VLC rozšírenia - Lua skripty

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

mederi
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

VLC rozšírenia - Lua skripty

Příspěvekod mederi » 18 dub 2013 20:55

VLC media player určite mnohí z vás poznáte. Ten, kto ho používa, tak vie prečo. V podstate je to "streamovací" nástroj s vlastnou podporou pre rôzne mediálne formáty. Je to prehrávač, konvertor, rekordér, ... podľa toho, kam ten multimediálny tok smeruje. VLC, ako Open Source softvér, potrebuje pre svoj rozvoj dobrovoľníkov/nadšencov, najmä C++ programátorov.
Ja sa trochu snažím pomôcť aspoň novými nápadmi a Lua skriptami, ktoré by uľahčili a rozšírili prácu s VLC. Pomocou skriptovacieho jazyka Lua sa dajú preň programovať vlastné užívateľské rozšírenia niekoľkých druhov. Spomeniem aspoň typ:
"playlist" - napríklad podpora prehrávanie YouTube videa (stačí vložiť skopírovaný YouTube link do VLC pomocou Ctrl+V a možno pridať aj parameter "&fmt=18" pre "medium" kvalitu, alebo iné číslo pre iný formát/kvalitu, alebo si ju prednastaviť v nastaveniach VLC;
"extension" - momentálne aktuálna distribúcia neobsahuje žiadne rozšírenie tohto typu (plánuje sa priložiť vyhľadávač/sťahovač titulkov z opensubtitles.org), no možno si niečo stiahnuť tu: http://addons.videolan.org/index.php?xcontentmode=903 > skúste napríklad môj Time.

Ak by mal niekto záujem pomôcť s nápadmi a novými rozšíreniami, Lua skriptami pre VLC, mohol by som tu popísať o tom trochu viac. Ak sú už skúsenosti s programovaním (Pascal, PHP, JavaScript, ...), tak Lua bude hračka. Kto vie trochu angličtinu, tak môže mrknúť na Scripting VLC in lua. Tu môžeme podiskutovať v rodnej československej reči :smile:

Reklama

Zpět na “Programování a tvorba webu”