teď mi jen zbude jak donutit router, aby všechno z mé IP teklo přes spuštěný Proxy server na VPS. A měl bych mít 1000% přehled, kolik, kam a trochu i co.

Bude to tak opravdu fungovat ?? Nebo mé představy jsou absolutně v říši fantazie ??

Poradili by jste mi event. jak na to ??

Nebo existuje jiná služba jak si monitorovat svou IP ? Nebo koupit lepší router ?

Děkuji

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: Proxy na VPS ?

Příspěvekod zeus » 11 dub 2013 14:16

Mozna by to slo nastavit v zalozce Static routing, ale moc se mi to nezda.
Nejsnazsi by byl nejaky log od providera.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

rostigue
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod rostigue » 11 dub 2013 14:41

Hmm, ale od providera dostanu jen nějakou studenou sjetinu. Žádná nastaveni. A zas otravovat providera ?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 11 dub 2013 14:51

Kdyz ti nejsnazsi reseni nestaci, tak mezi router a providera vrazit svuj server (firewall a transparentni proxy) - to je nejucinejsi reseni. S cimkoliv mezi tim bude spousta prace.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

rostigue
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod rostigue » 11 dub 2013 15:01

Kdyz ti nejsnazsi reseni nestaci, tak mezi router a providera vrazit svuj server (firewall a transparentni proxy) - to je nejucinejsi reseni. S cimkoliv mezi tim bude spousta prace.

Tak to by zase musel být ještě před routerem 24 hodin denně a 7 dní v týdnu zapojený další PC a na něm fičet server. Ee, to ne, to není dobrý nápad. :?

Zpět na “Administrace sítě”