Je možné opravit tento starý notebook?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Je možné opravit tento starý notebook?

Příspěvekod guest » 29 dub 2013 11:01

PhR píše:Zatím jsem stáhl Live Linux USB Creator,ale moc nevím,jak to funguje,jak to nainstalovat,jestli to mám celé nainstalovat na funkčním PC,nebo jestli se to na tom NB nainstaluje samo..

Nic se samo neinstaluje. Vytvoříš tím bootovací flash s Linuxem. Připojíš k notebooku a nabootuješ. Nepotřebuješ HDD, Linux pracuje pouze s RAM.

Program umožňuje tvorbu tzv. Live USB flash disku, ze kterého je možné spouštět Linux bez nutnosti instalace a konfigurace. Nástroj umožňuje instalaci různých distribucí Linuxu: Ubuntu, Fedora, Debian, PCLinuxOS, Damn Small Linux, Puppy Linux a další.

Reklama
PhR
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod PhR » 29 dub 2013 20:48

Díky..
A měl bych ještě jednu prosbu..
Moc se v těch typech baterií apod. nevyznám,tak bych se chtěl zeptat,zda má Acer Aspire 3100 a Acer TravelMate 8100 stejné baterie?
Vzhledem k tomu,že to jsou oba Acery,tak nějaká možnost je,ale moc nevím..
Ta baterie co mám v tom notebooku nevydrží ani sekundu..Prostě odpojím nabíječku a v tom okamžiku se NTB celý vypne.
GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 29 dub 2013 21:00

Proč to zjišťuješ takhle krkolomně? Není jednodušší si na stůl položit baterie z obou notesů a porovnat jestli jsou stejné? Jen tak od boku střílím, že nikoliv...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 29 dub 2013 21:36

Tady se pletou věcï špatně - boozovací flash a baterka je sakra rozdíl.

PhR
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod PhR » 30 dub 2013 07:16

Ano,ale z toho TravelMate 8100 se ta baterka vyndavá nějak obtížně(nejspíš tam musím něco rozmontovat,problém je,že nevím kde).
Tu baterku tu řeším,abych věděl,jestli bych musel mít NTB zapojený nonstop v nabíječce,nebo kdyby se mi náhodou odpojila nabíječka,tak aby to nijak závažně nevadilo.
GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 30 dub 2013 08:15

Aby byla baterka použitelná i v jiném notesu, musela by být naprosto identická, jako ta, kterou jsi z něho vyndal. Tedy včetně uchycení, zamykání,... což ve tvém případě zcela evidentně není. Ze tvých dotazů soudím, že jsi naprostý laik a jako takový bys měl zapomenout na kutilství a snahy ze dvou nefunkčních, vyrobit jeden funkční. Zbytečně se budeš hrabat a investovat v něčem, kde není zaručený výsledek. Odložil bych je tam, kam patří a kde již nejspíše byly a koupil o pár peněz dražší repasovaný a se zárukou...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Polkiking
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Polkiking » 30 dub 2013 08:27

Souhlas s Karlosem , i já tady mám dva notasy co blbnou a opravovat je je fakt peklo ... :smile:
Intel I7 4770K, 32 GB Ram v Quad Channelu, Deska Asus... HyperX Kingston SSD 1 GB hadr + Data disk 2TB , Grafika GE Force RTX 2070 OC , LCD monitor 240 Hz 1920x1080 , Internet, 100/100 - 349Kč.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”