Oživení zdroje
Oživení zdroje
Ahoj, před chvílí se mi vypnul zdroj u PC a nejde zapnout ani, když spojím drátem 2 piny v konektoru, který patří do zakl. desky. Je možné ještě nějak zdroj oživit? Díky
CPU: AMD Athlon X4 750K MB: Gigabyte GA-F2A75-D3H RAM: Corsair Vengeance XMP LP 2x 2GB 1600MHz GPU: Gigabyte HD 7850 PSU: BeQuiet Pure Power BQT L8-CM-630W
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Oživení zdroje
Jak to myslíš vypnul zdroj? Smrad, jiskra či něco podobného?
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...
Technicky to mozne je, ale zalezi na tom jestli ziskana hodnota odpovida vynalozenemu usili.
Bez rozebrani a kompletniho provereni vsech komponent ale nelze poznat, kde je problem, pricemz to pozna pouze clovek ktery se elektronikou a bastlenim zabyva. Na rozebrani zdroje by mel mit clovek platne zkousky a selsky rozum rika, ze hrozi uraz elektrickym proudem - budto primo z kondenzatoru na desce, nebo po naslednem zapnuti samo domo zbastleneho zdroje.
Pokud to neni nejaky kvalitni (tzn drazsi) zdroj tak bych to smele odnesl do sberneho dvora
Bez rozebrani a kompletniho provereni vsech komponent ale nelze poznat, kde je problem, pricemz to pozna pouze clovek ktery se elektronikou a bastlenim zabyva. Na rozebrani zdroje by mel mit clovek platne zkousky a selsky rozum rika, ze hrozi uraz elektrickym proudem - budto primo z kondenzatoru na desce, nebo po naslednem zapnuti samo domo zbastleneho zdroje.
Pokud to neni nejaky kvalitni (tzn drazsi) zdroj tak bych to smele odnesl do sberneho dvora
Naposledy upravil(a) petr22 dne 28 dub 2013 18:06, celkem upraveno 1 x.
Proste se vypnul celý počítač a pak nešel zapnout. Žádné jiskry nebo smrad. Když spojim 2 piny, jak jsem psal výše, tak se jenom pootočí větrák a nic víc to nedělá.
CPU: AMD Athlon X4 750K MB: Gigabyte GA-F2A75-D3H RAM: Corsair Vengeance XMP LP 2x 2GB 1600MHz GPU: Gigabyte HD 7850 PSU: BeQuiet Pure Power BQT L8-CM-630W
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co pojistka?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdyby to bylo pojistkou tak ne podle me neotoci ani vetrak.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já to psal dřív než napsal odpověď, pak už se mi to nechtělo rušit.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Je to sice starý EuroCase a mám v plánu koupit nový, ale chtěl bych používat počítač ještě než přijde ten nový zdroj. A jestli ten starý půjde, tak bych ho pak chtěl použít do jedné starší sestavy.
Eurocase bych ja osobne vyhodil
Prijde mi jednodussi koupit v bazaru za par korun funkcni nez shanet fachmana, co to opravi nebo shanet dily a snazit se o to sam, coz muze dopadnout velmi spatne.
Zdroj mohl odpalit i neco dalsiho.
Prijde mi jednodussi koupit v bazaru za par korun funkcni nez shanet fachmana, co to opravi nebo shanet dily a snazit se o to sam, coz muze dopadnout velmi spatne.
Zdroj mohl odpalit i neco dalsiho.
Teď jsem znovu zkusil zapnout zdroj s připojeným pevným diskem a větrákem a zdroj se na 10 sekund rozběhnul, takže asi úplně mrtvý nebude.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zdroj se Ti rozběhne - roztočí se v něm ventilátor, i když propojíš drátem černý a bílý kabel. Ale vůbec nic to neříká o funkčnosti jednotlivých větví na sekundární straně. Kdyby to byl zdroj za 3k, tak řeším opravu. Jinak ho hoď do elektroodpadu, protože tam patří a ještě uděláš dobrý skutek...
Ale klidně dál experimentuj, až Ti něco prošlehne, neztratíš jen zdroj
Ale klidně dál experimentuj, až Ti něco prošlehne, neztratíš jen zdroj

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Velka cast zdroju, ktere jsem vyhazoval, se po zkratovani pinu na prvni pohled rozbehla - problem byl ale v tom, ze nedokazala napajet pocitac.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3533
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 13:20
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7588
-
od Rosta_Kolmix
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 20:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”