Ztráta dat po formátování. Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

akem
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Ztráta dat po formátování.

Příspěvekod akem » 14 dub 2013 11:54

petr22 píše:Aha tak ja jsem slepej - ona je zadarmo i verze pro Windows - (R-Linux pro Windows, hehe). Ja data stejne obnovuju na Linuxu, protoze se neustale nesnazi poskozeny disk pripojovat.

http://www.r-tt.com/free_linux_recovery/Download.shtml

Neni to totozny program (R-Studio, R-Linux), je to omezena verze R-Studia (neumi ukladat na sit, neumi RAID...) ale je zdarma.

Díky tohle je asi to nejlepší co se, zkoušel!!! Zatím to vypadá nadějně... už to našlo okolo 2 milionů souborů... a je to na 57%
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 dub 2013 12:05

Ted koukam, ze jsem jeste slepejsi nez jsem si myslel - R-Linux by melo umet jen EXT filesystem. Ale prisahal bych, ze minimalne jeden z tech disku co jsem obnovoval byl NTFS, zbytek byl vytazeny z NASek (tedy EXT). Ono to ty data obnovi, ale nevi to kde byly puvodne - takze dostanes plny adresar JPG souboru (coz je samozrejmne lepsi nez nic).

V kazdem pripade je nutne projet komplet cely disk, sektor po sektoru - jestli neni poskozeny, bude to celkem rychle (2-6 hodin). Poskozeny disk to muze skenovat klidne i 3 tydny....

Vysledek toho vyhledavani muzes na konci ulozit do souboru, aby to nemuselo jet cele kdyz to budes potrebovat spustit znovu.

Jestli je to pouze sformatovane, videl bych velkou sanci zachranit naprosto vsechna data.

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 14 dub 2013 13:46

Tak ještě jednou díky Petr22 je to bezvadný a všechny fotky jsou zpátky... ale vzhledem k tomu, že jich je asi 90GB 25 000 celkem tak bych te´d potřebovat poradit ještě nějakej program co by mi je pomohl vytřídit... ručně to nepůjde :/
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”