Nevyžádaná pošta (spam)

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Dragonerix
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nevyžádaná pošta (spam)

Příspěvekod Dragonerix » 25 dub 2013 20:34

Ahoj lidi. Už mě nebaví promazávat nevyžádanou poštu. Spojme síly a pojďme s tím něco udělat. Vymyslel sem na mém Skydrive dokument ve Wordu vněmž se nachází seznam blokovaných. Je to nastavené tak že se můžeme všichni připojit a dopisovat tam ty které nám vadí nebo jsou známy jako spam (reklamy, nabídky, půjčky, atd) stačí jen kliknout na odkaz a po otevření dát upravit dokument. Dokument se neukládá automaticky takže vlevo nahoře stačí kliknout na uložit. Naoplátku si obsah můžete zkopírovat a samy si ho vložit do programu který to bude blokovat. Já používám Outlook a do něj se inportuje obsah v pouhém textu (txt). Je dost možné že se tam bude něco opakovat ale jednou denně promažu zdvojené. Pokud máte nějaký svůj seznam žádám vás o vložení. Předem děkuji snad to někomu pomůže jako mě.

V případě že máte seznam ale nejde vám ho tam z nějakého důvodu připsat, tak jej můžete napsat přímo sem na forum a já ho tam doplním.

https://skydrive.live.com/redir?resid=3764B7B581CBDF8F!476&authkey=!ACU1nRG2SVnoLlU

Reklama
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Nevyžádaná pošta (spam)

Příspěvekod jaojao » 26 dub 2013 16:37

Máš jich tam pár z mojí sbírky, jen z jedné schránky...zrovna teď - dva /3 dny jsem z nich zase vyšiloval.............je to boj z větrnými mlýny, dáš to blokovat i do filtrů na centrumu a stejně to svinstvo dál chodí..... :crazy:
(promazal jsem ty svoje zdvojené, tak jsou tam prázdné řádky linky)
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 dub 2013 16:51

To nebude fungovat

spamroboty generuji adresy odesilatele ciste nahodne, takze to vypada ze mail prisel pokazde od nekoho jineho. Vetsinou se k tomu pouziva databaze obvyklych krestnich jmen a prijmeni v danem state.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 26 dub 2013 17:07

To bylo zřejmé, když se tato jména objevila/objevují i s jiným podobným adresátem, tak jsem dal blokovat i přímo dané konkrétní "odesilatele"...
A zatím relativní klid.......no uvidíme zase zítra.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Dragonerix
nováček
Stav:

Příspěvekod Dragonerix » 26 dub 2013 18:38

Super, už sem to zařadil mezi ostatní :).... a s tou * před @ to je super nápad... pokud se to osvědčí tak takhle udělám všechny :)

A ano vím že se stále generují ale jsou i takový který se negenerují. a čím víc toho celkově zablokujeme, tím budeme mít lepší pocit :)

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 30 dub 2013 07:10

Tak jeden poznatek, co jsem "konečně" vyzkoušel před pár dny "zablokovat" taky přímo fiktivní odesilatele, tak zatím relativní klid,
na jak dlouho se uvidí 8)
Asi je nejlíp to nafiltrovat tak, aby to mizelo v žumpě, pak to negeneruje a neposílá dalšího zmetka .........

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”