Zdravím, mám problém se svým počítačem a to ten, že když do něj zapojím jakkékoliv zvukové zařízení, tak funguje jen jeden reproduktor (sluchátka, různé reproduktory). Zkoušel jsem jinou zvukovou kartu, jiný oprační systém, prošel jsem všechna nastavení. Netušíte někdo, v čem by mohl být problém? Napadá mě možný problém v MB nebo zdroji, hlavně ale nemám tušení, jak problém řešit.
Edit: Zapomněl jsem ještě napsat, že někdy je třeba pro správnou funkčnost alespoň jednoho reproduktoru zakvedlat konektorem (platí u různých zvukových karet i u různých zařízení, není to tedy způsobeno konektorem). Dříve pomáholo zakvedlání i u druhého reprodukotoru, nyní už ne.
Funguje jen jeden reproduktor
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Funguje jen jeden reproduktor
Vítej na PC-Help!
Pokud si i měnil ZK a tedy i jiný konektor na sluchátka, pak je to fakt záhada.
Jediné co mne napadá, že by na té zvukově kartě byl samostatně napájený levý i pravý kanál a jedno napájení bylo někde na desce přerušené.
Ale to fakt jenom spekuluji, nevím jak je to tam zapojené.
Pokud si i měnil ZK a tedy i jiný konektor na sluchátka, pak je to fakt záhada.
Jediné co mne napadá, že by na té zvukově kartě byl samostatně napájený levý i pravý kanál a jedno napájení bylo někde na desce přerušené.
Ale to fakt jenom spekuluji, nevím jak je to tam zapojené.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky, všechny testované zvukové karty (3) měly společný konektor a zkušel jsem ty ZK zapojit i různých PCI slotů. Přemýšlím, že by to snad bylo nelépe rešit nečím, co signál do funkčního reproduktoru přenese i do toho druhého při cestě signálu ze ZK do reproduktoru, ale takové zařízení asi nikdo nevyrábí.
-
- Pohlaví:
všechny testované zvukové karty (3) měly společný konektor
Nerozumím, nemohly mít společný konektor, každá karta má svůj.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím tím, že žádná z těch karet neměla oddělený konektor pro pravý a levý konektor. On ten druhý reproduktor vlastně funguje, ale jen velice špatně, jde z něj jen velice slabé šumění připomínající zvuk, který tento reproduktor má přehrát. Tak slabé, že ten funkční musím úplně ztišit, abych toto šumění slyšel.
-
- Pohlaví:
Jasně, zelený jack 3,5 mm. Co to provede, když nastavíš mono?
A zkusil si integrovanou zvukovku?
A zkusil si integrovanou zvukovku?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tuto možnost jsem jaksi ve Visťáckým nastavení reproduktorů nenašel, nabízí mi jen stereo, 7.1 a 5.1. Integrovanou zvukovkou to začalo, pak jsem zkoušel jednu a druhou samostatnou.
-
- Pohlaví:
Pak tam ty kanály na zvuk musí mít oddělené napájení a jedno nejede. .Počkáme zda někoho něco nenapadne.
Pokud se na to nepřijde, pak by možná pomohla zvukovka do USB.
Pokud se na to nepřijde, pak by možná pomohla zvukovka do USB.
Naposledy upravil(a) guest dne 12 dub 2013 10:38, celkem upraveno 1 x.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Teď jsi mi to vyřešil! Vyhrabal jsem stará sluchátka do USB a ty šlapou normálně. Nicmáně bych rád používal i reproduktory a 3.5 jack obecně, takže problém ještě nění vyřešený. Ale kažpádně děkuji.
-
- Pohlaví:
No vypadá to, na nějakou vadu na desce - možná? Pak by pomohly repráky do USB, než případně měnit desku.
Ale s tou deskou hádám, mnoho mne nenapadá.
Ale s tou deskou hádám, mnoho mne nenapadá.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1367
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
04 říj 2024 15:53