Znáte nějaké triky (ideálně z vlastní zkušenosti), jak se toho zbavit? Našel jsem různé nápady / návody na netu, ale většina z nich odkazuje na různé komerční čistící prostředky a nějak se mi to neosvědčilo. Ke všemu třeba ze starých "cartridgí", kde se po rozmontování nabízí nechat to vyluhovat, ale je problém, že tím příjdu o potisk..
Pokud máte nějaké tipy, budu za ně vděčný.
Zažloutlý plast Vyřešeno
- unnamedic
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zažloutlý plast
Cif Cream a Technický Benzín. Nic lepšího není.
Základní Deska: GIGABYTE GA-990FXA-UD3 Revize 1.0
Ram: Kingston Value 4GB DDR3 1333 - 2x
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Grafická Karta: Asus EAH 5770 Cu core 1024 GDDR5,128 Ram
Pevný Disk: Seagate Barracuda 7200.12 - 500GB
Zdroj: Fortron Black Power 550W
Ram: Kingston Value 4GB DDR3 1333 - 2x
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Grafická Karta: Asus EAH 5770 Cu core 1024 GDDR5,128 Ram
Pevný Disk: Seagate Barracuda 7200.12 - 500GB
Zdroj: Fortron Black Power 550W
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jaký plast? Pokud je zažloutlý, tak může jít o degradaci například vlivem slunečního záření a to nevyčistíš ničím. To už je prostě ve struktuře...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Re: Zažloutlý plast Vyřešeno
To nejde vycistit, protoze to neni vrstva na povrchu. Ten plast, ktery byl byly, ziskal tuhle barvu pusobenim UV zareni.
Je to vlastnost materialu. Jedine funkcni reseni je ten vyrobek vyrobit novy.
Je to vlastnost materialu. Jedine funkcni reseni je ten vyrobek vyrobit novy.
Dík za reakce, je fakt, že asi máte pravdu. Protože se mi to už u hodně věcí nepovedlo, ale na druhou stranu teď naposled jsem "vyčistil" žlutého gameboye z roku 89.. Asi není žloutnutí jako žloutnutí..
Zkusím ještě ten technický benzín, ať to mohu s čistým svědomím vzdát a smířit se s tím.
Zkusím ještě ten technický benzín, ať to mohu s čistým svědomím vzdát a smířit se s tím.
Spis neni plast jako plast
Kdyz odrhnes ten zazloutly povrch, tak pod tim mas neposkozeny material, ktery ti ovsem zase zezloutne. U nekterych plastu muzes drhnout jak chces a ten material neobrousis.
Kdyz odrhnes ten zazloutly povrch, tak pod tim mas neposkozeny material, ktery ti ovsem zase zezloutne. U nekterych plastu muzes drhnout jak chces a ten material neobrousis.
Jo, to je uspokojující a zřejmě pravdivé tvrzení, díky Ti.
Videl jsem cloveka, co chtel odstranit barvu z plastoveho predmetu tak, ze ho hodil na noc do toluenu......... doted je presvedcen, ze mu to nekdo pres noc ukradl, ze se to nemohlo rozpustit
Ja bych to radsi nechal jak to je nez to pokusy to vylepsit znicil.

Ja bych to radsi nechal jak to je nez to pokusy to vylepsit znicil.
-
- Pohlaví:
Já tady mám nějaký přípravek co mi nosí kámoška z fabriky a čistím tím občas monitor. Nevím jak se to jmenuje, ale to je jedno, protože se to vozí někde z Německa v barelech.
Jenomže vyčistí mi to jenom přední a levou stěnu, tu pravou kam svítí občas sluníčko pochopitelně ne. Zmíněné UV záření.
Pokud nepomáhají běžně dostupné prostředky, pak je zbytečné se o vyčištění snažit.
Jenomže vyčistí mi to jenom přední a levou stěnu, tu pravou kam svítí občas sluníčko pochopitelně ne. Zmíněné UV záření.
Pokud nepomáhají běžně dostupné prostředky, pak je zbytečné se o vyčištění snažit.
Budete mít pravdu, zkusím ještě na něčem duplicitním ten technický benzín na hadříku a lehce to zkusit "poleštit", když to nepůjde, smířím se s tím, že ne vše vypadá jako nové.
Ještě počkám než to zkusím a pak to uzavřu, dík, chlapi.
btw. petr22: na noc do toulenu.
Ještě počkám než to zkusím a pak to uzavřu, dík, chlapi.
btw. petr22: na noc do toulenu.

Tak si to nastříkej nějakou barvou :)
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”