vývojové prostředí pro C
vývojové prostředí pro C
nemohl by ni někdo doporučit něáké jednoduché vývojové prostředí pro c. a nevadí že se ho učím z knihy nauč se sám C (taková starší kniha)
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: vývojové prostředí pro C
mě stačí CodeBlocks
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
a jenom se zeptám má se vůbec cenu učit C když je tak staré
stejně kdybych čel na C++ taky bych se musel naučit něco z C

Naposledy upravil(a) peto5 dne 15 dub 2013 17:51, celkem upraveno 1 x.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
záleží na tom co chceš dělat
iPhone XS
iPhone XS
programovat hry nebo nějáké velké projekty. no po pravdě je to je jedno chci se stát dobrým programátorem 

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
dobrej programátor nemyslí na jazyk 
no tak na velký projekty se hodí objektový programování, práce v týmu, verzování atd.
na hry třeba C++, možná i v C# bys něco dobrýho udělal

no tak na velký projekty se hodí objektový programování, práce v týmu, verzování atd.
na hry třeba C++, možná i v C# bys něco dobrýho udělal
iPhone XS
iPhone XS
takže mohu začít s objetovým programováním a se vším co to obnáší a nemusím se zdržovat s C (ten je na můj vkus až moc starej
)

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
C je základ všeho, ale můžeš klidně všechno přeskočit a učit se jen základy C, který jsou ve všech jazycích
pokud nemáš zkušenosti s programováním tak si to nejdřív vyzkoušej třeba na Karlovi nebo něčem jednoduchým
pokud nemáš zkušenosti s programováním tak si to nejdřív vyzkoušej třeba na Karlovi nebo něčem jednoduchým
iPhone XS
iPhone XS
karla jsem zkoušel od něho to trochu chápu
a zkušenost mám
otevřel jsem knihu začal jsem psát kod v Dev C++ zde jsem položil otázku
ale asi dám C šanci naučím se jenom holý základ a pak třeba C++ nebo Java
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Dub 2013 18:20) ---
ale co mi neleze do hlavy je to že java kazí programátory? co je na tom pravdy ? když java je hodně rozšířená a každý programovací jazyk má jiné pravidla (podle mě)

ale asi dám C šanci naučím se jenom holý základ a pak třeba C++ nebo Java
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Dub 2013 18:20) ---
ale co mi neleze do hlavy je to že java kazí programátory? co je na tom pravdy ? když java je hodně rozšířená a každý programovací jazyk má jiné pravidla (podle mě)
V Javě je drtivá většina funkcí již implementována, takže to co by sis v C musel napsat sám, v Javě jenom zavoláš. Nás to učili takto: C, C++, Java. C to je takovej největší hardcore, je tam celkem málo funkcí, více méně musíš hodně věcí sám napsat, naučit se pointery... V C++ přibydou ještě reference. Naučíš se v něm OOP. Už je tam velká STL knihovna, kde jsou již mnohé objekty implementovány. Prostě po nás chtěli abychom rozuměli třeba spojovému seznamu - co to je, jak se to chová, implementace. V Javě jen řekneš, že chceš spoják a naklikáš si ho.
Ale máš pravdu, je větší shon po Java developerech. Stojím však za tím, že z C++ developerů se stanou leší Javisti, než z těch, kteří v Javě rovnou začínají.
Ale máš pravdu, je větší shon po Java developerech. Stojím však za tím, že z C++ developerů se stanou leší Javisti, než z těch, kteří v Javě rovnou začínají.
Karla zkouší studenti i na Stanford University, a teprve po skoro dvou měsících intenzivního hraní si s robotem přecházejí na Javu. Ale o Javě se skutečně říká že to není dobrý jazyk pro výuku, ostatně totéž kdysi platilo o velmi rozšířeném BASICu, jehož následky dodnes pociťuji sám 
http://www.itnews.sk/spravy/software/2008-01-17/c87894-programatorske-schopnosti-absolventov-klesaju-problemom-je-java
Jestli máš DevC++, tak ho klidně používej, je sice trochu starší, ale jednoduché a snadno ovladatelné i pro začátečníka.
C++ je strašně komplexní a složitý jazyk, jestli chceš začít s objektově orientovaným programováním, zkus spíš Python nebo Scratch. Ani C se pro začátečníka bez zkušeností nehodí, protože umožňuje prasení a spoustu nebezpečných věcí, a nehlídá žádné programátorovy chyby. Tohle je právě ideální vlastnost Pascalu, který hlídá každou ptákovinu a donutí tě psát programy "slušným stylem", protože byl pro výuku speciálně navržený.
Každopádně není problém projít cestou C->C++->Java nebo C#, ale opačně to jde velice těžko, člověk který začne Javou (nebo její Micro$oftí zprzněninou C#) se nikdy pořádně Céčko nenaučí, má už prostě myšlení zdeformované jiným způsobem.
Ale i tak všechny ostatní jazyky klidně strčí do kapsy Lisp

http://www.itnews.sk/spravy/software/2008-01-17/c87894-programatorske-schopnosti-absolventov-klesaju-problemom-je-java
Jestli máš DevC++, tak ho klidně používej, je sice trochu starší, ale jednoduché a snadno ovladatelné i pro začátečníka.
C++ je strašně komplexní a složitý jazyk, jestli chceš začít s objektově orientovaným programováním, zkus spíš Python nebo Scratch. Ani C se pro začátečníka bez zkušeností nehodí, protože umožňuje prasení a spoustu nebezpečných věcí, a nehlídá žádné programátorovy chyby. Tohle je právě ideální vlastnost Pascalu, který hlídá každou ptákovinu a donutí tě psát programy "slušným stylem", protože byl pro výuku speciálně navržený.
Každopádně není problém projít cestou C->C++->Java nebo C#, ale opačně to jde velice těžko, člověk který začne Javou (nebo její Micro$oftí zprzněninou C#) se nikdy pořádně Céčko nenaučí, má už prostě myšlení zdeformované jiným způsobem.
Ale i tak všechny ostatní jazyky klidně strčí do kapsy Lisp

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
tak jo ale mě ten pascal nefunguje nedávno jsem opravoval pc a padá mi proto jsem zvolil C místo pascalu .
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Dub 2013 20:43) ---
a mučení v C mi nevadí
ale jediný co nechápu je (#include <stdio.h>) k čemu to je. main chápu. funkce která umožnuje spustit program. funkce (pojmenovaný podprogram , lze jej volat z různých míst kodu) mě víc té práce nevadí 1 mám čas 2 hned jsem si listoval v knize a stratil jsem iluze o tom že to bude lehký
a že to zvládnu za 7 dní 
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Dub 2013 20:43) ---
a mučení v C mi nevadí

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Převádění Dokumentu z MS Office do online prostředí
od zuzana3 » 10 dub 2025 13:00 » v Kancelářské balíky - 1