nastíním mou situaci, na mém PC mám http://zakladni-desky.heureka.cz/gigabyte-ga-m61pme-s2/ tuto základovku, je to už starší a slabší kousek. V poslední době se objevovaly často problémy s přehříváním procesoru (doma je poměrně dost prachu, tudíž PC je během měsíce slušně zasviněný) a tak jsem cca co 2 měsíce sundával chladič a čistil ho od prachu. Dnes jsem to musel dělat znovu, protože se to přehřívalo a tudíž i vypínalo i u přehrávání HD videa, jenže při sundávání jsem ulomil nožičku, která drží chladič a ten teď tedy není přilnut na procesor a tak se už PC ani nezapne

Rozhodl jsem se tedy pro novou základovku, už se v této oblasti nijak nepohybuju, takže tomu ani nerozumím pořádně, proto tady píšu. Nejde mi o žádný gaming, dám přednost co nejnižší ceně, můj asi největší požadavek je, aby se opět neopakovalo přehřívání (musel jsem mít otevřenou bednu, jinak se v ní během chvíle udělal pečák a přehřálo se to hned) a ideálně bych chtěl mít uzavřený case, ať to nemusím pořád čistit od prachu.
Projíždím něco na alze a czc (na aukru tomu moc nevěřím) a ty základovky jsou bez chladiče? Tu základovku tak ideálně kolem té tisícovky.
Pak mě ještě napadlo, má nějaký vliv na to přehřívání zdroj? je tam nějaký starý eurocase, jak jsem se na něj tak přes mřížku díval, je taky slušně zaprášený, ale nezdá se mi, že by to čemukoliv vadilo.
Díky za jakékoliv rady