SEO a katalogy

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Default User
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

SEO a katalogy

Příspěvekod Default User » 01 kvě 2013 09:40

Zdravím, rád bych poprosil o rady a názory toho, kdo se SEOčku věnuje delší dobu a zná současné trendy. Tedy především o zápisu webu do katalogů (jakých, kolik, které jsou placené, kolik a které jsou potřeba, atd.), zkrátka vše okolo toho. SEO v kódu zvládám ale stále častěji po mně požadují registraci do katalogů a to jsem ještě nerealizoval. Předem děkuji za cenné rady ;)

edit: jedná se o web pro český - a lokální trh

Reklama
pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: SEO a katalogy

Příspěvekod pikaso.andreas » 01 kvě 2013 10:06

Je vhodné najít katalogy které obsahují podobné téma jako tvůj web. Dále zkus najít fórum, do kterého by jsi mohl přispívat a občas poradit linkem na tvé stránky.
Katalogy ber ty, které mají ranky stejné či vyšší jako ty, aby to mělo maximální účinek.
Doporučuji ručně přidat stránku do vyhledávačů jako je seznam i Google. Určitě by jsi měl mít Google Analytics a i Webmaster Tools - vyhodnocení tvého úsilí ;-)
S registrací do katalogů to moc nepřeháněj ;-)
Občas se vyplatí založit si fan stránku na Facebooku a taky Twitter účet - další možnost zveřejnění linků na tvůj web. U některých projektů je dobré udělat i blog - budeš psát články o svém hlavním webu + obrázky a vhodně umisťovat odkazy.
Pokud je stránka komerčního rázu, doporučuji na jeden/dva měsíce dát sklik a adwords, protože tím oznámíš světu, že máš něco zajímavého ke shlédnutí či k prodeji, ale reklama už si žádá průzkum trhu a nějaké znalosti.
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D

Když mám čas, dělám geoboardy pro děti.

fu.cz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod fu.cz » 01 kvě 2013 23:33

viz andreas. Hodnotí se kvalita obsahu a duplicita. Zpětný odkaz není na škodu a co se týče registrací do katalogů je to +-. Dnes není problém udělat toto pomocí bota, otázkou pak je nakolik to pomůže a nakolik uškodí. Vzhledem k rychlosti seznamu (je to politika tzn jejich biz) tě to bude na cz trhu něco stát. V globalu co do google je to levnější a řek bych i účinější. Přeci jen kromě seznamu většina přebírá z google či yahoo. Nebo aspoˇm nevím o nikom kdo by provozoval vlastní český serp krom seznamu.

Default User
nováček
Stav:

Příspěvekod Default User » 02 kvě 2013 13:41

Propagaci přes FB, google analytics atd. to je vše hotové. Především jsem potřeboval vědět, které katalogy se vyplatí využít. Jedná se o web pro lékárnu a jelikož je čestvý má PR a SR zatím na nule. Jde o to, že mi registrace do katalogů byla vznesena jako požadavek, a já nevím, jak se s tím efektivně poprat. Hlavně jak je to s těmi zdarma, a nakolik se vyplatí ty placené, a to které. Reklamu na adwordu jsem zatím zavrhl, jelikož vím, jak to chodí s vyčerpáváním limitu konkurencí. Jinak děkuji za rady ;)

pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pikaso.andreas » 02 kvě 2013 14:54

Katalogy najdeš jednoduše na google, jen zadej katalogy zdarma. existují i stránky kde je seznam katalogů a i jejich ranky. Určitě to nedávej do katalogů které mají rank 1 (10) :-D
Jestli chceš i něco zajímavého, dej si hledat PR články zadarmo, pár jich napiš, dej tam nějaké linky a obrázky a tohle zatím roboti berou jako věrohodné zdroje.
Abych se přiznal, tak celé moje znalosti sem psát nebudu (ani přesné odkazy), věnuji se tomu po večerech několik let .... :-)
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D

Když mám čas, dělám geoboardy pro děti.

Zpět na “Programování a tvorba webu”