Ahoj,
přestěhoval jsem se a zapojil jsem modem od UPC a svůj router. Můj PC je připojen přes kabel.
Připojil jsem se na Wifi mým iPodem, poté se připojila sestra na ntb. Když se chtěl připojit otec na ntb, tak mu to nešlo.
Vypojil jsem ze zásuvky router a připojila se sestra i otec ale už ne já na iPodu.
Předtím jsem se připojoval doma na wifi s 2x ntb, 2x iPod a mobilem najednou a bez problému.
Bylo by nejlepší, aby se šlo připojit se vším zařízením, co jsem vypsal o řádek výš.
Prosím o radu.
Doma na Wifi lze připojit pouze dvě zařízení Vyřešeno
Re: Doma na Wifi lze připojit pouze dvě zařízení
Zkus na router nahrát nejnovější firmware. Taky napiš výrobce a typ routeru.
EDIT: A ještě - pokud ho dokážeš znova nakonfigurovat, tak můžeš zkusit ho vrátit do továrního nastavení.
EDIT: A ještě - pokud ho dokážeš znova nakonfigurovat, tak můžeš zkusit ho vrátit do továrního nastavení.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Nevím, jak se tam nahrává firmware a ta konfigurace, taky nevím jestli zvládnu.
Router mám tento TP-LINK TL-WR542G
Router mám tento TP-LINK TL-WR542G
Firmware najdeš zde: http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-WR542G&version=V7#tbl_j (ten nahoře).
Stačí ho stahnout a v konfiguraci routeru by měla někde být záložka firmware upgrade - tam vybereš ten soubor a potvrdíš.
Jinak byl tady podobný problém, ale zůstal nevyřešený: viewtopic.php?f=7&t=107069.
Stačí ho stahnout a v konfiguraci routeru by měla někde být záložka firmware upgrade - tam vybereš ten soubor a potvrdíš.
Jinak byl tady podobný problém, ale zůstal nevyřešený: viewtopic.php?f=7&t=107069.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Můžu zkusit ale jak se dostanu do té konfigurace?
V příkazovém řádku použij příkaz ipconfig, tam najdi právě používaný připojení (adaptér), najdi IP výchozí brány a
tu zadej do adresního řádku v prohlížeči. Pak se dostaneš ke konfiguraci, ale nejdřív se budeš muset přihlásit.
Pokud jmého a heslo nikdo neměnil, tak by mělo jméno být admin a heslo napsané v manuálu, zespodu zařízení
(většinou - admin, 1234, 12345).
Taky se tam dá dostat přes centrum síťových připojení -> zobrazit úplnou mapu. Tam bude router a stačí na něj poklepat.
tu zadej do adresního řádku v prohlížeči. Pak se dostaneš ke konfiguraci, ale nejdřív se budeš muset přihlásit.
Pokud jmého a heslo nikdo neměnil, tak by mělo jméno být admin a heslo napsané v manuálu, zespodu zařízení
(většinou - admin, 1234, 12345).
Taky se tam dá dostat přes centrum síťových připojení -> zobrazit úplnou mapu. Tam bude router a stačí na něj poklepat.
Našel jsem IP výchozí brány, dám vyhledat ale stále se to načítá, po chvilce se spojení přeruší.
Aha, zapomněl jsem dodat důležitou věc. Konfiguraci lze většinou províst jen, když je zařízení napojený přes kabel.
Dělám to na svým PC, který mám napojený přes kabel.
Tak to zkus přes centrum síťových připojení. Když si tam necháš zobrazit mapu, tak by to mohlo vypadat nějak takhle:
Tvůj PC ---> Router (TL-WR542G) ---> Internet
Zkus to napojit tam. Když se to nepovede, tak zřejmě nemáš přístup -> nemůžeš konfigurovat.
Tvůj PC ---> Router (TL-WR542G) ---> Internet
Zkus to napojit tam. Když se to nepovede, tak zřejmě nemáš přístup -> nemůžeš konfigurovat.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A není ten router v bridgci? Přičemž IP ti přiděluje poskytovatel a nepovoluje víc jak X zařízení?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: Doma na Wifi lze připojit pouze dvě zařízení Vyřešeno
_vcn: Žádný centrum síťových připojení jsem nenašel =)),
Žbeky: IP mě zřejmě přidělil poskytovatel. Zkusím se obrátit na něj, jestli to tak je.
Ale díky.
Žbeky: IP mě zřejmě přidělil poskytovatel. Zkusím se obrátit na něj, jestli to tak je.
Ale díky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 5841
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek